március 04

Letöltés címke

Fountain napló – Serpentis Prime-i csata

Időpont : 2014-03-03 Eve time: 19:00 

Helyszín: Serpentis Prime – Fountain

A hazaérkezett FA + Li3 célkitűzéséhez híven elkezdte visszafoglalni az elveszett high-end holdakat. Létszámfölényüket kihasználva nem sok lehetőséget hagynak a Serpentis Prime-on illetve WY-9LL-ben élő ellenállóknak.

19:00

Brodcast üzenet érkezik. JOIN FLEET , JOIN FLEET !!!

A felhívásnak megfelelően a jó öreg Dominix-ekbe ülünk, de kicsit igazítunk a fitteken. A fiatal pilóták akik nem engedhetik meg maguknak a BS-t, vagy egyszerűen még nem képesek vezetni, support hajókba ülnek. Feladatuk az ellenséges tűzvezető (trigger) hajó jammel-ése, dampener-ése. Két mindenre elszánt triage carrier pilóta a POS-nál leloggolva várja a megfelelő pillanatot.

20:00

FA + Li3 dominix flottája flottája megérkezik, miután YZ-LQL-ben belőttek egy POS-t. CFC-s szövetséghez híven természetesen a közel azonos fleet méret nem garntálja a győzelmet, így a Goonswarm és az Executive Outcomes is tiszteletét teszi, így biztosítva a legalább 2x-es túlerőt.

Beugrás után hamarosan meg is érkezett a POS hoz az ellenséges csapat.

DROP Bouncers – Hangzik a parancs, és már indul is a csata.
– Felhangzik a shield elvesztését jelölő hang. Küldöm az Armor kérést, bár mivel a triage carrier-ek még nincsenek a csatamezőn, túl sok jóra nem számítok.
– Aktiválom az MJD-t miközben egy jól megválasztott pontra irányítom a hajót.
– Újabb sorozat érkezik, így a hajó leolvad rólam, és kapszulában warp-olok.
– Gyors dokk. Újabb Domiba ülök. Hehe.. hazai terep előnye.
– Warp 1-es bolygó. Jó irányból kell érkezzek, különben könnyen az ellenséges fleetben landolhatok, ahol csak újabb kill-t adnék nekik.
– Warp a csapathoz. A Vodka-narancs + adrenalin kellő magabiztossággal ruház fel 😛
– Launch drones -> Assis; a csata megy tovább.

A POS-on gunnerek hívják a primary-t, miközben a dominix flottánk is dolgozik. Neutrál bomber-ek kis csoportja bombát dob az CFC-s flottára. Az eredmény nem is marad el, elkezdenek hullani. Kinizs és Isanoe nothwood (triage carrier pilots – our heros) mindenkit megtart akik időben kérnek armort. A Goonswarm + Exe egy T3 hajókal bővített zealot flottával landol rajtuk. Ez mint később kiderült nem volt túl bölcs döntés.
Abandon drones ! Lauch Gardes and tracking scrips. – Hangzik az újabb parancs, és már hullanak is az ellenséges T3-ak. Pár perc és az ahac flotta megfutamodik.
Újabb drone váltás, és vissza a dominix-ekre. Aki elesik , az másik hajóba ül és már jön is vissza, nem fogja olcsón kapni ezt a holdat az FA + Li3.
mindkét oldalon vannak veszteségek, de nem adjuk fel. Már több mint 40 perce megy a csata, amikor az ellenség úgy dönt ideje rendezni a sorait, különben nem tud győzelmet aratni.

20:50

Mi is behozzuk WY-ból az új hajókban ülőket. Az ellenség nem sokkal később szintén új hajókban hozza a kilőtteket. A Goon + Exe páros tanulva az előzőekből, Megathron-okra vált.
Az ellenséges dominix-ek – végre használva az agyukat – a triage carriert veszik célba, és az egyetlen gyengéjét a capacitorát veszik célba a neutralizereikkel.
Már csak pár méter hiányzik az ideiglenes biztonságot nyújtó forcefield-ig, amikor elpukkan a Archon.
Elkezdünk fogyni, így az FC kiadja a parancsot. MJD Out ! Így hát nincs mit tenni, elhagyjuk a csatamezőt. A POS gunnerek tovább lövik az ellenséges flottát, így gyarapítva a killek számát.

21:10 (környéke)

Átváltunk rail Harpy-ra, és vadásszuk a lemaradozókat, egyedül mászkálókat, és leszakadókat. Közben az ellenség hol a station-t hol a kaput próbálja kempelni.

Ha a support flottájuk egy része véletlenül kellőképpen eltávolodik a domiktól, azonnal lecsapunk. 20-30 fregatt csap le a 150+ fős ellenséges seregre. Zubog az adrenalin. EPIC FIGHT. Ha valaki pukkan ül másik hajóba és folytatja.

22:00

Shonion a lelőtt POS helyén újra saját tornyot rak ki, az ellenséges flotta orra előtt:

Kicsit később:

Hihetetlen hangulatban folyik tovább a macska-egér játék. Lassan a bulgároknak és nekünk is fellövik a pizsamát, így a flotta létszáma esik. Az emorage-ben szenvedő FA + Li3 nem akar újabb csúnya napot emiatt a hold miatt, így dreadnought-okat hoz a csatamezőre a bekapcsolás alatt lévő POS lelövéséhez.

Utózönge:

Bődületes 4 óra volt, bár az ellenfélnek tuti nem ez jutna eszébe. A TIDI néha teljesen kinyírta a játékmechanikát. A dronok nem lőttek, a triage sem volt tökéletes. A Holdat ugyan buktuk, és nem kevés BS is elfüstölt, de nem hiszem, hogy bárki bánta volna hogy belementünk ebbe az egyébként előreláthatóan vesztes csatába.
A lelőtt T3-as hajóknak és a sok BS-nek köszönhetően, a mérleg nyelve a mi javunkra billent. Ez a csata is bizonyítja, hogy sok kis entitás bizony komoly szálka tud lenni egy gigantikus nagy szövetségi rendszer szemében, ráadásul túl sokat kezdeni NPC állomáson nem lehet velünk.

Eve-kill link

Battle Summary Doctor link

Témához csatlakozó fórum

 

Reklámok