május 03

Letöltés címke

Factorio – játékajánló

Image

 

“Célod, hogy felkészítsd a bolygót a Föld kolonizációs erői számára. A landoló hajók könnyű prédák az idegenek számára, de talán védhetőek lennének valami rakéta védelem konstruálásával. Azonban ennek a technológiának számos előfeltétele van. Kezdj kicsiben majd építsd ki a szükséges infrastruktúrát. Én ne feledkezz meg a helyiekről sem…”

Szerencsére nem a történet a Factorio nevű játék erőssége. A prágai fiatalokból álló csapat játékának célja bányászat, gyártás, kutatás, automatizálás. Aki szeret tervezgetni, egy-egy új technológia feltalálása után teljesen átalakítani jól működő rendszereit a hatékonyság nevében, képes átlátni 8-10 lépésből álló gyártási folyamatokat és folyamatosan, arányosan növelni a termelést a kívánt cél elérésének érdekében, az nem fog csalódni.

Hosszú és összetett kutatási fát kell végigjárnunk a kívánt technológiák eléréséhez, így jutunk el a csákánytól az őslakosok által megrongált rendszerünket automatikusan javítgató repülő drónokig.

 

Az első képek és videók láttán talán a TTD-s időket idézte meg bennem a játék, és valóban abba a korszakba utazhatunk vissza, ahol még nem próbálták grafikával kompenzálni a játékélményt.

 

Ha trailer felkeltette az érdeklődésedet lehetőséged van a demo letöltésére, vagy 10 dollárral támogathatod a csapatot, így hozzájutva az egyébként alfa stádiumban járó, magyarul is “beszélő” játékhoz és legújabb frissítéseihez.

 

http://www.factorio.com/

 

Reklámok