február 11

Letöltés címke

EVE és az alma, avagy a tiltott gyümölcs

A közelmúltban B-R5RB rendszerben lezajlott hatalmas pusztítással járó ütközetet sok internetes oldalon megemlítették, kisebb vagy nagyobb cikket írva róla. Érthető módon a cikkek többsége arra volt kihegyezve, hogy milyen hatalmas hajók, meg mekkora létszám és persze, hogy mindez mennyibe kerülne, ha átszámolnánk dollárba, forintba, stb., mivel ez az, amit egy kívülálló tuti biztosan megért a játékból a szép villódzó képeken kívül.

Erről beszélgettünk múltkor páran, mivel az ilyen cikkeket olvasva joggal merül fel az emberben, hogy is működik ez valójában. Mondhatni azt a látszatot keltették az emberekben, mivel mindent át lehet számolni valós értékre, hogy csak elég felmenni egy webshop-ba, kiválasztani a megfelelő karaktert, hajókat, felszerelést meg játékpénzt – jól megterhelve saját vagy a szülők bankkártyáját – és máris lehet csilivili hajókkal röpködni. A valóság ennél sokkal árnyaltabb.

nowtbtitan nowtbchar

Természetesen léteznek ilyen oldalak, de fontos tudni róluk, hogy ezek nem a játék hivatalos üzemeltetőjének (CCP) az oldalai, sőt az ilyen játékon belüli itemek, hajók, Isk, karakterek, adás vétele kifejezetten tilos! Minden ilyen, ha valakit elkapnak a karakterei bannolásával jár. Ez általában az eladót kevésbé rázza meg, mivel ők ismerik a kockázatokat és próbálják minimalizálni a veszteséget, elvarrják a szálakat, de a vevő, meg azok akik a vevővel kapcsolatba kerülhettek, ők rosszul járnak.

A CCP által elfogadott módszer az, hogy ha valaki szeretne némi pénzt fektetni a játékába, akkor az eveonline.com oldalon, az account management felületen, illetve viszonteladói oldalak is léteznek, lehetséges plex vásárlása közvetlenül a ccp-től.

Plex: A plex egy játékon belüli item, ami 30 nap játékidőt tud adni az accountodhoz, ha felhasználod. Emellett lehet vele ingame kereskedni a játékon belül, így ISK-ra váltható, avagy Aurra konvertálható, amiből jelenleg mindenféle csicsa ruhákat lehet venni. (ez amolyan micro transaction-ként lett bevezetve és remélhetőleg soha nem lesz belőle több, mert ha kvázi pénzért lehetne venni komolyabb dolgokat, az megölné a játékot)

Karakterek eladása lehetséges, de csak a CCP oldalán, forumán meghírdetve, szigorúan játékpénzért. Account továbbadása, eladása, közös használata az account bannolásához vezethet.

Természetesen mindenki maga dönti el a szabályok ismeretében, hogy mit csinál, de azok akik már hosszabb időt befektettek egy játékba tudják, hogy nincs értelme kockáztatni. Aki szeretné részletesen elolvasni az a CCP oldalán megteheti, Eula.

Reklámok