december 17

Letöltés címke

0.0 Háborús összefoglaló

Az elmúlt hétvégén új szakaszba lépett a háború dél-keleten. Először egy kis összefoglaló, hogy kik is harcolnak és ki ellen, meg miért, meg egyáltalán.

N3 Koalició (NCdot, Nulli, Kadeshi, Nexus, Rax, Dsp, Whysoserious, stb)
Pandemic Legion

vs.

Solar Fleet
Stain wagon (Stain Empire, Darkness of Despair, AAA, Darkside, stb)
Black Legion
CFC (Goonswarm Federation, Gentlement’s agreement, Tactical Narcotics Team, Circle of Two, Razor alliance, Fidelas Constans, Fatal Ascension, Li3 Federation, Executive Outcome)

Magyar vonatkozású résztvevők az N3 oldalán a Hun Reloaded, míg a másik oldalon a Darkness-ben ott van a Fekete Sereg. Amennyiben van még magyar cég, kérem jelezze.

en6

Az elmúlt egy év zanzásítva úgy néz ki, hogy a frissen megalakuló N3 elkezdte megszilárdítani a területét dél-keleten. Előszőr Immensea majd Scalding Pass majd Insomother régiókat elfoglalva. Hosszú hónapokon át tartott, míg a Solar Fleet elvesztette az összes területét. A hatalmas megszerzett területen renter birodalmakat hoztak létre, amiknek a bevételéből tudják finanszírozni a sovokat, a hadi gépezet működtetését és még marad is egy kis apró. Az év elején még a közeli területeket később már a mélyen 0.0-ban levő rendszereket foglalták el. A területek teljes átvétele júliusra fejeződött be. Mindeközben nyugaton szétesett a Test alliance által létrehozott koalició a Test kilépésével, majd júliusra Mittani elég tökösnek érezte már magát, hogy a CFC megtámadja az addigra szövetségesek nélkül maradó Test Alliance-t. Persze az N3-nak ez remek lehetőséget biztosított arra, hogy különösebb rizikó nélkül részt vegyen egy háborúban, ez zajlott júliusban nagyrészt. (közben volt egy alliance tournament is).

A Test elbukott, az N3 visszatért keletre. Dél-nyugaton a Honey Badger koalició romjain újra kinyújtogatta csápjait a hagyományosan főleg orosz SW (Stain Wagon) és elkezdte visszavenni a területeit. Az annó Test és szövetségesei által birtokolt területek szétosztódtak. a déli területeket átvette az SW. Queriousban helyet kapott a Solar az Initiativ és a Watpreipers akik bár nem CFC tagok, de Mittani gondosan egyengeti az útjukat diplomáciával. Delve -be átvezényelték az LNAW-ot és Delve és Period nagy részét kiadták rentereknek. (bár gyakorlatilag nem nagyon vannak ott bérlők, mert nem sok őrült van aki goontól bérelne, vagy hinne nekik). Fountaint megkapta a Fatal Ascension és Li3 Federation.

A háború kirobbanása ahhoz köthető, amikor a DD megengedte a Solar Fleetnek, hogy a staging rendszert immensea közelébe tegyék át egyik állomásukra. Azóta ugyan 1-2 állomás gazdát cserélt, de jószerivel áll a front. Természetesen a CFC kapott a lehetőségen, az egész diplomáciájuk azzal foglalkozott, hogy az N3-at elszigetelje és rögtön jöttek is részt venni a harcokban. A CFC kisérlete, hogy több frontos háborúvá váljon a harc kudarcba fulladt, az északra vezényelt CFC alliance-okat kiverték Kalevalából, Immensea-ben nem sikerült állomásos rendszert foglalni, bár pár jump bridge rendszerben sikerült a sovot rövid időre elvenni (resetelni), de mivel minden közel van, stratégiai előnyt nem jelent, titánnal mindenhova el lehet jutni. A Fatal Ascension nem mer deployra menni, hanem arra hivatkozik, hogy mindössze pár száz szedett-vedett 0.0 agentező veszélyezteti a területét. Legutóbbi GSF Ceo updateből kiderült, azon kívül, hogy grrr N3 meg grrr slowcat meg grrr archon, hogy egy helyre tervezik összpontosítani az erőiket, közel az oroszokhoz, emellett a nagyon erősnek ítélt slowcat flotta ellen bevetik a long range alfázós drenyákat. Ez utóbbit próbálták vasárnap DY-ban.

asakai_1

Az elméletileg 3 polusú 0.0 háborúban áll. Egy olyan háborúban, ahol a három pólusból a két déli harcol egymás ellen, miközben az északot uraló CFC aktívan, egyre aktívabban beszáll az egyik oldalon. Azok az entitások akik szabadúszók lehetnének és képesek lennének alakítani egy-egy háború irányán már benne vannak a harcban. A kis szétszórt alliance-ok meg nem képesek már döntően befolyásolni a háború menetét. A nagy kérdés, hogy meddig képes az N3 tartani magát a túlerővel szemben. Előnyük, hogy védekező háborút vívhatnak, ahol a védő időpontokat saját fő játékidejükhöz állíthatják, ezáltal az oroszokat folyamatosan hajnali játékra kényszerítve. Másrészt mostanra az N3-ban és PL-ben koncentrálódik az EVE supercapital és titán mennyiségének a jelentős többsége. Nem probléma akár egy teljes fleet supercapitalt összehozni vagy 200 titánt belogolni. Amennyire túl jók lettek a dominixek, hasonlóan szinte átüthetetlen falként képesek harcolni a túlerővel a flottába szervezett archon carrierek. Bármilyen station timert meg tudnak védeni ezáltal.

A háború még sokáig zajlik, kérdés ki fárad el hamarabban, hol fogynak el a tartalékok, hol törik meg a morál. A CFC bejelentette, hogy teljes részvételüket a háborúban az N3 ellen. Jön a téli szünet, remélhetően lesz még pár nagyon jó capital fight.

eve-online-asakai-battle-1900

Reklámok