január 30

Letöltés címke

B-R5RB Aftermath – stratégiai visszavonulás

Még alig telt el pár nap az eddigi leghosszabb és legnagyobb EVE összecsapás óta, az események zajlanak tovább máris, a háború folytatódik. Emlékeztetőként, az N3/PL az eddigi legnagyobb veszteségeket szenvede az egész EVE történelemhez mérten is, közel 70-et vesztettek csak titánból. Ezek pótlása komoly időt vesz igénybe és még a meglevő tartalékok felhasználása mellett is legalább 4-6 hónap, vagy akár több is. Az N3 védekező jelleggel reinfbe lőtte a saját staging rendszereit, ami által a saját SBU-i vannak kinn, lelőhetetlen állapotban. Amolyan preventív jelleggel.

untitled

Felröppent hírek szerint a Nulli, és vélhetően az egész N3 hamarosan hátrább vonul a jelenlegi frontvonalhoz nagyon közeli staging rendszerekből, egyelőre meg nem határozott helyre, ahonnan már nem lesznek titán range-ben az enemyvel, ezáltal könnyebbé válik a védekezés. Nem szükséges felszerelés kihordását már elkezdik, a pontos idejét a staging áthelyezésére még nem hirdették ki.

  • Corps pull out heavy assets from I-N pocket/Immensea in general. Non-combat member assets can start to be moved, but please no ‘omg evac panic’ shit.
  • The alliance will be redeploying soon to a deeper staging system in our space, at least a mid from the front line to continue fighting.
  • There will be a leadership meeting between now and this move.
  • Wrecking ball wont be deployed for every fight obviously, as our escalation option is lessened.
  • Primary fleet comps for the fights going forward will be: Domis, Ishtars, Eagles, Tempests(Herocat fit)/Taloses(Anti-capship/structure)

Mindeközben a PL is kötött egy megeggyezést a CFC-vel, aminek részleteiről keveset tudni, mindössze annyit, hogy kipakolhattak az elbukott staging rendszerből B-R-ből, cserébe elvonulnak, vélhetően visszamennek északabbra a saját területükre.

[10:59:16] Ghost Storm: Hi
[10:59:28] Ghost Storm: WTF why PL have dock right in b-r??
[10:59:39] numismancer: talk to sort, elo, union and zumzat
[10:59:50] numismancer: pl wanted a deal to abandon n3

Ezek együttesen komoly streszt okozhatnak azoknak, akik azokon a buffer területeken élnek, amik megvédésre jelen események fényében már jóval kisebb esély van. Omist, Tenerifis, Immensea megtartását nem hiszem, hogy feladják, mindenesetre sokkal nehezebb lesz megtartani, ha sikerül is.

Konkluzio:

A PL északra megy, talán Kalevala régióba, hogy teljesítve az alkut saját területre vonuljon. Emellett ezzel északról meg tudja védeni a koalició területét. További kitételeket és záradékot nem tudunk, így kérdés, hogy a jövőben mennyire fognak tudni segíteni az N3-nak, de a fellelhető postokból az derül ki, hogy mivel dúrván 4-5000 Milliárd ISK-t buktak, kicsit most megpróbálják összeszedni magukat, pótolni a titánokat, mamikat, egyéb felszereléseket.

Az N3 folytatja a háborút délen, ami várhatóan átmegy egy felperzselt föld játékba most egy időre. Kicsit keletebre fogják tolni az állomás helyet, teret engedve az ellenfélnek, hogy heteket töltsön el rendszerek, régiók, állomások elfoglalásával, ahol ők dönthetik el majd, hogy mikor vállalják a harcot. Ez azzal járhat, hogy Omist, Tenerifis és Immensea egyes részei vagy egésze idővel RUS/CFC kézbe kerülhet hosszabb vagy rövidebb időre. Azok az alliance-ok akik ezeken a területen laknak (Nexus, Kadeshi, Hun Reloaded, Midly Sober), vélhetően valahol kelet, észak-keletre fognak kapni újabb helyet, így nem tűnik aggasztónak a helyzet. Ekkora veszteségek után szükség van egy kis levegő vételre. Amíg a morál nem törik meg, addig folytatódik a háború. Persze ilyenkor könnyen pánikba esnek emberek, így majd a következő napokban, hetekben kiderül, hogy sikerül-e rendezetten átrendezni a frontvonalat. Omist és Tenerifis mindenesetre nagyon messzi lesz, ha keletebbre kerül a staginje az N3-nak.

influence_war

Milyen végkifejletek várhatóak?

  • A solar vélhetően harcol körömszakadtáig, hogy visszavegye a régi területét, de önmagukban ehhez nem elég erősek, persze kaphatnak támogatást hozzá, de kevesen vannak akik 2-300 állomásos rendszert végig akarnak lőni, foglalni, még ha nem is védik akkor sem…

  • A stain oroszok hagyományosan birtokolják Omist, Tenerifis régiókat, mivel logisztikailag hozzájuk van közelebb. Úgy is lehet mondani, hogy minden ami immensea-től keletre van az curse felől logisztikázható, ami meg nyugatra, az catch vagy stain-en át, mivel tenerifisből kelet felé nem lehet capitállal átugrani, mert túl nagyok a távolságok. (ahogy például period és paragon között is van.)

  • A CFC a fountaini harcokban (CFC vs TEST) az N3 beavatkozása miatt törlesztésként vannak itt, így elképzelhető, hogy mivel a háború már így is elhúzódott, a buffer régiók RUS általi elfoglalása után visszamennek északra kicsit pihenni, rendet rakni Fountainben, Pure Blind-ban. Persze ezután beállhat fordulat a déli háborúban, de ezt nehéz megjósolni jelenleg.

  • Harc a végsőkig. Bár nem lehetetlen, de jelenleg elég kicsi esélyét látom annak, hogy azt a 13 régiót és 300 állomást szisztematikusan végig foglalnák.

Reklámok