november 16

Letöltés címke

Mit mondanak a sötétben mászók ?

Hogy mit is takar-e érdekes cím? Hát egyszerű!

A haldokló szövetségek krónikája 1. fejezet:

Ahhoz, hogy megértsük, miként kezd, elhaldokolni egy szövetség át kell venni a kezdeteket. Minden szövetség alapvetően egy séma alapján alakul céltól függetlenül.

Első lépésben egy vagy több cég kiszemel magának egy célt, majd ehhez vagy egyből többen is csatlakoznak, vagy egyedül kezdik megvalósítani és közben toborozni, esetenként akár egy cég is elég a terv megvalósítása érdekében. A cél általában először egyszerű és könnyen megvalósítható vagy könnyen kudarcba fullad. A szövetségek nagy része ezen a ponton már temető is – ezeket szoktuk lufiknak hívni. A lufik pedig a legkisebb gondra kidurrannak. A szövetség működésének alapfeltétele a vezetés ereje, mivel ha nem erőskezű egy vezető az alatta lévő emberek nem teszik, meg amit mond. Akárcsak az életben is, egy vezetőnek aktívnak kell lennie máshogy nem, működik. Az emberek nagy része nem fog saját ötletekkel előállni inkább elmegy, és nem csinál semmit, nekik meg kell mondani mit, kell és hogyan csinálni. Aztán vannak még az alvezérek (direktorok, vice-ceo, FC-k) akik aktívan segítik a szövetség munkáját együtt működve a többiekkel. Elő szokott fordulni, hogy nem egy vezető van, hanem többen és segítik egymást, de ez ritkán működik.

Második lépés a haladás, nem véletlen, hogy annyi szövetség volt már és lesz is még. A válasz egyszerű kedves olvasó, amint a kezdeti célok elfogynak, gyakran nem találnak vagy nem is akarnak másikat. Majd leülepszik és átfordul minden kezdeti siker. Mindent mindenki másképp lát, és amint csend keletkezik, az űrben mindenki tele akarja ordibálni a saját dolgaival. Gyakorta ez haladást ér el, ám ha a vezetőségnek nem tetszik a dolog, akkor ellenzik, az egyéni ötleteket megvétózzák és így akadályozzák a haladást. A haladás lehet előre mutató vagy hátrányos. Mind a kettő jó és kell is. Amikor valami előre halad akkor nincs, gond mindenki örül, ha pedig hátra fele halad valami, akkor a tagság észreveheti és reagálhat rá, vagyis onnantól kezdve rajtuk múlik merre tovább, és általában azok a szövetségek ahol előre és hátra is van helyzet a mai napig élnek és változó sikerrel uralják a területüket (Lásd: AAA). Tehát a haladás a legfontosabb egy szövetség életében alapvetően mindegy melyik irányú.

Tehát összegzésül, ami nagyon fontos egy szövetség, de nyugodtan kijelenthetjük egy corp vagy egy koalíció életben is, a vezetők aktivitása, folyamatos célok, haladás fent tartása.

És akkor vágjunk bele a lényegbe.  Egy szövetség többféle képen kezdhet el szétesni, a leggyakoribb ok, a vezetőség legfőképp a CEO elafkosodása – inaktívvá válása. Az ember gyakran el sem hinné mekkora dolgokra képes egyetlen ember a megfelelő helyen. Egy élettelen szövetségben, mint a kép is mutatja, üres a trón az emberek csak lézengenek mindenféle felügyelet nélkül. Előfordul ugyan, hogy így is úgyis lézengenek, de ezt a tagság nagy része nem szokta tűrni és tenni akar ellene mindenféle módon, változó sikerrel. Be kell látni egy szövetségnek, nincs semmi szüksége élettelen teljesen inaktív cégekre, hogy csak a létszámot gyarapítsák papíron. Egy aktív vezető egy cégben és egy szövetségben egyaránt képes felismerni ennek fontosságát. Amennyiben egy cégben egy vezető eltűnik a cégből előlépő emberek meg szokták próbálni átvenni a dolgokat változó sikerrel és szerencsével. Hogy mi köze a szerencsének ehhez? Nagyon gyakori akármilyen kis cégről is legyen szó, hogy a vezetők nem képesek lemondani a már csak névleges hatalmukról. Ezáltal az inaktív vezető lesüllyeszti a mélybe a céget magával és a tagságát is inaktívvá teszi. A nemzetközi cégeknél ez általában nem jelent gondot, mindig van, aki átvegye, valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag a nemzeti csoportosulásoknál sokkal nehezebben mondanak le személyek a haszontalan jogaikról mikor nem is csinálnak már semmit velük.  A lemondás hiánya, a CEO voltam az is maradok viselkedés problémája, és gyakorta a pénz, amit a tagság keres a CEO kezében landol, van, aki azért nem mond le. De a vége mindegyiknek ugyanaz, és romboló erejű, a cég illetve szövetség célvesztése, inaktívvá válása, és széthullása.

Ez az egyik és leg romboló erejű oka a szövetségek szétesésének, és mint a cím mondá, kik sötétben mászkálnak, azáltal vesznének vala!

Még közel sem végeztünk az okokkal folytatjuk!

Reklámok