július 03

Letöltés címke

Agentezés ellenséges terepen 0.0-ban

 

Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek a 0.0-ban való agentezéssel kapcsolatos tapasztalataimat.

Véleményem szerint ez az egyik a legjövedelmezőbb vállalkozás manapság New Edenben, ha nincs elég időd, hogy naponta sok-sok órát tölts anomáliázással.

Három dolgot kell elsősorban szem előtt tartanod:

  1. Ki fognak lőni! Akár hetente, vagy naponta többször is. Ez elkerülhetetlen velejárója a 0.0 küldizésnek, különösen a tanuló időszak alatt, ha ezt nem vállalod be, akkor ez nem neked való.

  2. A fentiek miatt nem hatékony a faction fittelt hajó, hidd el, hogy a T2 fitt hosszú távon a legköltséghatékonyabb. Általánosságban el lehet felejteni a maraudereket, faction BS-eket

  3. a directional szkenner a barátod, ha nem egyedül vagy localon, figyeld állandóan a combat probe-okat!

 

Az elején két hajóra lesz általánosságban szükséged.

Valamilyen Interceptorra és Tengura.

A ceptor a gyors küldetésekhez és közlekedéshez, apróbb felszerelés szállításához bookmarkok készítéséhez szükséges. Én a BPC-ket is ceptorban viszem ki 0.0-ból.  A Tengu pedig a küldetések teljesítéséhez.

http://eve-survival.org/wikka.php?wakka=MissionReports

A fenti linket használjátok, elég jól leírja a küldetéseket.

 

A 0.0 agentezésben a kapot LP az érték, nem pedig a bounty, loot vagy a salvage, egy-két küldetéstől eltekintve a lootolás és a salvagelés nem éri meg és fölösleges kockázatnak teszed ki magad vele! (lehet ezzel vitatkozni, csak nem érdemes 🙂 )Mobile tractorok lerakása pedig tiszta életveszély, mert pillanatok alatt kiszkennelhetők. (a Navy Armada küldetés kivételével szerintem felejtsétek el a lootolást) Az egységnyi idő alatt minél több LP begyűjtése a célod, ezért minden lehetőséget, amivel előbb fejezheted be a küldetést, minthogy lelősz minden NPC-t, ki kell használni. Egyszóval Blitzelj, ahol csak lehet!

Azt el kell fogadni, hogy a Tengu faction, vagy deadspace fitting nélkül nem olyan hatékony, és néhány küldetést egyszerűen nem lehet vele megcsinálni, baromi lassan tudod csak megcsinálni, vagy csak iszonyatos kockázattal,  (Worlds Collide)

Azt is célszerű figyelembe venni, hogy minél rövidebb idő alatt minél több LP-t akarsz szerezni, nem a standingedet 9 főlé húzni, ezért azokat a küldetéseket, amik rendkívül hosszúak, és hosszúságuk nem áll arányban az értük kapott LP mennyiségével, el kell dobni!! Akkor is, ha esik emiatt a standinged (persze annyi standinged mindig maradjon, hogy Level 4 küldit el tudj vállalni, tehát, 5.0 legalább )

Eldobandó küldetések szerintem:

Worlds Collide

Venegance

akármelyik Extravaganza

Assault

Blocade (ha van egy elég ütős hajód, csak akkor javallott, )

Score

Ezekkal a küldikkel általában az a baj, hogy hosszúak és nem nagyon lehet Blitzelni őket, vagy túl nagy a bejövő damage, sok a webbelő/pontozó fregatt és meghalhatsz….

 

Hogyan kezdj hozzá:

Válaszd ki, hogy melyik NPC kalóz cégnek szeretnél küldetéseket csinálni, nézd meg, hogy 0.0-ban hol vannak a küldetéseket adó agentek.

https://www.fuzzwork.co.uk/lpstore/

A fenti link alatt meg lehet nézni hogy kb mennyi ISK-et ér egy loyalty pont az adott LP store-ból kivett itemek alapján. A Mordus faction még nincs benne, ott kb 7000 isk/LP arányon lehet kiváltani a hajó BPC-ket. (messze ez a legjobb jelenleg )

 

Juttasd le a célterületre az interceptort, majd a tengut.

Célszerű először a ceptorral lemenni, amikor leérsz állítsd be a klónodat ideális esetben a célállomásra, vagy 1-3 jump távolságban lévő klónozóra.

Legfontosabb dolog, BOOKMARKOK!

Azon az állomáson, ahol a küldetéseket felveszed/leadod az interceptoroddal készíts két boomarkot:

  1. Kidokk spot –  Egy olyan bookmark amire warpolva kidokkolást követően azonnal többszáz km-re kerül a stationtól. Ez a legfontosabb bookmarkod, ezt kell tökéletesen elkészíteni, ez a 0.0 küldizés legtöbbet használt segédlete. Ez ment meg akkor is, amikor ellenséges flotta vár a station kidokkon. Elkészítése általában sokadszorra sikerül tökéletesen. Úgy kell elkészíteni, hogy kidokkolsz a ceptoroddal és abba az irányba, amerre a hajód halad, vagy aközeli irányba elmész 300-500 km távolságra. és bookmarkolod a helyet. Akkor jó a bookmark, ha a kidokkolást követő 4-5. másodpercben a bookmarkra elnyomott warpolás azonnali(1, max 2 másodpercen belüli) , tehát nem kezd el még irányba állni a hajó orra. Kis rutinnal azért néhány próbálkozáson belül elkészíthető ez a bookmark. A kidokkolás a legveszélyesebb művelet az egész 0.0 küldizés során. Azt is tudnod kell hogy lehet akármilyen frankó a kidokk bookmarkod, ha sokan várnak a station előtt, belaggolhatsz, megbumpolhatják a hajód stb stb…. ha sokan várnak akkor nem érdemes kockáztatni,inkább várd meg amíg elmennek. Hamar meg szokták unni az NPC állomások camp-elését.

  2. Bedokk spot – egy olyan bookmark, ami a station dock range-en belül van, bármilyen irányból warpolsz is rá. Úgy célszerű elkészíteni, hogy a hajóddal olyan közel mész a stationhoz amennyire csak fizikailag tudsz és ott készíted el a bookmarkot. Minden alkalommal amikor a stationra akarsz bedokkolni, erre a bookmarkra ugorj és amikor megérkeztél, akkor nyomj rá a dokkra. Azért kell a bookmark, mert ha csak simán a stationra ugrasz, akkor 2000-2500 méterre is kirakhat a warp a stationtól, ott már nem tudsz cloakolni és még dokkolni sem, na ott lehet meghalni szépen ha épp ellenség camp-eli a stationt…. ezért használd mindíg a bedokk spot bookmarkot. Apró trükk: bedokk bookmarkra elnyomod a warpot, majd stationt beállítod waypointnak és warp közben aktiválod az autopilot-ot……. akkor is dokkol a hajód, ha éppen 200 fős ellenséges fleet áll a station előtt és a laggolás miatt esetleg veszélybe kerülnél.

  3. Minden kapun való átugrás előtt fittelj át covert ops cloak-os, interdiction nullifieres fittre!!!!!! Kidokkoláskor a stationról is minden alkalommal a fenti módon legyen fittelve a hajód! (ha sokat szokták a a kidokkot nagy alfát lövő hajókkal campelni (Pl Tornádók) akkor shield extender(ek) is javallott(ak).

Az az alapkoncepció, hogy cloakos, bubiugrós warp core stabos shield extenderes, resistes fittben dokkolsz ki, ugrasz át másik rendszerekbe, a másik rendszerbe való átugrás után mobile depot segítségével átfittelsz a küldetésnek megfelelő fittre, majd a küldetés végeztével, visszafittelsz cloakos, bubiugros warp core stabos…. fittre, és azzal dokkolsz le leadni a küldit. Tudom, hogy lassú dolog meg időrabló állandóan átfittelni, de így 99%-ban megúszol minden camp-et roaming gang-et cloakos dictort és társait a kapukon…. Ha van scout-od az sem rossz, de akkor már két karaktert használsz olyan dologra, amire egy is elég, —> csökken a jövedelmezőség.

 

Legyen a hajódban:

  1. egy mobile depot- ha a célrendszerben kiszkennelték/lelőtték a korábban kirakott mobile depotodat, akkor tudj kirakni másikat és át tudj fittelni.

  2.    3-4 db Warp core stabilizer, ez cloakos bubiugrós fittnél kapuugráskor vagy kidokknál nem baj ha fel is van fittelve a low slotba (engem mentett már meg párszor, legutóbb akkor amikor a mobile depot-omra warpoláskor egy ceptor meg egy manticore várt…. lepontoztak, én meg átfitteltem a warp core stabokat és röhögve elwarpoltam)

  3. Minden fitt, ami a küldizéshez kellhet + rakétavető, ballistic control-ok, subsystemek, resistek, 3 fajta ammo javallott Fury, Precision és Caldari navy…. (1500,1000,1000 db)

Jelenleg egy semmi extra 10mn ab-s fittes tenguval tolom a küldiket, de ezt sajnos könnyű kiszkennelni ezért próbálkozok meg  a “kiszkennelhetetlen” tengu összerakásával, egy kis implant szettel megtámogatva, majd 1-2 hét múlva meglátjuk, milyen eredménnyel.

Persze más T3 hajók is működhetnek de arról nem tudok nyilatkozni, nekem csak tengum van az alt karival 🙂

Lehet fitteket találni a neten agent tengura, ha valaki privátban megkeres akkor adok killboard linkeket vagy pár jó tippet esetleg.

 

Számok, mert az ISK a lényeg!!!!!    

Egy karakterrel anomáliázni 0.0-ban általában nem több mint 30-40 millió ISK, 20 percenként

Egy karakterrel 0.0 agentezni a Mordus legionnál: 20 perc alatt kb 20 000 LP (ha jó küldiket kapsz) ami = egy garmur BPC  legyártva kb 150-160 millió ISK rajta a haszon jelenleg. De a többi 0.0 kalóz cégnél is nagyon jó áron lehet az LP-t beváltani ISK-re.

Óránként majdnem kivehető egy mordus cruiser (Orthrus) Jitai ára 615 millió körül mozog.

Persze az árak folyamatosan esnek, de még pár hétig-hónapig biztosan szép jövedelmet hoz a vállalkozó kedvűeknek.

 

Remélem hasznosnak találjátok a fenti leírást!

 

Kinizsi

 

Reklámok