Fanfest 2014 összefoglaló

A Mittanin megjelent egy összefoglaló a Fanfesten elhangzott fontosabb dolgokról.

CCP Seagull néhány pontban összefoglalta az elmúlt év fontosabb eseményeit:

 • A 6VDT-ben lezajlott csata továbbra is az eddigi legnagyobb ütközet az EVE történetében.
 • 64 szövetség vett részt az alliance tournamentben, amit a Pandemic Legion nyert meg.
 • Közel 200.000 dollárt (~44 millió forint) adományoztak a játékosok az Izlandi Vöröskeresztnek, ezzel segítve a Haiyan tájfun sújtotta Fülöp-szigeteket.
 • Kitért a legutóbbi Rubicon névre keresztelt kiegészítőre
 • Szó volt a B-R5RB-ben lezajlott vérfürdőről, amit egyes helyeken szintén a legnagyobb EVE összetűzéseként tartanak számon a maga 2-300 ezer dolláros pusztításával

Szintén Seagull jelentette be, hogy a játék születésnapja alkalmából mindenki kap 3 darab Gecko névre hallgató Guristas Heavy Dronet.

A nyári kiegészítővel áttérnek a szokásos évi két nagyról, 10 kisebb frissítésre. A gyakoribb frissítések lehetővé teszik, hogy a már készen lévő új elemek gyorsan bekerülhessenek a játékba, és a nagyobb projektekkel kellő időt tudnak foglalkozni, nem kényszeríti őket a 6 hónapos határidő. Ezek a kisebb kiegészítők a görög titánokról kapják majd a nevüket (Kronos, Crius, Hyperion, Oceanus, Phoebe, Rhea, Tethys, Theia, és Themis).

 

Lassan talán előtérbe helyeződik a CCP Scrapia által is elképzelt igazi sandbox jelleg, minek következtében a játékban szereplő összes épületet játékosok készítsék, üzemeltessék és természetesen le is lőhessék. A nyári kiegészítő is tartalmaz majd pár elemet az ilyen irányú elkötelezettséget hirdetve.

 

Az ipar is számos változáson megy keresztül, CCP Nullarbor foglalta össze a fontosabb tudnivalókat. Újdonság nem hangzott el a korábbiakhoz képest, a legfontosabb szempontokat kiemelte:

 • Minden funkciónak legyen értelme
 • A kockázat nyereséggel párosuljon
 • Általánosságban könnyen érthető, megismerhető és hozzáférhető legyen az ipar minden szegmense

Ezek után CCP Rise és CCP Fozzie összefoglalta a fontosabb hajókkal kapcsolatos információkat, kezdve a bányászhajókkal, ahol lényegében a három eltérő szerepre szánt vas önvédelmi képességét erősítették.

Érdekes változáson mennek keresztül a Freighterek és a JFek, személyre szabhatóságot ígérnek és rigelhetővé teszik őket.

A T2 szállítóhajókkal kapcsolatban hamarosan napvilágot lát egy Dev Blog, ami eddig tudható, hogy kapnak még egy high slotot a blockade runnerek, és tovább erősítik a Transportshipeket, valamint növelik a rakterüket is.

Bemutatták az új T2 expedíciós fregattot, a Prospectet. Főbb jellemzői a covops cloak fittelhetősége, valamint a Venture-höz képest nagyobb cargo és ore bay, valamint megnövelt fúrási kapacitás.

A drónokkal kapcsolatban sem árultak el semmi olyasmit, ami korábban ne szerepelt volna hírekben. Érdekesség viszont a pirate faction változások kapcsán bemutatott új hajócsalád, a Mordus Legion színeiben. A fontosabb tudnivalók a következők:

 • Gyors és sokoldalú (valamivel lassabb az Angel hajóknál)
 • Rakétás hajók
 • Warp Disruptor hatótávra bónuszt kap

A Garmur(fregatt), Orthrus (cirkáló) és a Barghest (bs) képei megtekinthetők a galériában vagy az eredeti cikkben az új Crow/Raptor/Condor, valamint Typhoon modellekkel együtt, valamint az új Moa is bemutatásra került, ami warp közben behúzott szárnyakkal (bal oldal) fog repülni.

CCP Scarpia említést tett még pár apróságról, köztük a Faction állomások textúrájának áttervezéséről, hangzást érintő változásokról(az állomások és a boosterek is új hangot kapnak), bejelentett 12 új hajó skint, valamint bemutatták az átvariált, informatívabb tooltip rendszert.

Bemutattak egy videót az új warp-effektekről, szó volt a Dogma engineről, ami úgy tűnik csak abból a szempontból érdekes számunkra, hogy CCP Veritas biztosította a hallgatóságot, hogy az új lehetőségekkel növelni tudják a kliensek és a szerverek teljesítményét.

Végezetül CCP Seagull bemutatott egy általuk fejlesztett hajótest festő alkalmazást, melynek segítségével személyre szabhatóak lesznek a modellek. Az ipari változások lehetővé teszik, hogy elkezdjenek aktívan dolgozni az összes építhető tárgy személyre szabhatóságán.

Az eredeti cikk alapján a stream elsötétült ezt követően, de helyi forrásaikra hivatkozva közlik, hogy semmi érdemleges nem hangzott el ezután.

 

Reklámok