november 13

Letöltés címke

Hogy került ez ide? Blog előzmény

Gondolok itt elsősorban erre a portál/blog kezdeményezésre. Még nagyon gyerekcipőben van az oldal, de a lelkesedés az óriási. De miért, hogy, honnan? Ezek a kérdések egy kicsit hosszabb bevezetőt igényelnek.

Az eveonline.hu hagyományosan gyűjtőhelye sok magyar cégnek. Az idő előre haladtával azonban mindig volt egy-egy forum flame aminek a végén valaki vagy egyes társaságok felhagytak az aktiv tevékenységgel az oldalon. Ez időnként forumozók közötti máskor az oldal üzemeltetői és a forumozók közötti csatározások miatt történt.

Legutóbbi indokolatlan túlkapás során az oldalt adminisztrálók levették az FGC-t a cégek listájából, kivették a fórumunkat. Mindezt pár – tagadhatatlanul FGC-s – fórumozó hozzászólásai miatt. Miközben koránt sem ért még egy cégen belül sem mindig mindenki mindenkivel, egy kollektív retorzió meglehetősen kiverte a biztosítékot többeknél. Annak ellenére, hogy aztán viszonylag rövid idő alatt rehabilitálásra került a cég, többen arról kezdtek el beszélgetni, hogy csinálni kéne egy másik webportált. Beregisztráltak 1-2 domain nevet, majd… ennyi. Néhány nap alatt elpárolgott az a feszültség, kibeszélték magukból és visszatértek a dolgok a szokásos kerékvágásba. Teltek a napok, talán egy hét is, amikor azt vettük észre, hogy a Shirak-os srácok elindítottak egy portál kezdeményezést. Megtették azt amit eddig más nem, áttörtek egy lélektani pontot, ami katalizátorként kezdett működni sok embernél.

Számomra is meglepő módon olyan emberek kezdtek el dolgozni ezen a projecten, akik közül van akik évek óta nem is nagyon beszélnek egymással, még sem akadálya ez annak, hogy  megférjenek itt. Úgy néz ki elég sokan vannak akik némi időt fordítanának blog írásra, mindössze eddig nem voltak megfelelőek a körülmények, nem volt meg az az induló lendület amit most sokan megkaptak ez által. Személy szerint köszönöm a meghívást és a lehetőséget, hogy itt lehetek.

Reklámok