május 21

Letöltés címke

EVE Magyar nagyágyúi – Shonion

FGC_FGA_logoA következő áldozat a rovatban nem más mint Shonion, a Free Gates CEO-ja és a Resistance csapat egyik oszlopos tagja. Vitathatatlanul elég komoly szerepet tölt be a magyar közösség formálásában. Remélem hogy ez a kis interjú segít hogy többet megtudjatok róla és jobban megismerhessétek. De nem is húznám tovább a szót értelmetlen fecsegésemmel következzen ő …

 

 

Beszélj kicsit magadról, polgári életedben mivel foglalkozol, mivel ütöd el az időd?

Polgári életben rendszergazda, üzemeltető vagyok. Így túlnyomó többségében gép előtt ülök.

Neved szinte minden magyar játékos ismeri,az FGC vezetője és a RAX egykori CEO-ja vagy. Mik voltak az emlékezetes pillanataid,nehézségeid vezetői pályafutásod során?

Logisztikával foglalkozó direktorként kezdtem a cég vezetésében részt venné, már nagyon régen. Később az FGC ceoja lettem, ez is már úgy 5-6 éve lehet vagy több. Több éven keresztül együtt játszottunk a JMU-val, bejárva az EVE-t. 2009 végén csatlakoztunk a RAX-hoz, az a bő egy év mondhatni aranykora volt Don vezetése alatt. A RAX-ot 2010 októberétől vezettem 2013 szeptemberéig. Több emlékezetes pillanat is volt, egyik a Delve-ben eltöltött közel fél év, amikor visszatekintve tetőzött az aktivitása a társaságnak, a másik a 10-es AT szereplés, ami feledhetetlen azóta is.

Mik a jövőre nézve a terveid, merre fele irányítod az FGC csapatát, mik a kilátásaid a jövővel kapcsolatban?

 A Nulli Secunda tagjaként nemzetközi környezetben szeretnénk jelenleg játszani, ez megfelel mind a corpnak, mind nekem is. Lehetőséget ad nagy fleet csatákban részt venni, de akár saját roamingokat is csinálni.

Mi a véleményed a mostani magyar közösségről, miben másabb mint 4-5 éve, min kellene változtatni?

Változott ez egyértelmű, a régi játékosok elkezdtek kiégni és kikopni a játékból, de ez normális folyamat. Az egészséges rivalizálás régen mindig pezsdítette a közösséget. Folyamatosan kell új játékosokat bevonni, mert ez a jó irány.

Elégedett vagy a most a játékban zajló (Kronos) folyamatokkal, jó irányba halad a CCP ?

Egyelőre nehéz megítélni a dolgot, hogy milyen lesz majd amikor mindent behoznak a játékba, mindenesetre vannak fenntartásaim a dologgal kapcsolatban. Persze összességében sok hajót játszhatóvá tettek ahoz képest ami volt, de mindig lesz olyan akinek hátrányos egy változtatás. A freighter változtatás nem rossz, bár nem annyira oldja meg a problémákat, de ad lehetőséget a variálásra. Az új hajók mindig hoznak egy kis felpezsdülést a játékba, szerintem jó lesz.

 EVE-es nagypolitika, mit jósolsz az idei évre?

Még nem heverték ki teljesen azt a nagy supercapital és titán veszteséget, amit B-R-ben szenvedtek, de számítani lehet, hogy csak idő kérdése mire újra kitör majd egy háború. Legkésőbb ősszel majd összehoz valaki egy cassus bellit. A drón változások amik a shield supercarriereket javítják fel, ez elég nagy változást fog jelenteni, valamikor utána várható, hogy beindul ismét a harc. Persze lehet, hogy még sem.

 Ha lehetőséged lenne megváltoztatni az eve-s múltad,mit csináltál volna másképp?

Nem  hiszem, hogy jó rágódni dolgokon, így nem nagyon gondoltam még erre. Inkább a jövőt kell tervezni és ha téved az ember, akkor tudjon elnézést kérni, változtatni.

Mit tanácsolsz az újaknak, miért az FGC-FGA-t válasszák?

Az FGC egy vegyes társaság, sok idősebb pvp karakterrel, akik közül van akinek van pve múltja is, miközben számos fiatalabb játékos is játszik velünk. Próbáljuk átadni tapasztalatunkat azoknak akik nem félnek kérdezni. Az FGA egy nemrégiben újraindított corp, ahol a tényleg nagyon friss karakterek vannak. Alapvetően nem tudunk 7/24 felügyeletet adni senki mellé sem, aki hozzánk jön legyen némi önállósága. Azt meg tudjuk mutatni, hogy mi hogy csináljuk, de a többi már rajtad múlik.

 Tournament tervek az idei évre?

A NEO II nagyon kemény volt, azok is akik nem vettek részt benne a corpból megérezték, mivel ilyenkor többen is csak a tournamentre fókuszálnak. A következő ilyen az AT 12 lesz, Remélhetően lesznek majd ismerős nevek.

 

“Nem halat kell adni az éhezőnek, hanem meg kell tanítani halászni”

 

Köszönjük szépen hogy válaszoltál a kérdésekre, további sikerekben gazdag éveket kívánunk még neked!

Reklámok