január 09

Letöltés címke

Bitcoin – Ingyen PLEX, első rész

Egy elég hosszú leírás következik arról, hogy mi is az a bitcoin, miért is jó az, és hogyan csináljunk vele pénzt/PLEX-et legálisan, erőfeszítés nélkül, amíg nem vagyunk gépnél. Pontos informatikai/matematikai leírást itt nem fogtok találni, itt azt fogom leírni, hogy az egyszeri ember hogyan tudja ezt hasznosítani.

Megpróbáltam elég jól tagolni a wall of textet, sikerült ahogy sikerült. Itt, a cikk első részében csak az általános információkat találjátok meg, a minerek beállításának lépései a második részben jönnek. Majd….

Mi is az a bitcoin?

A bitcoin egy fizetőeszköz, pont mint a forint, vagy az euró. A két legnagyobb különbség ott rejlik, hogy míg a forint a Magyar állam által irányítottan kerül forgalomba (így a kezünkbe is) addig a bitcoin és egyéb coinok sehogy sem. Ezeknek a pénznemeknek nincs kézzel fogható formájuk, nem nyomtatnak belőle papírpénzt, se érmét, és nem állnak egy állam irányítása alatt sem. Ebből fakad legnagyobb előnyük és hátrányuk is. Az árfolyam állandóan irgalmatlanul ingadozik, ezt rengetegen imádják rengetegen utálják, de ez minket most nem érdekel. Amikor kitalálták a bitcoint midnenk azt mondta, hogy nincs jövője, be fog dőlni. Amikor 0.1$ volt 1 bitcoin (mostantól BTC) mindenki azt mondta be fog dőlni, nincs jövője. Amikor 10$ volt 1 BTC, mindenki azt mondta be fog dőlni. Jelenleg 800-1000$ (!!!) 1 BTC, és nem igen akaródzik bedőlni…

 BTC farmolás

BTC-t lehet farmolni, ami nagyjából úgy működik, mint amikor te bemész a szénbányába, lehúzol ott 8 órát, kapsz érte 10 forintot, majd állambácsi levesz belőle 30%-ot, mert miért ne. Csak itt a szénbánya helyett te a számítógéped számítási kapacitását tudod „munkába állítani”, és állambácsi sem fog belőle lenyúlni egy forintot sem.

BTC és egyéb coinok

Legjobb tudomásom szerint jelenleg 2 típusú coin létezik. Nevezzük az egyiket BTC típusú coinnak, ezek SHA256 típusú blockchainekből szerezhetők, a másikat nevezzük LTC (Litecoin) típusú coinnak, ezek scryp alapú blockchainekből szerezhetők. A BTC típusú coinokat jelenleg ASIIC típusú bányászokkal bányásszák, amik olyan eszközök, amik rettenetesen nagy (1-100 Ghash) sebességgel bányásznak, ezért magát BTC-t termelni nagyon nehéz nekünk az otthoni felszereléssel. Szerencsénkre az LTC típusú coinokaz ezekkel az ASIIC minerekkel nem lehet bányászni, ezeket leghatékonyabban videokártyákkal lehet. Milyen szerencse, hogy a mi gépünkben is akad egy nem?

Hogyan szerezzünk akkor LTC típusú coint?

Alapból két alternatíva van. Vagy egyedül csinálod, vagy csoportosan, úgynevezett server poolokba tömörülve. Minél többen bányásznak egy coint, annál nehezebb lesz azt megszerezni. Magát a bányászatot úgy kell elképzelni, mintha lenne egy nagy doboz, egy nagyon bonyolult lakattal. Ha egyedül megpróbálod kinyitni, lehet, hogy sose fog sikerülni, de ha odahívod az ország legokosabb embereit, simán 1-2 perc alatt tiétek lehet a láda tartalma. Coin bányászatnál ugyan ez a helyzet. Lehet h te otthon a kis számítógépeddel sosem fogsz megoldani egy „feladatot” sem, és sosem kapsz érte coint, de ha egy server poolban dolgoztok 10-100 számítógéppel szerte a világból pikk-pakk megoldódik a feladat, és a pool szépen szétosztja a „nyereményt” a befektetett számítási kapacitással arányosan. Ha egy ilyen feladatot megoldotok (kinyitjátok a lakatot a ládán), a következő már nehezebb lesz. A régebbi coinokat nehezebb farmolni, mivel már jóval nehezebb megoldani a hozzájuk tartozó blockchaint. Ez nem áll szoros összefüggésben a coinok árával, sőt, ellenkezőleg. Általában a legjobb ára a friss ropogós új coinoknak van. Mivől lehet coin? Bármiből… még a kutyádból is…

 Hogy lesz nekem ebből pénzem/PLEX-em?

Ha beadod a közösbe a számítógép kapacitásodat legyen az akármilyen kicsi, mindenképp kapsz érte coint, legfeljebb nagyon keveset (nem elfelejteni, sok kicsi sokra megy!!!). Szerte a világon rengeteg olyan market van, ahol adhatsz vehetsz coinokat. Ha van affinitásod, akár tőzsdeként is felfoghatod ezt (hisz az is), és kipróbálhatod magad a tőzsde világában is a coinjaidddal. Olcsón veszel, drágán adsz el, és nemsokára szügyig gázolsz majd a kokainban, és a kurvákban.

 És a lényeg: EVE-OFFLINE FST POOL

Mai nappal megszületett a saját, eve-offline FST (Fastcoin) server pool, hála DeeSnow áldozatos munkájának.

 Miért Fastcoin?

Olyan coint kerestünk (Dee kereset, én meg aratom a babérokat igazából…) amit elég egyszerű farmolni (értsd akár egyedül is elég vagy rá, nem kell hozzá több 1000 ember), jó ára van (top 10, de inkább top 5 szokott lenni), és stabil. Ez a coin nem fogja egyik pillanatról a másikra elveszteni az értékét, ez mindenképpen alap követelményünk volt.

 Akkor pontosan mit is kell csinálnom, hogy végre kapjak PLEX-et?

Vagy elfáradnod a http://fastcoin.pool.eve-offline.hu oldalra, és egyedül, önmagadtól beállítani, vagy megvárnod, amíg megírom a cikk második részét, ahol pontos, lépésről lépésre történő leírást adok arról, hogy hogyan tudsz végre valamit kezdeni ezzel a sok marhasággal.

Reklámok