Az ember, aki örökké akar élni

Ki ne ábrándozott volna az öröklétről, vagy több száz éves életről. Sokan úgy gondolják hogy ez még a távoli jövő, már ha megéri  emberiség. De vannak páran akik optimisták e téren, vagy csak több ismeret birtokában vannak mint egy átlag ember. Különféle módszerek képzelhetők el az örök élet éléréséhez, klónozás, nanotechnológia, implantátumok..stb stb De vajon mivé válik az ember a végén? Mi történik ha a tudatunk egy friss klónban ébred, azok leszünk akik előtte voltunk? Elveszíthetjük az emberi mivoltunkat a technológiai vívmányaink miatt? Kérlek osszátok meg véleményeteket !


Ray Kurzweil, a Google fejlesztési igazgatója úgy hiszi, hogy az emberiség hamarosan elérheti az örök életet és teljes erejével azon van, hogy ez így is legyen. Az ismert szerző és feltaláló szerint egy ilyen tudományos áttörés kulcsa bizonyos „hidak” rendszere, ami lehetővé teszi, hogy a test, az idő előre haladtával eljusson az egyik erőtől a másikig.
A fiatalos, 65 éves futurista naponta 150 étrend-kiegészítőt szed, amelyek szerinte átsegítik az első hídig.
Az elképzelés lényege, hogy elegendő hidat kell építeni, amelyek segítségével a test kitarthat, míg az életmeghosszabbító technológiák megvalósulnak.
Kurzweil szerint az emberi test biológiája a számítógépes szoftverekhez hasonlít, és úgy gondolja, hogy mi mind „elavultak” vagyunk.
A kanadai Maclean Magazinnak adott interjúban Kurzweil elmondta, hogy reményei szerint az étrend-kiegészítők képesek lesznek olyan állapotban tartani egészségét, hogy megérje a „nanotechnológiai forradalmat”.
Soha nem mondhatom azt, hogy sikerült. Hogy örökké éltem. Mert soha nincs örökké,” mondta.
„Mindössze arról van szó, hogy azon az úton legyünk, ami elvisz a következő pontig.
  • Az első híd: maradj olyan egészséges, amennyire csak lehet, a megfelelő étrend, testmozgás és rendelkezésre álló orvostudományi vívmányok segítségével.
  • A cél, hogy elérjünk a második hídig
  • A második híd a biotechnológiai forradalom, amely során átprogramozhatjuk a biológiát és kiiktathatjuk belőle a betegségeket. És ez sem a vég még.
  • A harmadik híd már a biológián túlmutatva a nanotechnológiai forradalom felé vezet. Azon a ponton már apró, egyesek által nanobotnak hívott robotok egészíthetik ki az immunrendszerünket.
  • Olyan immunrendszert teremthetünk, ami minden betegséget felismer, így amikor egy új betegség bukkan fel, át lehet programozni, hogy képes legyen megbirkózni az új kórokozóval.”
Kurzweil szerint az ilyen robotok segítenek majd a betegségek leküzdésében, az egészség javításában és lehetővé teszik, hogy az emberek hosszabb ideig maradjanak aktívak.
„A biológia egy szoftveres folyamat,” – mondta Kurzweil az interjúban.
calico-header-640x353
„A testünk több ezermilliárd sejtből áll, amelyeket ez a folyamat szabályoz.
„Mi pedig elavult szoftverrel működünk, ami egy teljesen más korban fejlődött ki. Olyan inzulin receptor génnel rendelkezünk, ami azt mondja, hogy „Tarts meg minden kalóriát!”
„Tízezer évvel ezelőtt ez jó volt, amikor egész nap dolgozni kellett ahhoz, hogy néhány kalóriát összeszedjen az ember, amikor nem voltak hűtőszekrények, így a test tárolta a zsírsejteket.
Én azt akarom üzenni az inzulin receptor génemnek, hogy már nem kell megtartania minden kalóriát.”
Kurzweil a Joslin Diabetes Központ laboratóriumi kísérletére hivatkozott, amely során a kutatók képesek voltak kikapcsolni az egerek zsír inzulin receptor génjét. Az egerek tovább ettek, soványak maradtak, nem lettek cukor- vagy szívbetegek és 20 százalékkal tovább éltek.
A Google célul tűzte, hogy új cége, a Calico segítségével meghosszabbítja az emberi élet hosszát.
Kurzweil korábban azt jósolta, hogy a 2020-as évekre az emberek annyi egészségtelen ételt ehetnek, amennyit csak akarnak, mert mindenkiben nanorobotok lesznek, amelyek minden szükséges tápanyaggal ellátják majd a testet, miközben a fölösleges zsírtól is megszabadítják.
Kurzweil jelenleg okosabb számítógépek építésén dolgozik, ami szerinte az első lépés céljai megvalósításában. Azt szeretné elérni, hogy a számítógépek képesek legyen feldolgozni a természetes nyelveket, ami lehetővé tenné, hogy a robotok olvasni és értelmezni tudják az emberi kommunikációt.
komlomedia.wordpress.com cikke nyomán
Reklámok