február 21

Letöltés címke

A radial menu – Ilyen is létezik…

Létezik a játékban egy radial menü nevű dolog, ami a legtöbb embert maximum idegesít, ám ha jobban megvizsgáljuk akár egy két dologra még hasznos is lehet.

Nem mondom, hogy minden jó ami rajtra van, és nem fogja helyettesíteni az overview-t, de meg kell hagyni van pár funkciója, ami igen jól tud jönni.

A következő kis képecskén angolul szerepelnek a szerintem hasznos funkciók (forrás)

Lényeges dolgok:

  • Jump Through : Ha titánon, vagy BLOPS-on várakozol arra, hogy valami kedves ismerősöd cynot nyisson a távolban, érdemes rögvest nyomni egy hosszú kattintást a dobó hajón, majd az egér felfelé mozgatásával már át is tudunk ugrani a bridgen.
  • Keep at range, Orbit: Ha hosszan rákattintunk valamire, majd a megjelenő radiál menuből kiválasztjuk a megfelelő ikonocskát máris a default értéken tudunk orbitolni, vagy keep at rangelni. Sőt! Ha kicsit távolabb mozgatjuk az egeret ugyanabban az irányban akkor a középponttól való távolság függvényében akár más orbit/keep at range lehetőségeket is választhatunk.
  • Radial menü beállításai megtalálhatók a menü (ESC gomb) General settings/Inflight részében, ahol akár azt is be tudjuk állítani, hogy kattintásra egyből a radiál menü ugorjon be anélkül, hogy bármennyit várakoznánk (vagy éppen meg is növelhetjük ezt a várakozási időt)
  • A radial menüt akár más (egér)gombra is átrakhatjuk kényünk kedvünk szerint
Reklámok