február 20

Letöltés címke

Hidegfúzió- Még egy Tiszta energiaforrás

A hidegfúzió egy bizonyos fajta nukleáris reakció, mely közel szobahőmérsékleten megy végbe. Az elmúlt években vizsgálták elméleti és hipotetikus szakemberek, de a tudósok a világ minden táján igazolták a hidegfúzió lehetőségét és óriási hatását, amit ez a tiszta energia jelentene a jövő generációi számára. Ez egy olyan fajta energia, ami akkor keletkezik, amikor a hidrogén kölcsönhatásba lép különböző fémekkel, például nikkellel és a palládiummal. Ugyanakkor hatalmas kritika és ellenállás is övezi az új technológiát.

Számos tudós erősítette már meg mindennek a valóságát, de sokan nagyon szkeptikusak maradtak.

A hidegfúzió, mint szabad energia, gyakorlatilag megszüntetné az egész energiaipart. Nincs több olaj, nincs többé semmi hasonló szennyező energiaforrás. Ugyanakkor egyre növekvő számban számolnak be a legújabb ingyen energiát előállító valós rendszerekről, melyek valószínűleg már önmagukban feleslegessé tennék akár a hidegfúziót is. De azt el kell ismerni, hogy mindkettő igen fontos szerepet tölthet be mindennapi életünkben.

A hidegfúzió nem egy összeesküvés, több száz szakember vizsgálja 12 országban már évek óta folyamatos sikerrel. Több ezer tanulmányt tettek közzé, és mindenki rendelkezésére állnak, ha valaki szeretné ezeket áttekinteni: http://lenr-canr.org/

Legtöbbünk valószínűleg nem sokat tud a hidegfúzióról, de ha valaki utánanéz, nem lehet kétsége afelől, hogy a hidegfúzió valódi.

A Martin Fleischmann és Stanley Pons által közzétett tanulmányban azt állították, hogy sikerült bizonyítaniuk a hidegfúziót. (1) Bár elsőre igen ellentmondásosnak tűnik, ha valaki mégis szeretne róla többet megtudni, meghallgathatja Peter Hagelstein, az MIT professzora által tartott előadást. (http://youtu.be/f0aXShVzGNg) Felvázolja a Fleischmann-Pons kísérlet elsődleges következményét, mely egy új fizika lehet, ami lehetővé teszi a tiszta nukleáris energia termelését. Ez az, amiért a hidegfúzió olyan fontos. Jó tudósok jó laboratóriumokban nem voltak képesek reprodukálni a Fleischmann és Pons kísérletet, ezért áltudományként sorolták be.

Néhány évvel ezelőtt Yoshiaki Arata fizika professzor által vezetett tudósok az Oszakai Egyetemen Japánban azt állították, hogy sikeresen demonstrálták a hidegfúziót. A kísérlet 60 néző, fizikusok és a nagyobb folyóiratok és TV társaságok riporterei előtt történt. Ez csupán két példa a számos hidegfúziós esetről szóló beszámolók közül. Olasz tudósok, Andrea Rossi és Sergio Focardi a Bolognai Egyetemen bejelentették, hogy kifejlesztettek egy hidegfúziós eszközt, amely képes előállítani 12400 W hőenergiát egy mindössze 400W-os betáplálással, és egy hasonló bemutatót tartottak. A példákat tovább lehetne sorolni.

Ha a hidegfúzió valódi, az megváltoztatná az egész bolygónkat. Ha mégsem tűnik valósnak, az teljesen világos, hogy a tudósok nagyon közel vannak ahhoz, hogy rájöjjenek a működésére és gyakorlati alkalmazására, mivel továbbra is komolyan tanulmányozzák a világ nagy kutatóintézeteiben és egyetemein. Talán az egyik legmegrázóbb, legérdekesebb és legmeggyőzőbb interjú ebben a témában  Dr. Eugene Mallove-val készült.

Eugene Mallove tudományos fokozatokkal rendelkezik a repüléstechnika és űrhajózási technika területén az MIT-től, és doktorátust szerzett környezet-egészségügyi tudományokból a Harvard Egyetemen. Ő volt a legfőbb tudományos író az MIT hír irodáján az első hidegfúziós áttörés időpontjában 1989-ben. Dolgozott a Hughes Kutatólaborban, az MIT Lincoln Laboratóriumában, és az új energiák kutatásának és fejlesztésének volt a tanácsadója. Tudásában óriásnak számít az új energia területén, és azon tudatosság új útjain, melyeken keresztül meg tudjuk változtatni a világot, egy olyan területen, mely több vállalat érdekeit is fenyegeti.

Dr. Eugene Mallove-t 2004 május 14-én meggyilkolták. Sokáig ő volt az új energiák szószólója, és talán a terület legismertebb szóvivője. Nagyon bátor, nagyszerű lélek, akiben erős volt a vágy, hogy megváltoztassa a világot.

Érdemes megjegyezni a találmányokra vonatkozó 1951-es titoktartási törvényt (USA), amely titkotartást ír elő bizonyos szabadalmi bejelentéseknél, melyek tartalmáról a kormány határozza meg, hogy mi számít érzékeny információnak. (3)(4) A technológiák jelenlegi listája, melyekre a szabadalmi bejelentések esetleges korlátozása érvényes a titoktartási törvény alapján nem hozzáférhető, és az információ szabadságáról szóló törvény szerint a betekintést megtagadták.

A korábbi lista azonban, mely 1971-ig nyúlik vissza, még létezik. Ezekből látható, hogy fotovoltaikus napenergia generátorokra vonatkozó szabadalmak felülvizsgálatnak és korlátozásnak voltak kitéve. Az energiaátalakító rendszerek is korlátozás alá estek, ha a hatásfokuk meghaladta a 70-80 százalékot. A teljes lista itt megtekinthető: http://www.fas.org/sgp/othergov/invention/pscrl.pdf

Függetlenül attól, hogy valaki hisz a hidegfúzóban vagy sem, akkor is, ha kételkedik a nullponti energiában, teljesen egyértelmű, hogy energiatermelésünk jelenlegi módja nagyon alapfokú. Világos, hogy egy teljesen más úton kell haladnunk, és itt megkérdezheti bárki, hogy vajon kinek áll érdekében a tudományos kutatások ellehetetlenítése? Kiknek a hatalmát és gazdagságát fenyegeti a tiszta és ingyenes energia?

Forrás:

(1) –http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0022072889800063
(2) – http://phys.org/news131101595.html
(3) – http://www.fas.org/sgp/othergov/invention/
(4) – http://blogs.fas.org/secrecy/2010/10/invention_secrecy_2010/
http://www.alternativenergia.net/hidegfuzio.html

Reklámok