január 13

Letöltés címke

EVE Online és a kezdő játékosok

Beszélgettünk a minap kezdőkkel kapcsolatban és úgy gondolom van olyan fontos ez a téma, hogy megéri írni róla. Először is, hála a nagyobb publicitásnak és reklámoknak egyre többen próbálják ki az EVE-et. Az új játékosok 14 illetve akár 21 napnyi trial idővel rendelkeznek, ami idő alatt ki tudják próbálni a játék igen csak alapjait és eldönthetik, hogy befizetik-e a játékot valamilyen formában vagy sem. Itt egy pillanatra megállnék, ez a 2 vagy 3 hét nagyjából arra elegendő, hogy a leendő játékos kicsit beleszagoljon a játékba, kipróbáljon 1-2 dolgot a sokféle lehetőségből és jó eséllyel még le is fogják lőni legalább 1x. Először néhány axióma:

  • Az EVE alapvetően az idősebb játékosoknak készült, és bár mindig van 1-1 14-15 éves játékostárs, a játék bonyolultsága és összetettsége okán elsősorban a felnőtt korosztálynak van szánva. Elmondható, hogy a magyar cégekben az átlag életkor az olyan 22-25 vagy több is.
  • Az EVE egy fizetős játék. Ugyan a játékon belül is ki lehet termelni a plex árát (plex, ingame 30 napos játék időre jogosító item), de nem egy 1 hónapnál fiatalabb karakternek. Persze, bizonyos speciális körülmények között megoldható ez, de amikor valaki azért játszik hónapról hónapra, hogy meg legyen a következő plex úgy nagyon hamar ki fog égni a játékból. Emiatt azt mondanám, hogy célszerű legalább 3-4 hónapot befizetni a játékba, mire a karakter fejlődik annyit, hogy már ne legyen probléma egy plex kitermelése 30 napon belül.
  • Az eve egy multiplayer játék. Aki szólózgat, agentelget, sok mindenből ki fog maradni, persze ezt is lehet, ettől ilyen nagyszerű a játék, de azért szögezzük le, hogy single play nincs ebben a játékban, maximum nem kommunikál az illető a többi játékossal.

Mit kezdjen aki regisztrált?
A játékon belül léteznek nyelvi csatornák, van “Magyar” nyelvi csatorna is. Ez a hivatalos CCP által létrehozott csatorna. Emellett természetesen számos magyar cég tart fenn nyilvános csatornákat, ahol szintén segítséghez lehet jutni. Többek között: JMU, FGC, HUN, Shirak meg valószínűleg még több más cégnek is van, amit esetleg nem is tudok. Nézzetek szét és beszélgessetek a többi játékossal, minél több helyen.

Sokféle lehetőség áll előtted, ha mostanában kezdted a játékot. Eleinte megérheti agentezni empire területen, mivel még nagyon sok skill-t kell elsajátítsál a komolyabb hajókhoz. Ez lehetőséget biztosít megismerni az alapvető felületeket, küldetéseket, közben találhatsz ismerősöket, barátokat. Van akit vonz a kalózkodás, kis csoportos pvp, nekik ott a low sec, faction war zóna. Erről inkább a Shirakos kollégák tudnak többet mondani, illetve volt már cikk az fw-ről korábban. Emellett több kiképző cég is létezik, mind empire-ben mind 0.0-ban is, ahol segíthetnek a játék jobb megismerésében.

Bárhogy is döntesz, az EVE egy hosszú játék, mire a lehetőségek javát ki tudod próbálni addigra több év is el fog telni, de még mindig lesz olyasmi amit még nem próbáltál.

Reklámok