november 09

Letöltés címke

TiDi, Nagy csaták és az EVE

Egy régebbi eve-online.hu hozzászólásomat szeretném most közzétenni. Egy 4000 fölötti résztvevős, 6vd-t-ben történt csata ihlette. Ekkor még az NC. szövetségben játszottam. Az időpont a TEST – CFC Fountainért folytatott háborúja.

Jó szórakozást:

“Szóval ez a tegnapi… .khm….”csata” tökéletes alkalom volt, hogy megfogalmazódjon bennem 1-2 dolog a mostani 0.0 sov warfarerről és a test goon háborúról, legalább lesz miről beszélgetni. Idom volt rá, mert kb másfél ora alatt 6 killt tudtunk csinálni tegnap. Mellette fw altal pvpztem, civ 3-al is játszottam, illetve megnéztem egy filmet.

Elvileg az endgame, a végjáték az, ami tegnap történt, 4000 fős csata, minden mmoval foglalkozó honlap erről beszel, minden mmo játékos hallott / hallani fog róla. De mi is a valóság? Hatalmas, “világrengető” esemény? Fenéket…

10% alatti tidi, ( tehát olyan mértékű játéklassulás, ami már bőven a tűrhető szint felett van ) és igazi “old-school” lag jellemezte 6vdt-t. Ebben semmi fun nem volt. “I was there” és a többi közhely semmit nem ér. Csak míg be tudtunk bridgelni az NCdot-al az tartott kb 20-25 percig míg mindenki betöltött. Érdekes lenne megfigyelni, hogy tényleg ez jön be az embereknek? Hogy ez epic fight volt? Nekem ezek az utolsó cseppek a pohárban, ami a 0.0 sov / block warfaret illeti. Pedig aki ismer, az tudja, hogy a belogolt időm 85-90%-at pvpvel töltöm, csak ezért fizetek még elő az EVE-re.

Másik. Tegnap a TEST 1400-1800 közötti létszámot szedett össze. A goon kb 5-600 megathronnal volt jelen. Ez a két “erő” 0-án fightolt egymással. Ha jol értesültem, akkor a test nagy része ahacokat hozott. Normális esetben ugye mi történik? Ekkora túlerőben, föleg kruzer hullban ( ami ugye eleg jól kell hogy üsse a bs hullt, 0án ) ha a szerver normálisan fut, akkor kb 20 perc alatt minden megathronnak meg kellett volna halnia. Mi történt a valóságban? Nemhogy nem halt meg mind, de bedobtak 140 dreadet, hogy ismét belőjék a stationt. Normál körülmények között annak a 140 dreadnek jó nagy része szintén ott kellett volna, hogy maradjon, hiszen körülvette őket kb 6-700 ahac…. De a Tidi és a lag ezt is lehetővé tette. Ergo a játék nem úgy működött ( ismét ), ahogy kéne és a saját szabályait hágta át.

A háborúról magáról, már az elején szeretnék gyorsan rendet tenni a propagandák rengetegében, biztos van akire hat, én el szoktam olvasni mindkét oldalt és jókat kacagok. Egyszerűen ez egy tökéletes alkalom volt, hogy lőhessük a goont. Hiszen ki nem szeret legyeket csapkodni?

Mi nem veszítünk semmit. A TEST veszít. De őszintén, és? Nekünk a test sose volt a szövetségesünk, NC. fórumról idéznék velük kapcsolatban:

“Nem tudunk segíteni egy rendezetlen csürhén, ahol hetente történik valami nem várt fordulat a direktorok által. Az egész ally egy szánalmas próbálkozás Montolio, vagy isten tudja ki által egy saját Goonswarm megteremtésére. Sose nyertek vagy kezdeményeztek egy háborút sem maguktól. Fountaint ezüsttálcán kapták a CFC-től, sőt, inkább az akkor haldokló IT-től. Ugyanez történt Delveben a PL-el. Egy “meatshield” alliance, nem több.”

Én ezzel értek egyet.

Lehet mondani, hogy damage control, de igazából ebben nincs semmi “damage”. Remélem akinek ez nem volt egyértelmű, mert beette a propagandát, vagy valami, az most tisztán lat. De azért az is tény, hogy amíg nem mentünk vissza a Solart rendbe rakni, addig nem is nagyon haladt előre CFC.

Nem NC. hanem saját véleményem:

Én személy szerint nagyon vártam ezt a háborút, de elég nagy csalódás az egész. És nem a fightok miatt, vagy amiatt, hogy mi hogy történt. Egyszerűen a játék maga nem élvezetes. 1000+ os 10% tidis fightok, amik akár 2-3 órával is tovább tartanak, mint kéne. Skillről szó sincs. Az Nc. messze a legjobb alli ( a Wrong Alliancet nem nézve, természetesen ), ahova eddig sodort a nem létező űrszél, de ehhez kinek van kedve?

Ahogy most nézem, az egyetlen hely EVEben, ahol jó “endgame” játékot lehet folytatni, az NPC 0.0.

Na mind1, majdha lesz egy EU timezone-os Black Legion, szóljatok.”

 

 

Isanoe nothwood

Evenews24 hír

Reklámok