november 22

Letöltés címke

EVE::Trade – 01: Bevezetés

ISK. Három betű, ami egy átlagembernek semmit sem jelent (utólagos szerkesztés: de mégis. Lásd első comment). De te, aki most e cikket olvasod, bizonyára tudod, mi az. És hogyha tudod, akkor esélyes, hogy szeretnéd, hogy minél több legyen belőle neked is.

Kis sarkítással mondhatnánk azt is, hogy az Eve Online minden tevékenysége arra van, hogy ISK-t szerezz. Ezek közül én most egy nagyon kis részt fogok kiemelni cikksorozatomban: a kereskedést.

Állítólag a kereskedelemmel lehet a legtöbbet keresni EVE-ben. Én ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom, de annyit elmondhatok, hogy kevés időbefektetéssel sok bevételt lehet elérni. A következő napokban/hetekben elmondom, hogy nekem milyen tapasztalataim és gondolataim vannak a New Edenben való kereskedésben.

A cikksorozathoz tartozó cikkek:

  1. Bevezetés
  2. Általános tudnivalók
  3. A licitálás művészete
  4. Station trading
  5. Trade Hubok közti kereskedelem
  6. Távolabbi régiók kihasználása
  7. Árspekuláció, marketszobrászat, logisztika
  8. Kereskedelem egyénre szabva

Előre szólok, nem tutibiztos tippeket fogok adni. Nem váltom meg az ingame pénzügyi világodat. Csupán leírom a saját tapasztalataimat. Lehet, hogy neked semmi új nem lesz benne, de lehet, hogy tanulsz belőle. Én lassan egy éve átlagosan napi 1-2 órát töltöttem az EVE-ben kereskedéssel vagy azzal kapcsolatos tevékenységgel. Egy éve új karakterként kaptam egy PLEXet (buddy programmal lettem meghívva természetesen), és azután saját erőből jutottam el oda, hogy jelenleg naponta akár 3-4 milliárd ISK-s forgalmat bonyolítok le. Ennek legalább 10%-a bevétel, de inkább 15-20%. Mindezt napi 1 óra játékkal.

Igyekszem úgy adni a tippeket, hogy mindenki tanulhasson belőle, az is, aki csak ritkán tesz ki egy-egy modult a piacra.

Nem szaporítom tovább a szót, ha érdekel, kezdhetsz is olvasni általános tudnivalókról.

Megjegyzés: Hogyha még nem tetted meg, ajánlom, hogy olvassad az ISK Kereskedelem fejezetét. Szerintem nem sok túl jó tipp van benne “rendes” kereskedéshez, de sok alapfogalmat tisztáz: Ezért most nem fogom elmagyarázni, hogy miért fontos pl. a broker relations skill, vagy mire jó a visibility. Ugyanezért nem fogok arról sem mesélni, hogy milyen scam-ek vannak, az is le van ott írva. Az ISK-ból idézek befejezésként: „Ha túl szép, hogy igaz legyen => kiáltsd azt, hogy SCAM!”

Reklámok