április 25

Letöltés címke

Déli háború update – Vége

Lassan a „Halloween Warnak” becézett, 6 hónapig tartó déli háború az oroszok és az N3 között elcsendesedik.

A TEST, Brave, és Honor által alkotott HERO koalíció egy-két kivétellel, ellenállás nélkül lövi át Catch régiót, ami az orosz oldal egyik tagja, az AAA „történelmi” otthona. Az ostrom eredetileg igen lassan haladt, mivel a HERO koalíció újnak, tapasztalatlannak nevezhető a 0.0 életben. Most viszont az NCdot, hogy csatákat harcoljon ki a néha védekező oroszoktól, beszállt, gyorsítva ezzel a „Kezdő koalíció” haladását. Ennek eredményeképpen az állomások és a rendszerek körülbelül 40%-a már tulajdonost cserélt.

catch1

Nemrég a HERO célba vette a híres és stratégiailag régóta fontos HED-GP rendszert, amit a Pandemic legion és az NCdot hathatós segítségével el is foglaltak. Az oroszok nem adták ingyen, a védelmet egy Solar fleet rail tengu flotta, és különböző egyéb oroszok alkotta bomberek alkották. A csata alatt az N3PL Foxcat gang (mega pulse laseres navy apocok) rengeteg bombát kapott, emiatt is meglepően nagy veszteségeik voltak, míg a HERO flotta folyamatos mozgással próbálta elkerülni ezt. Ezután az NCdot dreadeket vetett be, hogy gyorsítsa a állomás átlövését, a foxcat flottát pedig a triage archonok 20km-es sugarába helyezte, így gyakorlatilag megszüntetve a bombázás általi veszélyeket. A másik oldalon viszont a tenguk kisodródtak a triage chimerak hatótávolságából, amikor a foxcatekre fókuszáltak. A stationt átlőtték, veszteségek árán, de a célt elérte a HERO+N3PL.

A csata összesítője itt.

Nemsokkal a HED-GP ütközet után Vince Draken, az NCdot vezetője bejelentette az új célpontot. Az új „hadműveletek” központját Esoteria régióba, X-7BIX rendszerbe helyezik át, ennek a célja az Esoteriaban és Paragon Soulban élő COVEN és társaik kitakarítása. A lépést megelőzően a két fél próbált egyességre jutni, de a tárgyalások nem hoztak eredményeket. Egy-két chatlog angolul itt olvasható. Az első jelentések szerint a szupercapitalokat is bevetik az NCdot oldalon, hogy gyorsítsák a folyamatot.

Összességében a háború nagyon az utolsókat rúgja. a HERO támadása töretlen, ennek köszönhetően folyamatosan több területhez jutnak Catchben, míg az oroszok oldalán a Solar az utolsó, aki védi a kérdéses régiót. A messzi déli területeket az NCdot takarítja, ez ellen a COVEN egyedül nem nagyon tud mit tenni. Hogy a területüket vesztett volt déli szövetségeknek mi a jövője, még kérdéses.

Isanoe nothwood

Evenews24 cikk

Reklámok