május 04

Letöltés címke

May the 4th be with you!

A Star Wars nap alkalmából összeszedtem, amit eddig tudni lehet a 2015 decemberére ígért hetedik epizódról.

Mint azt sokan csalódottan konstatálták, 2012 októberében a Disney megvásárolta a Lucasfilmet mintegy 4 milliárd dollárért. Már ekkor megfenyegették a rajongókat egy újabb trilógiával, amit leginkább habzó szájú szkepticizmus fogadott, tartva a rózsaszín űrhajók és a mélyűri sellők felbukkanásától.

A helyzet azonban úgy áll, hogy van már néhány biztató tény a készülő folytatással kapcsolatban. Az első dolog amire még a Disneyre legnagyobb undorral gondoló fanok is elégedetten csettinthettek, az a forgatás legnagyobb részének otthont adó angliai Pinewood stúdióban épített “életnagyságú” Millenium Falcon, amit később a Disney Star Wars témájú élményparkjába szánnak majd.

A kamerák tehát már forognak, a számos tervezett helyszín közül a legtöbb felvételnek otthont adó stúdióban zajlanak a munkálatok, viszont sokáig R2-D2 volt az egyetlen 100%-ban megerősített visszatérő szereplő az új epizódban.

J.J. Abrams rendezővel kapcsolatos fenntartásainkat talán mérsékli, ha visszaemlékszünk a legutóbbi két Star Trek filmre, vagy a Super 8-ra, továbbá köztudottan Star Wars fan. Szerencsére ismerősen folytatódik a lista, Lawrence Kasdan és George Lucas nevének feltűnése kezdheti bizakodóvá tenni az olvasót.

A történet a Jedi visszatér után 30 évvel  játszódik, így életszerű Abrams azon elképzelése, miszerint a Disney trilógia a George Lucas által készített eredeti trilógiában szereplő Luke, Leia és Han köré épüljön.

Visszatér-e Luke Skywalker? A válasz nem csupán igen, hanem a korábban említett híreket megerősítve, az eredeti, immár 30 évvel idősebb Mark Hamill jelenik meg újra a vásznon.

És ha valaki még mindig annyira gyűlöli a Disneyt, hogy el tudja képzelni, hogy az ikreket ismét elválasztják egymástól, nos nem! Carrie Fisher is elfogadta a felkérést, így Leia hercegnőt szintén az eredeti színész alakíthatja.

Han Solot is csak Harrison Ford játszhatja egy vérbeli rajongó szerint, természetesen a film készítői sem gondolták ezt másképp, ráadásul komoly szerepet szánnak neki a folytatásban.

Ha visszakapjuk Han Solot, és Chewbacca lemarad a listáról, nyilvánvalóan porig égetnék Disney Landet a történet kedvelői, Peter Mayhew is visszatér.

R2-D2-ról már esett szó, az ide vonatkozó hírek teljes mértékben egybevágnak a többi szereplőével, az 1934-ben született Kenny Baker 80 évesen is visszatér a szerepéhez. A droidot egyébként Lee Towersey és Oliver Steeples, az R2-D2 Builders Club tagjai készítik majd a filmhez.

Megszegném a protokollt, ha nem C-3PO lenne a következő karakter, akiről írok, természetesen a droidpárost sem volt szíve szétválasztani az alkotóknak, így Anthony Daniels neve szintén megtalálható lesz a stáblistán.

Adam Driver lehetséges gonosz szerepéről, John Boyega, Daisy Ridley, Andy Serkis, Domhnall Gleeson és Max von Sydow feltűnéséről is több helyen olvashatunk, de azt hiszem erről majd a film megtekintése után alkotunk véleményt.

Reklámok