A Tesla öröksége – Wardenclyffe torony

Sok beszámoló szerint Nikola Tesla, a legendás feltaláló évekkel előzte meg korát. Ötletei egy világméretű vezeték nélküli kommunikációs rendszer, valamint egy vezeték nélküli energia átviteli technológia, soha nem kapták meg azt a támogatást, amit megérdemelt volna élete során, de most, több mint egy évszázaddal később, két tudós újra azt tervezi, hogy megépítik Tesla Wardenclyffe tornyának prototípusát modern anyagok és fejlett elektronika felhasználásával.

A Planetáris Energia Transzmitter projekt célja, hogy adományokból 800 ezer dollárt gyűjtsenek össze a tömegfinanszírozásra, hogy megépítsék Tesla tornyának prototípusát, és folytassák Tesla kutatásait a vezeték nélküli energiaátvitel és fogadás területén, mellyel azt kívánják bizonyítani, hogy a technológia hatékony és életképes. Ha a prototípus rendeltetésszerűen működik, és a vezeték nélküli energia vétel is megfelelően történik, akkor a Tesla torony és a vezeték nélküli vevőegység “lehetővé teszi nagy mennyiségű energia továbbítását a föld segítségével bármilyen távolságra azonnal, biztonságosan és veszteség nélkül.”

“Teslának igaza volt, és mi készek vagyunk bizonyítani!”

Nikola Tesla egy nagyon részletes leírást hagyott nekünk az átviteli rendszer terveiről és fizikai elvi működéséről. Egy csoport modern fizikus vagyunk, akik számos területen szereztünk tudást és tapasztalatot az ő világméretű energia rendszeréről. Munkáját tudományos szakértelemmel mélyrehatóan tanulmányoztuk, és arra a következtetésre jutottunk, hogy Tesla a helyes úton járt.

Első pillantásra a majdnem egymillió dollárnyi költség, mely garantálja az egy évszázados  kutatás és fejlesztés folytatását egy kicsit nagyra törőnek tűnhet, de tekintettel arra, hogy egy Tesla múzeum tömegfinanszírozásból való létrehozása (ami egy igazán nagyszerű dolog, de nem jár új munkával) végül 1,3 millió dollárra rúgott, egyáltalán nem tűnik távolinak.

Ha a két udós, Leonid Plehanov és Sergey Plehanov, akik a Tesla projekt mögött állnak számításai helyesek, és kifejlesztik a vezeték nélküli energia átvitelt megfelelően támogató infrastruktúrát, akkor képesek lehetünk, hogy hatékony megújuló energiaforrásokkal működtessük az egész világot, mint amilyen a napenergia is, mivel az átviteli lehetőség minimális veszteségekkel jár. Honlapjuk szerint: “Most lehetséges, hogy azonnal továbbítsuk az energiát bármilyen távolságra a föld segítségével!

Tehát mit is jelent ez? Ez a természetes energia végtelen forrása az egész emberiség számára. Valójában már meglévő energiaforrás. Ez a Nap. De ha megtöltünk 100 ezer négyzetkilométert a sivatagban napelemekkel, akkor ez az energia elég az egész világ fogyasztásához!

tesla torony vezeték nélküli energia ingyen-orosz-projekt-2014

 

 

A tudósok, akik mindketten a Moszkvai Fizikai és Technológiai Intézet diplomásai 5 évet töltöttek a projekthez kapcsolódó kutatások és kísérletek elvégzésével, és korábban már 40 ezer dollárnyi támogatást tudtak gyűjteni munkájukhoz.

A Global Energy Transmission nevű honlapjukon van egy bevezető a vezeték nélküli energia átvitel elveiről, valamint részletes dokumentáció a csapat munkájának részleteiről és a technikai specifikiációkról.

http://globalenergytransmission.com/index.php/en/latest-news/27-examining-working-principle-of-tesla-tower

http://globalenergytransmission.com/index.php/en/

Reklámok