Így látták ők Jövőképek a múltból

Milyennek képzelték a jövőt ötven évvel ezelőtt?

Az emberek mindig kíváncsiak voltak arra, milyen lesz a holnap, mit hoz a jövő, hogyan fogunk élni évtizedek múlva. Szakértők, kevésbé hozzáértők, és lelkes amatőrök próbálták megálmodni, milyen körülmények között éljük mindennapjainkat. A népszerű, tudományos ismeretterjesztő lapok rendszeresen foglalkoztak ezzel a kérdéssel. Épp ezért rendszeresen adtak helyet a borítón olyan rajzoknak, amely a lehetséges jövőt mutatja be.

Ebben a gyűjteményben az ötvenes évek borítói közül válogatunk a világ minden tájáról. Ma már több elképzelés viccesnek hat, esetleg túl lépett rajta a technológia, vagy éppen még mindig nem értük el ezt a technológiai szintet. De minden képen ugyanaz a vágy látható: jobbá, egyszerűbbé, szebbé tenni az életet.

Rátaláltam egy igazán gyöngyszemre is, igaz ez a kép korábbról 1902-ből származik, de gondoltam a magyar vonatkozás miatt nem veszitek rossz néven hogy ezt is megosztom veletek. Azért hajdani magyarok sem szenvedtek a képzelő erő hiányában, csak kár hogy a képzeletünkben él ez a város:)

 

6565149_32f7773a98be37b5b853295cfae83d25_l

Sopront ilyennek képzelték a jövőben (1902)

 

 

forrás: Galaktika cikke nyomán

Reklámok