március 26

Letöltés címke

Serenity Supercapital buli

Mit szólsz hozzá, ha azt mondom, hogy nem csak egy EVE szerver létezik? Hisz van nekünk egy „szent és sérthetetlen” Tranquility nevezetű „nemzetközi” szerverünk. Nekünk, ha EVE, akkor TQ.

De van, ahol ez nem így működik. A kínai játékosoknak saját szervert biztosított a CCP, melynek neve Serenity. Mivel kisebb „területet” fed le a kiszolgáló, így a játékos bázis se felel meg a TQ számainak, ott körülbelül átlagosan 10-15000 játékos űzi az EVE Online-t egyszerre, viszont mivel körülbelül egy időzónában történik minden (a TQval ellentétben), így ha esemény van, akkor mindenki ott van. Minden ugyan az, bár mindig 1-2 patchel a TQ után járnak.

Itt leshető meg az ottani SOV térkép: link

Nos, volt már idén egy B-R5 csatánk, hívjuk egyszerűen titántemetőnek. Erre most a „keleti szindikátus” rápakolt egy lapáttal. Az ottani szerveren általában nem jellemző a nagyobb sov változás, viszont a már egy ideje fegyverkező erők most egymásnak estek.

A történet 49-U6U rendszer IHUB-ja körül bontakozott ki. A két oldal ( a sov map szerinti nevekkel ) a PIBC/VVV és a RAC/COA/FDK, gyakorlatilag majdnem egy Észak vs Délnek felel meg, a FaDeklein Alliance kivételével. A kérdéses rendszer létfontosságú a délieknek, hiszen az egyenes utat biztosít Catch régióba, így minden áron meg akarták védeni azt. Emiatt „mindenki bedobott mindent”, aminek ez lett a vége: killboard .

Ahogy néztem a KB még nem frissült le teljesen, de a hírek szerint minimum 100 titán lelte halálát közel 270 dreaddel együtt. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezek még nem végleges számok, egyes híresztelések szerint ennél is több esett el titánból. A csata gyakorlatilag egész nap tartott dt-t közbeértve. A két oldal szempontjából biztosra mondható, hogy az északiak, vagyis a PIBC/VVV társaság került ki győztesen, az utolsó infók szerint 95+:25 arányban, ami még nem végleges szám.

A csata streamelve lett, és twitch.tv-n visszatekinthető, összesen több mint 15 óra felvétel, itt nézhető meg  (a chat ablak tetején a videora kattintva az első 3, „titanfall” nevezetű).

B-R5 titántemető? Ugyan már… 🙂

 

Isanoe nothwood

 

Evenews24 cikk

Reklámok