november 28

Letöltés címke

EVE Hackingsite – vendég post

Vendég postot olvashattok most itt, Salvia által beküldve. Jó szórakozást!

 

Kedves EFTársak,

Szívem csücske a felfedezés, barangolós típus vagyok, mi tagadás. A játszópajtásaim számára is hasznos wormhole-átjárók felfedezésén kívül örömmel szüretelgetem az elhagyott NPC kalóztanyákat. Most a Data és Relic siteokról fogok írni, mik azok a tippek és trükkök amikkel eredményesek lehetünk és nagyobb eséllyel találhatjuk meg a “kincseket”.

salvia

A feladat speciális hajót igényel, környezettől függően szabadon választhatunk hogy kovibubis T3-at fittelünk/rigelünk (Emergent Locust Analyzer szubbal) vagy faction kutatófregattal/krúzerrel esetleg covopssal vágunk neki az ismeretlennek: ezek a hullok mind +10 víruserősséget adnak, a T1 kutatófregattoké csak +5-öt.

Mit fitteljünk? A mobildepó okos találmány, használjuk! Nem kell egyszerre data és relic analyzer-t feltenni, sőt, akár dualproposra is fittelhetünk ha van depónk. Legyen nálunk ezeken kívül cargo scanner, instab/nano/WCS. Nem harci hajóknál utóbbiból kettő sem nagy hátrány, kapunál ránkrontó cepinél életmentő lehet, különösen akkor fogjuk értékelni amikor félmilliárdnyi loottal csoszogunk hazafelé egy jól sikerült régészkedés után. Covops cloak alap.

Rigekből Emission Scope Sharpener (+10/20 víruskoherencia Relic modulhoz) és Memetic Algorithm Bank (+10/20 víruskoherencia Data modulhoz) ajánlott. Implantok is segíthetnek, AC-905, HC-905, EY-1005. Bár szerintem nem nyújtanak annyi pluszt amit a 30-40 milliós áruk indokolna.

Érdemes olyan területet választani ahol kicsi a mozgolódás, ha megérkeztünk indulhat a szkennelés. Nagyban meggyorsítja a szkennelést ha minden érzékenységre elmentünk szondaformációkat. Aranyszabály hogy mindig a legnehezebben kiscannelhető site-ok dobják a legjobb lootot. A site-ba érkezve dobjunk ki valami szemetet, így ha esetleg utánunk lopakodnának ártó szándékkal nagyobb esélyünk lesz észrevenni a turpisságot.

Kattintsuk elő a kis listánkat az ingame notepad-en amibe előzőleg felírtuk hogy melyik dekriptor és melyik T2 salvage mennyit ér, majd kezdjünk el rárontani a legközelebbi dobozra és vadul cargoscanneljünk közben. Láthatóvá válik hogy érdemes-e egyáltalán megpróbálni feltörni. Ha igen, aktiváljuk kódtörőnket és kezdődhet a hackelés. Mindig tapadjunk a dobozra (kivéve ha vadászunk a siteban).

lucky2

Megjelenik egy felfedezendő hálózattal beszőtt ablak, ahol a bal alsó sarokban láthatjuk a statjainkat: narancssárga jelzi a vírusunk koherenciáját (HP, életerő), piros jelzi a víruserősséget (DP). Olykor figyelni és korrigálni kell hogy minél több legyen mindkettőből. Alul középen három, egyelőre üres utility slot van, ide tehetjük későbbi felhasználásra a felfedezett, minket segítő alrendszereket.

A csomópontokra kattintva öt dologgal találkozhatunk: átjáró, gyorsítótár, védelmi alrendszer, segítő alrendszer, rendszermag. Utóbbi feltörése a cél. Vegyük sorra:

eveminigame02

– az átjáró olyan üres node amin továbbhaladhatunk
– a gyorsítótár (Data Cache, telt pötty jelzi) alatt további kattintásra kiderül hogy védelmi vagy segítő alrendszer bújkál
– védelmi alrendszerből többféle van:

Anti-vírus: alacsony HP-je van de keményet üt
Firewall: a tűzfal egy átlagos védelmi alrendszer
Virus Suppressor: felfedezésekor csökkenti a víruserősségünket, legyilkolandó
Restoration Node: azonnal le kell verni ha ilyennel találkozunk, minden aktív védelmet megerősít körönként
System Core: a rendszermag feltörésével végzünk a hackeléssel

lucky

  • segítő alrendszerek:
    Self Repair: öngyógyítós szerelőkulcs, koherenciát ad az aktiválásától számított három körig
    Polymorphic shield: támadásnál teljes védelmet ad amíg ki nem ütik
    Secondary Vector: offenzív alrendszer, üti a célpontot helyetted
    Kernel Rot: felére csökkenti a becélzott alrendszer koherenciáját, feltápozott célpontokra érdemes ellőni

eveminigame03

Jótanácsok:
– ne támadj meg tűzfalat és antivírust addig amíg szabad utad van máshova
– a gyorsítótárakat hagyd későbbre, gyakrabban van mögötte védelmi mint segítő alrendszer
– okosan használd a segítséget, ha betelt a tárad nyugodtan hagyhatod a helyén a negyediket
– felkészülten támadj, mindig az adott szituációhoz képest vess be minden bevethetőt

badluck
A rendszermag feltörésével kinyílik a doboz és a hideg űrbe spriccel a védtelen rakomány, nem mindegy melyik minikontikat húzzuk be:
– Data (Data Sheets, blueprintek, skill-könyvek)
– Parts (Datacores, decryptors, electronic parts, T1<T2 salvage)
– Materials (carbon, méretes alapanyagok, T1>T2 salvage)
– Equipment (hydrogen batteries)
– Scraps (scraps)
Jellemzően ez a looteloszlás, de esett már blueprint scraps kontiból, szóval van benne kis véletlenszerűség. Alapvetően a “Parts” minikonti értékes, kivéve ha valami olyan (pl. faction tower) blueprintet scanneltünk ami kell, mert akkor Data minikontira moccanjunk.

Egyszeri kattintásra a minikontit behúzza a hajó raktérbe (nem kell külön tractorbeam hozzá).
Kétszeri kattintásra a hajód megindul a konti irányába.
20-30 másodperc után eltűnnek a minikontik, okosan kell választani és taktikusan közelíteni a még begyűjtendőkhöz, 3000 méteren belül húz a hajónkra épített beam.
Akkor lehet húzni ha zöld a minikonti.

Sok szerencsét és kellemes felfedezést kívánok kedves mindnyájunknak!

A legújabban behozott Ghost site-ok is hasonlóan működnek, de oda mindenképpen javasolt egy tankosabb T3-al menni. Anomáliaként jelennek meg a rendszerben, bewarp után általában annyi időd van, hogy gyorsan megnézd melyik konténerben van valami értékesebb cucc, bpc, és nekiláss feltörni gyors tempóban. Ha kifutsz a rövid időből, akkor megjelenik kb 5-6 hac, és elkezd pontozni, webelni… és szétlövik a konténereket… a mocskok. Aztán elwarpolnak. Emiatt igyekezni kell. A konténer nem dob minikontit, hanem a régi módszer szerint sikeres hack után open konténer és kivesszük belőle a zsugát.

Reklámok