november 17

Letöltés címke

Riport -Chribba-val az eve ikonikus alakjával

Chribba ikonikus alakja az EVE-nek. Nevét általában drága hajók és egyéb üzletekben betöltött közvetítő szerepe miatt szokták emlegetni, de híres gyűjtője mindenféle létező játékon belüli tárgynak. Emellett néha felbukkannak képek ahogy az általa bírtokolt szupercapitalokkal lófrál valamelyik low security rendszerben, esetleg épp veldspart fúr. Ezen kívül üzemeltet még pár weboldalt, amik a játékosok életét könnyítik meg, EVE-Files.com EVE-Search.com EVEBoard.com EVE-Agents.com Veldspar.com EVE-Offline.net, EVE-Live.com

A játékon belüli közvetítések nagyon fontos részét képezik a drága hajók cseréjében. Leginkább ezeknél fordul elő, hogy szükség van rá, mivel ezen hajókkal nem lehet állomásra dockolni, így nincs lehetőség contract vagy trade formában átadni a hajót másik játékosnak. Mivel nem igazán megoldható, hogy egy időben szálljon ki az egyik fél a hajóból, míg a másik elküldi érte az ISK-t emiatt van szükség a közvetítőre, ami mindkét félt védi, természetesen némi közvetítői díj fejében. Aki most hirtelen ilyenre adná a fejét, azoknak nem árt tudni, hogy hosszú idő, mire egy közvetítőt elismernek és elnyerik a játékosok bizalmát. Ismeretlen közvetítők által rendszeresen fordul elő, hogy tulajdonképpen csak az egyik fél altja, barátja, csak lelépnek a pénzel vagy hajóval. Emiatt a legtöbben csak pár közvetítővel hajlandóak bármi üzletet megkötni. Személy szerint én csak Chribbát szoktam használni. Lássuk mit válaszolt a kérdésekre:

Hogy találtad meg az EVE-t, hogyan kezdted?
Véletlenül botlottam a játékba, amikor az Elite sorozattal játszottam és nagyon hasonlónak tűnt.

Milyen régóta játszol az EVE-el?
2003 Juniusa óta, több mint 10 éve.

Mi az EVE kedvenc része számodra?
A közösség, ha nem lett volna ennyi ember, akkor nem lenne értelme játszani.

Mikor kezdtél közvetíteni (3th party)?
Véletlenül kezdődött 2007-ben, pár barátomnak segítettem, majd később kinőtte magát.

Milyen közvetítőnek lenni? Hogy működik ez?
Ez egyértelmű, alapvetően rajtam keresztül cserél gazdát érték (általában hajó – Shonion), abból a célból, hogy a csere biztonságos legyen.

Mik a jövőbeli terveid? Nem félsz, hogy kiégsz a játékból?
Amíg vannak kisebb célok amik érdekelnek, addig nem hiszem, hogy valaha abba hagynám a játékot, kivéve ha a közösség megszűnne, ami egy ponton érdektelenné tenné, hogy tovább játszak.

Voltál valaha Magyarországon? Tudod merre van?
Három-négy alkalommal voltam Magyarországon, egy korábbi barátnőm magyar volt, így párszor voltunk meglátogatni a családját.

Mik a tanácsaid a kezdőknek?
Ne állítsatok túl nagy célokat magatok elé, kisebb célok, mint például haladni egy cruiser felé ami szerinted jól néz ki egy jó kezdés lenne. Ne aggódjatok sokat a skillek miatt, próbáljátok ki dolgokat, majd idővel rájöttök miket kedveltek és szórakoztató lesz elérni mintsem valaki leírását követnétek.

Mit üzensz az olvasóknak?
Ne felejtsétek el, hogy élvezzétek a játékot. Az EVE néha egy komoly játék ami néha kemény, de rengeteg izgalmat tartogat még egy olyan öreg játékosnak is mint én, minden nap hozhat valami újat.

https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&m=3852086#post3852086

ChribbaPortrait1-300x300

How did you find eve, how did u started?
I bumped into EVE by accident while playing the Elite series games and it looked very similar so gave it a shot.

How long you play eve?
Been playing for 10 years, since June 2003

What is your favorite part of eve?
The community, if it wasn’t for all the people there wouldn’t be anything to stick around for

When did you stat doing 3th party?
Started by accident back in 2007, helping out some friends that over time grew bigger

What is being a 3th party? How that works?
It’s pretty straight forward, basically it comes down to me holding assets in order to make a trade of sorts safe and secure

What is your future plans? Don’t afraid of burning out?
As long as I have smaller goals that keep me going I don’t think I will ever stop playing, unless of course the community stops at which point there is no reason for me to keep playing

Have you ever been in Hungary? Do you know where is it?
I’ve been to Hungary 3-4 times, an old girlfriend was hungarian so we went there to see her family a couple of times

Any advice to newbies?
Don’t set too big goals in the start, smaller ones, like working towards that cruiser you think looks neat is a good way to start, and don’t worry too much about skills, try things out, over time you will find your categories of skills you enjoy and you will have had good times getting there rather than follwing someone’s “manual”

Do you like to say something to the readers?
Remember to have fun, EVE might be a serious game that is sometimes harsh, but it also contains a ton of enjoyment and excitement, even for an old pilot like myself, every day can bring something new

Reklámok