november 27

Letöltés címke

EVE::Trade – 06: Távolabbi régiók

Távolabbi régiók alatt az aktívabb piacoktól messze lévő helyeket értem. Olyan régiók, ahol nincs trade hub, és sok ugrásra vannak a kereskedelmi központoktól.
Ha nincsen centralizált kereskedelem, akkor az egész régió arra vár, hogy profitáljunk belőle. De hogyan?

Gyűjtögető életmód
Az egyik lehetséges módszer sok buy order felállítása, az egész régióra. Ha tudunk lvl 3-4 küldetéseket a régióban, amik rewardban bizonyos itemeket adnak, ezekre például érdemes buy ordert kitenni. De igazából bármire lehet, idővel kiderül, hogy adnak-e el belőle vagy sem.
Felvásárolunk olcsón mindent, amit csak tudunk, és elszállítjuk őket egy trade hubra eladni. Röviden ennyi.

Dealer élet
Az előző módszer ellentéte. Amikkel szeretnénk kereskedni, megvesszük olcsón egy trade hubon, és elhozzuk a kiszemelt régióba. Itt kitesszük sell orderbe őket, akár a vételi ár többszöröséért. Az itt lakóknak nem sok választásuk van, kicsi a piac, lehet, hogy örülnek, hogy kapnak egyáltalán valamit. Szerencsés esetben így akár többszörös áron is eladhatjuk a messziről hozott portékát.
Nagyon figyelni kell arra, hogy hol tesszük ki a sell ordert. Ha messze van az emberektől, nem fognak elmenni érte. Érdemes feltérképezni, hogy melyik a legaktívabb rendszer a régión belül, és ott próbálkozni.

Türelemjáték
Ha egy egész régióban vásárolunk sokféle itemet, akkor készüljünk fel rá, hogy nagyon sok helyen lesz elszórva a készletünk. Bár sok kicsi sokra megy, ha azokat 142 különböző állomásról kell elcipelni egy trade hubra, akkor inkább az agyunkra fog menni. Cserébe van, hogy hihetetlenül sokat lehet keresni akár egy-egy itemen is. Volt, hogy például deadspace modulokat vettem, darabját 1-2 millióért. Egy trade hubra elszállítva ugyanezeket 50-60 milliós darabáron tudtam eladni.
A pakolást pedig meg lehet oldani contractokkal is, vagy sok szabadidővel. Én volt, hogy kötöttem egy megállapodást egy szállítóval. Az átlagos árnál drágábban dolgozott nekem, cserébe hogyha egy rendszerben akár 4-5 stationön volt cuccom, azt egyetlen szállítással számíthattam. Így 4-5 contractot tettem fel, azonos célállomással, egy rendszerből indulva, és azok között oszlott meg a szállítási ár. Így mindketten örültünk, és szépen egy helyre tudtam szállíttatni a hónapok alatt megvásárolt dolgaimat.

Előnyök

  • ha a szállítást nem számoljuk, akkor nagyon kevés időráfordítás kell hozzá
  • nagyon nagy profit-lehetőség, jó áron tudunk adni/venni

Hátrányok

  • ha rossz itemeket választunk ki, akkor nem adnak el belőle/nem veszik
  • a szállítás nagyon macerás tud lenni
  • az előző kereskedési módokhoz képest ez lassabb, néha sokáig állhat benne a pénzünk
Reklámok