Polgárháború a Minmatar Miliciában

Nemrégiben polgárháború tört ki a Minmatarok között. Eleinte mindenkit meglepett a dolog, hogy az állandóan az egységes Minmatarokról szóló propagandát terjesztő WINMATAR. alliance-et WARDECelték a jelentősebb Matar corpok/allyk (plusz néhány kisebb és egy-két neut cég is).Az események kiváltó oka a WINMATAR-ok által szövetségeseik POS-ainak és POCO-jainak kárára elkövetett agresszió melynek indoklása a következő volt: nem megflelelően használták őket. Az első erővel eltávolított POS a Defiant Legacy nevű alliance tulajdona volt (killmail), majd eltávolítottak még néhány szintén szövetséges playerek tulajdonába tartozó POCO-t is.

A vezető Minmatar Allyk/Corpok (Iron Oxide, Late Night Alliance, Angry Mustellid avagy a Losematar koalíció) felszólította a WINMATAR alliancet, hogy térítse meg az okozott károkat és a helyzetet tárgyalás útján történő békésen próbálják rendezni. Ahogy az várható volt a WINMATARok elutasították az ajánlatot és kijelentették, hogy ha háborúba lépnek velük “sokkal többet veszíthetnek a velük szemben állók, mint amennyit ők fognak”. Így a WARDEC ment, és a WINMATAR-hoz tartozó pilóták eltávolításra kerültek a TLF TS szerverről és a harc megkezdődött…

war

Az első csata Gulmorogod-ban történt ahol a Losematar a tradícionális “Hellcat” BS fleetet hozta a hasonló setuppal felálló Armor BS (WMTR)  és az ő oldalukon beavatkozó Shadow Cartel (SHWC) BS/T3 fleettel. Még az így felvonuló egyesített WMTR/SHWC flotta is komoly veszteségeket szenvedett el, valamint egy neutral Thanatos is elhullott ami remoterep céllal vett részt a csatában. A végkimenetel killek/lossok és ISK arányában is kiegyenlített, a report itt olvasható.

A következő nagyobb harc akkor történt köztük amikor a WMTR Titan POS-t támadták a WINMATAR HOME Systemben, Bosbogerben ami egy Sansha Large CT volt. A Losematar által a a környéken mozgatott majd a rendszerbe érkező vegyes T3/Ferox és Armor BS gang kisebb harcokat vívott a WINMATARokkal miközben ők újra a SHWC-t hívták segítségül miközben próbálták a Losematar-ok által lerakott cynojammer-eket suicide rohamokkal lelőni .

A POS nagyon rosszul időzítve jött ki reinfből 2 nappal később (kora hajnalban EUTZ szerint) így nem volt egyszerű a harcoló felek számára a szervezés. A csata hajnalára bizonytalan volt, hogy hányan és kik vesznek majd részt a harcban. A WINMATAR -ahogy az megjósolható volt- sikeresen a helyszínre hozott egy neut WH-s corpokból álló ( Scary Wormhole People, Disavowed, Failed Diplomacy) ganget, míg a Losematar sikeresen összehozott egy szép BS ganget, miközben sietősen és csak ideiglenesen leNAP (Non Agression Pact = meg nem támadási szerződés) Death By Design nevű elit PVP corp-pal, valamint további logisztikai segítséget kapott a Feign Disorder-től. A harc elkeződött olyan 40%-os TIDI mellett 200-as locallal. A WMTR ismét bedobott néhány (3) carriert a csatába, melyekből egy Archon és egy Thanatos megsemmisült, míg egy harmadik sikeresen visszakúszott a POS FF alá. Jókora mennyiségű T3 és BS hull szintén megsemmisült, a teljes report itt olvasható. A csata eredményeképpen a POS megsemmisült, a WMTR pedig óriási morális és taktikai vereséget szenvedett.

A teljes report a csatáról ITT látható.

Ezt követően a Losematar továbbra is nagy nyomást helyezve a WMTRra nagyon kevés ellenállás mellett további három Small POS-t lelőtt.

Egy dolog biztos: az alvónak hitt Minmatar milita felébredni látszik és erejüket egyesítve küzdenek egykori szövetségesük ellen.

Latest: Egy kicsiny de nagyon veszélyes Amarr alliancenak a Team Amarricanak (killboard) köszönhetően ma este 20:00 (EVETIME) körül Bosboger elesett. A WMTR a holnapi DT-vel elhagyja a milíciát még nem tudni mennyi időre. Lehet, hogy csak a rendszerben található állomások kiürítése miatt ideiglenesen de az is lehet, hogy hosszabb időre, esetleg végleg…

Stalking Mantis > [20:59:49] praying mantis01 > WINMATAR. is leaving the Minmatar Republic faction within 24 hours. After that time WINMATAR. may no longer fight on behalf of Minmatar Republic.

 

forrás: http://evenews24.com/2014/02/11/minmatar-fw-update-time-for-civil-war/

Reklámok