január 09

Letöltés címke

Bitcoin – ingyen PLEX, második rész

Kezdetek

Első körben azt kell mérlegelnünk mire számíthatunk ha elkezdünk bányászni. Ebben a táblázatban egy összefoglalót találtok arról, melyik kártyával mekkora sebesség érhető el. Ez a lista igen régi, az infók pontatlanok, de közelítőnek elég lesz. Itt egy calculátort találtok, amivel ki tudjátok számítani, mennyi pénzt tudtok nagyjából szerezni a kártyátokkal.

1

Regisztráljatok a poolba, majd hozzatok létre minimum egy, de inkább két workert a megfelelő menüpontot kiválasztva. Két worker hozzáadására akkor van szükség, ha egyszerre szeretnénk CPU (processzor) és GPU (VGA, videokártya) alapon bányászni, mert akkor a két script csak két külön workerre tudja küldeni a share-ket.

Kell nekünk egy pénztárca is, ahova a coinokat gyűjtjük. Érdemes egy olyan tárcát választani, ahol a coinunkat egyből el is tudjuk adni, hisz miért utalgatnánk ide oda. Én a Cryptsy-t javaslom, de kinek a pap, kinek a paplan. Ha megvan a regisztráció, kell a tárcánk címe, és ezt meg kell adni a poolnak, hogy tudja, hova küldje a zsetont.

Cryptsy:

2

3

4

És vissza a poolba:

5

A bányászat beállítása

ATI kártyák

A miner script itt található (3.7.2 tökéletes). Letölt, kicsomagol. Hozz létre az asztalon egy gpu_mine.txt fájlt, és írd át a kiterjesztését .bat-ra. Jobb klikk a fileon, szerkesztés. Attól függően, hogy hova tetted a letöltött fileokat, az elérési útvonalat a következőképpen kell itt megadnod (én a C meghajtó miner mappájának cgminer-3.7.2-windows nevű almappájába tettem a futtatható állományát):

C:\miner\cgminer-3.7.2-windows\cgminer.exe –scrypt -o stratum+tcp://fastcoin.pool.eve-offline.hu:9897 -u username.workername -p worker_passworld

2014-01-10 08_16_16-The Pool - Mining Evolved I Account

Ahol a username a pool-ban lévő felhasználóneved, azaz amivel regisztráltál, workername a létrehozott worker, míg a worker_password nyilvánvalóan a workerhez megadott password. A kép talán magáért beszél.

FIGYELEM! A workername nem (feltétlenül) egyezik meg a userneveddel!!!

Kártyánként eltérő beállításokkal jobba sebességeket tudsz elérni, de ennek sajnos egyedül kell utánanézned. Az előbb linkelt táblázatban érdemes körülnézni opciókért.

nVidia kártyák

A miner script itt található (dec 18-i tökéletes). Letölt, kicsomagol. Hozz létre az asztalon egy gpu_mine.txt fájlt, és írd át a kiterjesztését .bat-ra. Jobb klikk a fileon, szerkesztés. Attól függően, hogy hova tetted a letöltött fileokat, az elérési útvonalat a következőképpen kell itt megadnod (én a C meghajtó cudaminer mappájának tettem a futtatható állományát):

C:\cudaminer.exe -o stratum+tcp://fastcoin.pool.eve-offline.hu:9897 -O workername:worker_passworld

FIGYELEM! A workername nem (feltétlenül) egyezik meg a userneveddel!!!

Kártyánként eltérő beállításokkal jobba sebességeket tudsz elérni, de ennek sajnos egyedül kell utánanézned. Az előbb linkelt táblázatban, vagy itt érdemes elsőre keresgélned.

CPU bányászat

Nem csak VGA-val, hanem a processzorokkal is lehet bányászni. Ez lassabb, mint a VGA, de egyszerre mind a kettő futhat.

A scriptet innen tudod letölteni. Letölt, kicsomagol. Hozz létre az asztalon egy gpu_mine.txt fájlt, és írd át a kiterjesztését .bat-ra. Jobb klikk a fileon, szerkesztés. Attól függően, hogy hova tetted a letöltött fileokat, az elérési útvonalat a következőképpen kell itt megadnod (én a C meghajtó miner mappájának tettem a futtatható állományát):

C:mine\minerd.exe -a scrypt -o  stratum+tcp://fastcoin.pool.eve-offline.hu:9897 -O username.workername:worker_passworld

-t opció hozzáadásával szabályozható hogy hány processzort használjon. Általában érdemes a maximális 50%-án futtatni, mivel sokkal halkabb lesz tőle a gép, kevésbé melegszik, és nem jelent nagy számítási veszteséget. (Az én i7-esem -t 8 as opcióval 73 khash/sec, -t 4 el 68 khash/sec-et tud)

Jól csináltam?

Akkor csináltad jól, ha a képernyődön egy fekete ablak jelenik meg, ami kiír sok sok infót, többek között egy sebességét, hogy mennyivel bányászik, ezt khash/sec-ben, és el is tudja juttatni a kiszámított értékeket a szerverhez (shareket). CUDAminer esetén ezt „yayy” felkiáltással jutalmazza a program 🙂

Ha minden jól megy a szerver pool oldalán a dashboardon látod, a sebességedet, jobb oldalon pedig hogy mennyi coint fogsz érte kapni.

6

Ha gond van itt kommentben, emailen, jabberen, chaten, ingame keressetek meg vagy engem vagy DeeSnow-t, és segítünk. (inkább engem, Dee beteg 🙂 )

Support Fórum ITT

(Bocs hogy belepiszkítottam. Dee 🙂 )

Azt, hogy ezt hogy tudod pénzé/PLEX-é váltani a cikk harmadik részéből fogod megtudni!

Reklámok