3D Solar System Simulator

Egy valóban különleges virtuális utazást tehetünk Naprendszerünkben, akár a böngészőnkből.

Naprendszerünk fantasztikus világa szinte senkit sem hagy hidegen, és a 3D Solar System Simulator nevű Chrome-bővítménynek köszönhetően a számítógépünk előtt ülve fedezhetjük fel eme tágabb környezetünket.

A bővítmény innen tölthető le, és a települése után az alkalmazások közé kerül, azaz a chrome://apps link alatt találjuk majd meg a továbbiakban.

Az ikonjára kattintva juthatunk el a kapcsolódó weboldalra, ahol azonnal mozgásban láthatjuk Naprendszerünk bolygóit, holdjait, csillagait. Összemérhetjük a nagyságukat Földünkével, és bármelyikre is kattintunk közülük, részletes leírást kapunk róla. A kiválasztott égitestet az egerünkkel forgathatjuk, természetesen 3D-ben, így minden oldalról jól megfigyelhetjük.

Arra is van mód, hogy két-két égitestet vessünk össze egymással. A Naprendszer felfedezésében a NASA csodálatos fotói is segítenek.

Sajnos magyarul még nem tud, de mindenképpen hasznos információkkal lehetünk gazdagabbak. Idő utazhattok a múltba és a távoli jövőbe, jelzem előre a világvégét nem fogod látni, sem egy esetleges inden támadást ami elpusztítja a holdat 😀

Reklámok