History of the Great Empires of Eve Online

Andrew Groen amerikai játékújságírónak az az ötlete támadt, hogy könyvben örökíti meg az EVE Online űrhajós MMO játékosok által létrehozott, fordulatokban gazdag történelmét: a nagy szövetségek csatáit, a játékosok politikai húzásait és mindazt a drámát, ami a valós életben is körülöleli a sandbox játékot.

A History of the Great Empires of Eve Online lesz az első olyan könyv, amely olyan emberekről szól, akik egy digitális világban élnek. Groen hat hónapja kezdett neki a munkának, interjúkat készített és kutatásokat végzett a témával kapcsolatban. A könyv kiadásához 12 500 dollárra lett volna szüksége, és amikor projektjét feltette Kickstarterre, még nem gondolta volna, hogy milyen nagy lesz az érdeklődés műve iránt: ötletét 3116-an támogatták és összesen 95 729 dollár gyűlt rá össze egy hónap alatt úgy, hogy az alapösszeg már az első nap megvolt.

A befolyt összegnek köszönhetően a könyvből különleges, keménykötésű kiadás is készül Daniel Warren Johnson illusztrációival, akinek neve ismerősen csenghet az EVE Online rajongói számára, ő készítette ugyanis a Dark Horse Comics által kiadott EVE: True Stories szériát.

Groen azt tervezi, hogy bevonja az EVE közösségét, a CCP-t és más újságírókat is, hogy minél teljesebb, pontosabb és objektívabb képet kapjon a témáról.

“Azért írom meg, mert ez egy fantasztikus történet, amely megérdemli, hogy olvasmányos formában elmeséljék” – mondta Groen. “Azért is írom a könyvet, mert ezt a történelmet még nem írták meg eddig. Ahogy telik az idő, a kulcsfontosságú szereplők emlékei az univerzum korai napjairól elhalványulnak, és félő, hogy elveszítjük a játékok történetének egyik legegyedibb közösségének történetét, melynek tagjai az emberiség egyik első virtuális világát népesítik be.”

“Az EVE már több, mint 10 éves, és népszerűbb, mint eddig bármikor. Mi lesz, ha megéli a 20-at? Vagy az 50-et? Mi lesz, ha túléli azokat az embereket, akik átélték ezeket a sztorikat?”

 

Forrás: Ipon.hu

Reklámok