november 12

Letöltés címke

Riport – Gorga, Nulli Secunda

Ismerjétek meg Gorga-t, a Nulli Secunda 0.0 alliance vezetőjét, az interjú sorozat első alanyát. 0.0 teljesen a játékosok által uralt terület, így egy-egy alliance sikeressége nagyban múlik annak vezetőjén. Játékosok százai, ezrei is lehetnek akik játékát befolyásolják akikre döntéseik hatással vannak. Általában karizmatikus személyiségek, akik nagy teherbírással bírnak. Némelyikük rövidebb ideig, mások akár évekig vezetnek egy-egy alliance-t.

Hogy találtál rá a játékra és hogy kezdted el?
Egy barátom hozott be a játékba, akivel már 10 éve jóban vagyok ( Canaris Roshaak ), az ő corpjában kezdtem a játékot. Ennek Star Frontiers volt a neve. Ezen kívül egy viszonylag magas számú skill ponttal rendelkező karakterrel is megajándékoztak. Körülbelül az IT alliance összeomlásakor kezdtem a játékot.

Mióta játszol az EvE online MMO-val?
Természetesen nem túl régóta, kb 2010. decemberében kezdtem.

Mit szeretsz a legjobban az EvE onlineban?
Leginkább a több játékos interakcióján alapuló részeket szeretem, mint a PVP, a market PVP és egyéb ebbe a csoportba sorolható tevékenységeket. Emiatt és azok miatt a játékosok miatt érzem jól magam a játékban, akikkel együtt játszom nap mint nap.

Mikor kezdted el vezetni a szövetségedet, és hogy jutottál idáig?
Akkortájt lettem a Nulli Secunda ( S2N ) vezetője, amikor háborúba kezdtünk a Northern CoalitionDOT oldalán, északon, a CFC ellen, bár nem volt egyértelmű váltás köztem és Guderian3 között. Maga a koalíció vezetése egy hirtelen helyzet volt miután délre mentünk az északi vesztes háború után.

Mik a jövőbeli terveid a játékban? Nem félsz, hogy „kiégsz” idővel?
Csak élvezni szeretném a játékot, az új „téli” háborút az oroszokkal ( akik nem igazán csípnek minket ), végül is mi történhet? A kiégés miatt nem aggódom, mivel nagyon sok ember segít ki különböző pozíciókban, így van időm „pihenni”.

Voltál már Magyarországon? Tudod merre van?
Még nem voltam Magyarországon, de a listámon van a következő európai utazásomon. Sok történelmi hely van ott, ami érdekel. Talán Bécs után Budapest következhet. Természetesen tudom, hogy hol van, próbálok jobban tisztában lenni a geopolitikai helyzettel mint az átlag amerikai. A legtöbben azt se tudják, hogy merre van Afganisztán vagy Irak a térképen.

Van valami tanácsod a kezdő játékosoknak?
Csak figyelj mindenre, amit látsz, olvass a játékról és ne törődj a trollokkal. Sok időbe és munkába kerül jól megismerni, de ha sikerül, akkor végtelen lehetőségek nyílnak.

Üzensz valamit az olvasóknak?
Örülök, hogy a magyar közösségnek egy jó portálja lesz, így láthatják, mi zajlik az EVE világában, szerintem ez nagyon fontos a játéknak, illetve növeli a kommunikációt a játékosok között és nem utolsó sorban fent tartja az érdeklődésüket. A Hun Reloaded és Shonion corpja ( Free Gates ) a kapcsolatom a magyar közösséghez. Ők a legjobb szövetségeseink és barátaink akiket csak kívánni tudunk magunknak. Nagyon lojális társaság és nagyon örülök, hogy mellettünk vannak és biztos vagyok benne, hogy mindig szükségük van jó magyar játékosokra.

How did you find eve, how did u started?
I was brought to eve by a friend of around 10 years (Canaris Roshaak), I started out with his corp, Star Frontiers and a decently high SP character I was gifted by a friend. Started out around the fall of IT Alliance.

How long you play eve?
Obviously, not very long. Maybe December of 2010.

What is your favorite part of eve?
I enjoy most of the player on player stuff, PVP, market PVP, any sort of player interaction is what is fun for me. That and I stick around for the people I play with.

How/when did you started to lead your alliance?
I started leading S2N around the time we were entering the war in the north with NCdot, it wasn’t a very definitive transition between Guderian3 and myself. The coalition leadership role was just sort of made up as we went south after the Northern War was falling apart.

What is your future plans? Don’t afraid of burning out?
I just want to keep enjoying the game, enjoying a nice hot war with the Russians who don’t like us in the middle of winter (what could go wrong?). I’m not afraid of burning out because I have a ton of people in support roles around me that allow me to take breaks and breathe.

Have you ever been visited Hungary? Do you know where is it?
I have not visited Hungary, but it’s on the short list of places to go when I make my next Europe trip. A lot of history and places to visit. Probably head to Budapest after checking out Vienna. Of course I know where it is, I try to be a bit more geopolitically aware than the average American. Half of them couldn’t even tell you where Afghanistan or Iraq was on a map.

Any advice to newbies?
Just pay attention to everything you see, read as much as you can and ignore the trolls when you’re comming up. It’s going to take a lot of work to learn eve properly, but when you do, endless options.

Do you like to say something to the readers?
I’m glad the Hungarian community is going to have a good portal to see things that go on in EVE, I think that is an important way to view the game, and it will increase interaction between players and hopefully keep more Hungarian players interested. HUN Reloaded and Shonion’s corp (F.G.C) are the portals I have to the Hungarian community, and they have been the best allies and friends one could ask for in the game. Very loyal bunch and I’m glad to have them along side, and I’m sure they could always use a few more good Hungarian players.

Reklámok