november 08

Letöltés címke

Fountain helyzet: NPC core lakos szemszöge

Avagy egy átlag Fountain NPC core lakos szemszöge:

A Free Gates corp miután elhagyta a Hun Reloaded ( RAX ) szövetséget, új, de inkább ismert ( mint ismeretlen ) vizekre EVEzett: Fountainbe, Serpentis Prime rendszerbe.

A költözés normál tempóval, sikeresen meg is történt még szeptember végén. A helyi, tehát az NPC űrben lakó nagyobb entitások száma kettő volt érkezésünk előtt: A bolgár társaság, a Gang Bang alliance vezetésével, illetve egy ex-TEST-es banda, akik kb. az érkezésünkkor alakították meg a szövetségüket Sorry We Are In Your Space EH ( -EH- )néven.

A bolgárokkal régóta tartó jó viszony miatt velük egy pillanatig se volt kérdés, hogy ismét együttműködünk-e a környező Sov-tartó társaságok ellen. Az -EH- tagjai emlékeztek ránk a még a RAX-al való legutolsó Fountain-béli látogatásunkról. Ők voltak az egyetlenek, akikkel akkor érdemben lehetett csatázni, így a kölcsönös „tisztelet” megmaradt. Az „internet űrhajós barátság” hamar megvolt tehát, elkezdtünk ténykedni.

Megkezdődött a Jump Bridge posok fegyverzeteinek „lepucolása”, high-end holdak belövése és a környék „halára idegesítése”.

A Fountainben lakók listája a Li3 Federationbol és a Fatal Ascensionbol áll, mind a ketten a Cluster Fuck Coalition ( CFC ), vagyis a Goonswarm vezérelte „északi” koalíció tagjai.

Először elég gyenge aktivitással jelentkezett a helyi lakosság, aminek eredményeképpen többször meg tudtuk őket verni, viszont szembetalálkoztunk, a számunkra ismert, de a többi helyi által nem tapasztalt Dominix koncepcióval, amit a CFC most használ. Röviden: A dominixek sentry drónokat használnak, azokat egy jól tankolt, messzire lockoló t3 krúzerre „asszisztolják”, így amint az a t3 „rálő” valamire bármilyen formában ( akár egy target painterrel is ) egy hajóra, a drónok is egyből lőnek. Ráadásul a sentryk, amiket a dominixek kiraknak a hajó „új” bónuszai miatt pontosabban lőnek ( jobban trackingelnek ) mint egy blaster ( gy.k.: irreálisan jól ). Illetve a különböző drónok miatt a lő távjuk akár 190-200 km is lehet. Ha ez még nem lenne elég, a szintén „új” Micro Jump Drive modullal fittelik ( amivel azonnal a hajó orra irányába meg tudnak tenni 100 km-et, nem hat rá a bubi se ). Így ha közéjük warpol egy flotta, egyszerűen szétugranak, tehát távol lesznek de a drónok ugyanúgy működnek. Jelen pillanatban azonos és nagyobb létszámban ( mint a saját flotta ) nincs ellenszerük.

Amíg nem tudtak elég embert a flottáikba csalni, addig az FA és a Li3 több high-end post is vesztett velünk szemben.

Ez a long-range Nagáknak volt köszönhető amit használni kezdtünk ellenük. Nem nagy találmány, a Nagáink ugy voltak fittelve, hogy akár 250 km-re is el tudtak lőni, illetve erre a távra targetelni is tudtak. Sokáig sikeresen használtuk, ekkor már 100 fő fölötti flottákkal harcoltuk rendszerint 40-60 tól terjedő saját fleetekkel.

Természetesen szépen lassan adaptálódtak. Egy kishajós „szárnyat” hoztak magukkal, amiket nagyon gyorsan a mi 200 km-re lévő nagáinkra warpoltatott egy szkennelős karakter ( röviden: combat scanner probeokat a csata helyszínén kirakja a szkennelő, gyakorlatilag azonnal megtalál bármilyen hajót ). A kishajók között sokszor véres rendet vágtunk, de még így is elérték a céljukat, vagyis ott tartottak pár Nagát, illetve ez idő alatt a dominixek is közel tudtak érkezni hozzánk.

Mire idáig eljutottak már szembenéztünk 150 fős flottával is. Segítségül hívták a környező régióból az Executive Outcomes nevezetű szövetséget is ( szintén CFC tag ). Mivel más „counter” nem létezik ilyen létszámok mellett a dominixekre, ezért sokszor nem vettük fel velük a kesztyűt „nyíltan”, inkább bombázások, a lemaradók / leszakadók elkapása volt jellemző.

Egy alkalommal Raven fleettel is megpróbálkoztunk, ami nem működött, főleg a létszám béli különbségek miatt.

Hol járunk most?

Az elvesztett high-end holdakat visszalőtték, gyakorlatilag 1 hónapja csak post és egyéb modulokat lő az FA és társai. Láttunk tőlük 200as fleetet is. Ezekkel „head-on-head” nem lehet mit csinálni. Hasonló létszám mellett viszont elkergetjük/megverjük őket.

Meg kell még említenem az -EH- vezette blackops fleeteket. Ez gyakorlatilag folyamatosan megy, a cynos vadászok egész nap keresik a prédákat. Akár egész nap afk cloakolnak a rendszerben, akár járkálnak és keresik a célpontokat. Ez annyira jól működik, hogy néha 1-2 kivételével teljesen le vannak zárva azok a rendszerek, ahol pénzt lehet csinálni anomáliázással. A killboardokat megnézve látható, hogy rettentő mennyiségű t3 kruzert ( tengut főleg ) lőnek / lövünk velük. Kapitálok is áldozatul estek ( rorqual és kb 8-10 kerrier eddig ).

Mi jól érezzük magunkat! 🙂

Isanoe nothwood

Linkek:

EH- Killboard

FGC Killboard

A terület

Reklámok