július 07

Letöltés címke

Devblog: “Apróságok”–a következő Titanban

CCP UI frissítésekkel bombáz minket. Ez a dev blog megmutatja a Crius frissítéseit.


 

Üdv, űr-barátok

A Super Friends csapat munkálkodott pár dolgon a Criusszal kapcsolatban, amiről szeretnék most beszélni egy kicsit. Ezt várhatjátok júli 22-én.

Elválasztott biztosítási felület

Azoknak, akik rendelkeznek a megfelelő corp jogokkal, a biztosítási lista áttekintése nem egyszerű feladat. Hogy ez könnyebbé váljon, kettébontottuk a biztosítási listát: a személyes hajók és a céges hajók listájára.

Nincs-címke (lol)

Azoknak, akiknek sok ismerőse van, egy új címke (label) hozzáadásával igyekszünk segíteni, hogy egyszerűbb legyen nyomon követni a kapcsolatokat. Ez a “no label” címke! Ennek van értelme, nem igaz? Szóval, hogy megtaláld, hogy melyik ismerősöd nem címkézted még fel, csak válaszd a “no label” címkét.

Egy kapcsoló mentesít a fleetwarp alól

Ami nagyon zavarni szokott, amikor a titánommal randalírozok az az, amikor véletlenül elwarpolok fleetwarppal. Szóval hozzáadtunk egy kapcsolót azon Titán pilóták számára (na jó, scoutoknak, ceptor pilótáknak és mindenki másnak is, aki szeret a saját warpjának irányításában lenni), amivel tudod magadon szabályozni a fleetwarp érvényességét.

A CSM-mel megvitattok, hogy mi lenne a kivitelezés legjobb módja és arra jutottunk, hogy az FC-nek nem adunk extra munkát, inkább a pilóták állíthassák ezt magának. A bal felső sarokban lesz található a menüpont, amivel szabályozhatod, hogy a fleet warpot elfogadod-e. Ez egy mindenki számára látható ikont fog a neved mellé tenni. Ez a magyarázatot is egyszerűbbé teszi az aranyos kis újoncoknak, hogy miért nem léptek be a warpba.

Ez azt is jelenti, hogy egy pilóta, aki tud fleetwarpoltatni, beállíthatja magán, hogy ne fogadja el a warpot és ezáltal tudja csak a fleetet, winget, vagy a squadot warpoltatni.

És igen – mivel tudom, hogy úgyis megkérded – az alapbeállítás az, hogy elfogadod a fleetwarpot.

Mint azt tudjátok, vannak odakint csodás emberek, akik masszív hangárnyi jóságot adnak a többieknek, azáltal, hogy fittelnek hajókat a corp-társaknak. Hogy megkönnyítsük az ő dolgukat (mert annyira szeretjük őket), a Super Friends csapat megoldotta, hogy olyan modulokat és rigeket is tudjanak fittelni, amikhez nincs skilljük.

Ez azt jelenti, hogy a modulokat nem lehet online-onli és ha megpróbálsz egy olyan hajóval kidokkolni, aminek vannak offline moduljai skillhiány miatt, egy hatalmas figyelmeztetést fogsz kapni, ami megkér, hogy erősítsd meg, hogy tényleg ki akarsz-e dokkolni. Ez a figyelmeztetés kikapcsolható lesz, ha tényleg soha többé nem akarod látni.

A rigeket is fel lehet majd tenni skillek nélkül, mert már amúgy is repültök olyan hajókat, amit a skilles haverjaitok rigeltek fel. Tudjuk, hogy ez azt jelenti majd, hogy néhányotok morcos lesz, mert megtanulta a rig skilleket és értékes időt vesztegetett olyasmire, amire most már nem lesz szükség és ezt meg is értjük. Habár némelyik rignek vannak hátrányai, ha skill nélkül használod őket és gondolkodunk azon, hogy a jövőben több rignek adjunk hátrányt.

Ezek jönnek a Criusszal de úgy gondoltuk, hogy kiemelünk néhány apróbb változtatást, amit még a Kronoshoz adtunk hozzá.

Több kattintható név

A neved a karakter lapon most már egy kattintható infó hivatkozás, hogy könnyebben kaphass magadról infót (néha csak egy kicsit jobban meg akarod magad ismerni, nemde?)
A nevek a kereskedő ablakban is kattintható infó hivatkozások, hogy egy kattintással ki tudd deríteni kivel kereskedsz.

Amikor egy karakter fellép a szerverre, vagy éppen kijelentkezik, lehet, hogy éppen nem jut eszedbe, hogy miért adtad hozzá az ismerősök közé. Ha szuper-rendszerezett vagy, akkor hozzáadtál egy címkét az ismerőshöz. Ha az egeret az értesítés felé viszed, akkor látni fogod az összes címkét, amit ráaggattál.

Több céges bookmark!!!

Mindenki imádja a céges bookmarkokat, nem? Tudjuk, hogy mindenki szeretné az szövetség szintű bookmarkokat is, de azt egyelőre nem kapjátok meg. De hogy legyen kompromisszum, megdupláztuk a céges BM-jaitokat. Mostmár 500 céges BMetek lehet! Wohooo!

Több k-k wormhole lowsecben

Beszélgettünk a fiúkkal és lánnyal a Fanfesten és megkérdeztük, hogy mit szerettek a lowsecben? Erre valaki ezt válaszolta: “Azért szuper a lowsec, mert jól megközelíthető és egyszerűvé teszi, hogy találkozzak új emberekkel és megöljem őket”. Arra gondoltunk, hogy ez nagyszerű és talán erre még több hangsúlyt fektethetnénk. Szóval mostmár lowsecből több wormhole vezet az ismert űr már részeibe.

Armor Resistance Phasing skill now reduces cap need more

Az “Armor Resistance Phasing” skill a ciklusidőt rövidítette eddig, ahelyett hogy a capacitor igény csökkentette volna, ezért több capacitort evett a skill tanulásával. Rámutattatok, hogy ez nem volt túl hasznos; igazatok van, kijavítottuk. A ciklusidő és a cap igény is 10%-kal alacsonyabb most szintenként.

Egyelőre ennyi, repülj biztonságosan.

Eredeit dev blog itt.

Reklámok