december 26

Letöltés címke

“Tippek” főleg kezdőknek

A következő cikket saját kútfőből merítettem és saját tapasztalatok alapján formáltam meg ezeket a tanácsokat főleg a kezdőknek 🙂 Az ötlet onnan jött hogy olvasgatva a hun csatornát avval szembesültem hogy biztatják az embereket a farm-ra hogy megszerezzék első plexeiket. Olyan emberek adnak tanácsot az újaknak akik, valószínűleg nem is ismerik még igazán a játékot, ezért is szeretném megosztani veletek az én álláspontomat.

A legtöbb ember mint én is mielőtt befizette volna a játékot az első hónapra kipróbálta a 14 napos trialt vagy egy barátja meghívta egy 21 napos-ra. Itt gyorsan el is dől hogy megtetszik a játék, magával ragad vagy teljesen megriadsz az összetettségétől és az első ránézésre bonyolult kezelőfelületétől. Ha mégis megtetszik a játék akkor befizeted az első 1 hónapod, és eléd tárul az EVE hihetetlen gazdag világa.

És egyben itt kezdődnek a gondok is, mert ugye ezt a játékot lehet ISK-ből fizetni az az in-game valutáért megveheted a havi repülési engedélyedet. Ez nagyon is jó dolog, de ez csak később válhat fontossá. Sokan abba a hibába esnek hogy egyből azon görcsölnek hogy teljesen friss karakterrel megpróbálják összekotorni a havi díj árát. Rutinos mmorpg játékosoknak ez nem szokott gondot okozni, de már itt elveszti a játék a maga varázsát. Elveszik a felfedezés öröme, a sok bejárható rendszer, a számtalan lehetőség mind a hátérbe szorul az ISK termelés miatt.

Én azt ajánlom hogy ne sajnáljátok 2-3 havidíjat sem a játékra, mindenképpen kifizetődő lesz a későbbiekben. Ha mégsem így döntenél akkor valószínűleg arra a sorsra fogsz jutni mint a magyar játékosok többsége. A játékból nem fogsz látni semmit, csak a farm részét , 2 hónap után kiégsz és abbahagyod a játékot. Szerintem ha tetszik a játék mindenképpen megér annyit hogy úgy élvezd az EVE-t ahogy fél-egy év múlva is fogod.  Azt hiszem minden magyar tapasztalt játékos érdeke hogy valamit átadjon a következő nemzedéknek. Mert éppen lehet te leszel majd a pontenciális ellenségünk vagy a cégünket fogod erősíteni. Készült sok szép és hasznos guide hogyan trainelj karaktert, mihez kezdj magaddal az EVE világában, de arról kevés szó esik, hogy te hogyan állj a játékhoz. Hogyan kapod meg az igaz játékélményt.

Másik fontos dolog hogy mielőtt el is kezdenél valamit, a fejedben körvonalazódjon hogy mit is szeretnél csinálni. Erről tökéletesen ír a ISK THE GUIDE. Fontos a céltudatos karakter tanítás, mert ha mindenből tudsz egy kicsit, de akkor igazán nem tudsz semmit. Akármilyen területen szeretnél először tevékenykedni akkor is szem előtt kell tartani ezt,

Másik tévhit hogy nem csak farmolással lehet pénzt keresni. Erre tökéletes ellenpélda a Factional  Warfare System ami jó bevételt jelent a PVP-ből. Arról nem is beszélve hogy megismerkedsz avval az iránnyal ami az EVE Online gerincét adja. Sokan lenézik az FW-t mert kis hajókkal repülnek, de aki már próbálta az tudja hogy ez a játékban a legnehezebb része. Ez ne riasszon el senkit, rengeteg a miliciákban az új karakter. Nem csak vérprofi játékosokkal kell felvenni a kesztyűt. De ha kis időt fektetsz bele hamar rájössz hogy mit szeretsz repülni, miben vagy jó és akkor annak irányába tanulsz. Ha már kis rutint is magadra szedtél, akkor nincs olyan pont az univerzumban ahol amit az FW-ben megtanultál azt ne tudnád hasznosítani.

Így első felindulásból, ennyi 😀

Reklámok