Corpora Deliciti Vexillum – Megszűnt!

Második cikkem a tervezetnél kicsit később jelent meg de annál bőségesebb információval lettem ellátva a cikk alanyairól a Corpora Deliciti Vexillum-ról. Továbbra is maradnak a kérdések és remek válaszok melyek szerintem jól bemutatják kis de annál lelkesebb csapat céljait. Ennél a riportnál a cég 3 vezetője válaszolta meg kérdéseimet amely így elég terjedelmes lett lássuk az eredményét 🙂

 

Az első kérdés bevezető kérdés, hogy találkoztatok a eve-el és mi tetszett meg benne?

Sulio Hac: Google barátunk segített és beütöttem, hogy űrjátékok pc-n. 🙂 Kidobta elsők között az EvE-et. Rákattintottam a játék official oldalára nézegettem tanulmányoztam, kezdett egyre jobban tetszeni a leírás a játékról amit ott találtam. Így aztán kipróbáltam a trial verziót. Azonnal a rabja lettem! Csak ámultam bámultam a hatalmas valós távolságokon és az a látványvilág ami elém tárult le vett a lábamról. Nagyon megfogott a mérhetetlenül nagy komplexitása és szabadsága a játéknak, hogy bármivel lehet benne foglakozni. Amit akarsz.
Robert Maulerand: Azt hiszem talán mostanra lettem annyira “érett” a játékhoz, hogy belevágjak és úgy gondolom nem is bántam meg, annyira összetett és jól felépített játék, hogy ehhez korábban nem lett volna türelmem. 🙂 Most már van és ez az ami éltet, hogy megunhatatlan, mindig van mit tanulni és évekre előre látom a fejlődési lehetőséget.
Andrew Hardhead: Interneten hirdetésével találkoztam még szerintem 2009 fele de kipróbálni csak idén tudtam és a hajók kidolgozása fogott meg leginkább.

Elmondanátok nekünk hogy milyen volt számotokra az eve élet az első cégbe lépésig? Milyen volt az odáig vezető út?

Sulio Hac: Én igazából belecsaptam a közepébe, tetszett, hogy céget lehet alapítani, meg is csináltam egy hónap után kb. a régebbi karakteremmel. Egyedül indultam, aztán később találkoztam Joli Torem-el, akivel rövid ismeretség után hamar nagyon jóban lettem, és gyorsan társak is lettünk. Egyenrangú partnerek.  Azóta az ő és az én irányom másfele tart, de mindennapi kapcsolatban vagyunk és mindig beszélünk.
Robert Maulerand: Nos, én elég korán beléptem a mostani cégem jogelődjébe. Az már a kezdetektől nyilvánvaló volt, hogy be kell állnom valahová, ha gyorsan akarok tanulni, mert egyedül elég nehéz lett volna. Így egyedül gyakorlatilag alig töltöttem időt.

És elmondanátok nekünk az első céges élményeiteket legyen az rossz vagy jó? 🙂

Sulio Hac: Első igazi céges élményem egy war közben volt, Rens rendszerben. Nagyon tetszett, hogy az állomás elött állunk és várjuk az ellenséget vagy tizen. Aki piros volt az nem taxizhatott és meglakolt 🙂 Az még nagyon jó volt mikor egy közös fúró OP-on én egy Charon-nal voltam, és csak pakolom át a cuccot az Orcából folyamatosan megállás nélkül, közben meg a bányász kollégák, tüntetik el a beltet gyors tempóban 🙂
Robert Maulerand: Igazából nem tudok kiragadni dolgokat. A közös fúrások, amik még egy nagyobb létszámú 10-15 fős csapatban végeztünk, most már sajnos kisebb a létszámunk, eltűntek az emberek 😦 Az első pár kilövés és POD nagyon rosszul érintett, de gyorsan megtanultam, hogy ez nem a világ vége és lesz még ilyen egy párszor. 🙂
Andrew Hardhead: Közös flottás 7-8 hajóval történő bányászás közben a Domain régióban egy tolvaj venture szétlövése után a következő napon egy három fős cég háborút indított ellenünk 🙂

És akkor térjünk rá a cégetekre, kérlek mutasd be mivel foglalkoztok melyik régióban és mik a hosszútávú terveitek?

Sulio Hac: Ipari cég vagyunk. Low sec-ben élünk Domain régióban, közel High sec-hez. Egy külföldi kalóz corp-tól béreljük a helyet, cserébe mi bányászati és ipari tevékenységet folytathatunk biztonságban. Állandóan villognak a helyi harcosok a localon. 🙂 Jól meg vagyunk a helyiekkel. Ismerkedünk a környékbeli emberekkel. Fő foglalkozásunk a fúrás, gyártás, kereskedelem. Rendelésre gyártunk  hajókat megegyezés szerint
Robert Maulerand: Cégünk elég sokat vándorolt, amit én nem szerettem annyira. Kezdőként meg talán a személyiségemből adódóan is utálok költözködni, nem szeretem a változásokat. 🙂 Én személy szerint a Gallente űrben csatlakoztam a cég elődjéhez, azóta már sok helyet megjártunk, amíg a mostani helyünkre kikötöttünk, ami az Amarr low-sec rendszere.
Andrew Hardhead: Leginkább bányászással és gyártással foglalkozunk Domain régióban. De még szeretnénk komolyabb gyártásokra átállni.

És akkor még pár bónusz kérdés, ha újra lenne közös magyar megmozdulás hajlandók lennétek csatlakozni hozzá vagy folytatnátok jelenlegi életetek?

Sulio Hac: Ha lehetséges lenne csinálni egy hatalmas fleet-et, hogy lefúrjuk a rendszereket 0.0-ban vagy, Low-secben. Egy baromi nagy sáskahadban. Közben hatalmas támogató fleet lenne mögöttünk, védelem felsőfokon. Igen, támogatnánk egy ilyen megmozdulást.
Robert Maulerand: Alapvetően magyar corp vagyunk, bár mindannyian beszélünk angolul és jól megvagyunk a környező corpokkal, de azért hazahúz a szívünk és nagyon örülnénk egy nagyobb magyar társulásnak, amiben persze részt is vennénk aktívan. Ha azt kívánná a dolog, persze költözni is hajlandóak lennénk.

Mi a véleményed a magyar Eve “Közösség”-ről? Hogy lehetne szerinted felrázni hogy ne csak a trollkodás menjen? Persze az is kell néha 🙂

Sulio Hac: Saját magam útján tanultam meg a dolgokat, persze kaptam segítséget is nem is keveset, de nem volt könnyű az út, hogy boldoguljak most már önállóan. Persze vannak olyan régi profik is akik segítőkészek és azonnal segítenek és nem felejtik, hogy valójában hogyan is kezdődik ez a játék. Fel kéne karolniuk a kezdőket igazán és emberségesen kéne foglalkozniuk velük és akkor lenne utánpótlás. Sajnos, ha állandóan trollkodunk, lesznek sokan akik megunják és feladják és abbahagyják a játékot. Sőt nemcsak lesz, hanem ez zajlik is.
Robert Maulerand: Ami nekem feltűnt, hogy nincs túl nagy összetartás és inkább széttagozódunk kisebb érdekek mentén. Azt nem tudom, hogy mi a valóság, de nekem olyan érzésem van. Nem vagyunk olyan nagy nemzet, hogy kiemelkedő létszámmal legyünk jelen ebben a játékban, sok embernek még a PLEX megszerzése is gondot okot, ezért sem játszanak/hagyják abba. Szerintem ha megpróbálnák a nagyjaink felkarolni és összegyűjteni a kezdőket, akkor sokkal többen lehetnénk, ráadásul lenne folyamatos utánpótlás. Ehhez nyilván sok idő kellene és energia, ami nem valószínű, hogy megvan. Nem is neheztelek én e miatt senkire, csak szerintem ez egy jó dolog lehetne.

Szoktatok pvp-zni? Mik a kedvenc hajóitok amikkel szerettek lövöldözni?

Sulio Hac: Én szoktam néha – néha PvP-zni, legalábbis megpróbálom. A másik karakteremmel. Sosem zárkóztam el tőle mindig is érdekelt a világa, nemrég kezdtem el foglalkozni vele igazán. Kialakítottam egy rendes skill tervet, amivel már fel tudom venni a harcot. Eddig veszteséggel, de mint ahogy a régi profi urak mondták, az első időszak lehet hogy veszteséges lesz tapasztalat híján. Én ezt bevállaltam mindig és bevállalom most is.
Robert Maulerand: Egyelőre még nem tartok azon a szinten tudásban. Tudom, hogy ez nem ettől függ, friss karikkal is lehet PvP-zni, de nem való az én stílusomhoz. Egyelőre még békés “tamagocsizós” játékot folytatok, ami nem zárja ki később, hogy vérmes kalóz legyek 😀
Andrew Hardhead: Ami engem illet leginkább csak akkor ha céggel közös flottázásnál szükségessé válik a védekezés.

Ingame channel: Magyar illetve eve-offline.hu
Ingame name: Ancillary TrollBooster

Reklámok