július 08

Letöltés címke

A PLEX és az ingyenes játék.

Ahhoz, hogy megértsük miért is mondják az öregek, hogy ingyenes a játék. Lássuk mi is az a PLEX

Egy PLEX életciklusa:

  1. Kezdetben vala a játékos, ki tehetős és nem akar NPC kalózokat lövöldözni, se monoton küldetéseket csinálni.
  2. Eme játékos pénzéből vesz valamit (újonnan PAC), valahonnan (közvetlen CCP-től vagy hivatalos viszonteladótól).
  3. Valahogy lesz neki a játékban egy, vagy több “30 Day Pilot’s License Extension (PLEX)” – röviden PLEX – elnevezésű dolga, ami – ahogy a neve is említi – felhasználható 30 napos játékidőre.
  4. Mivel a PLEX egy játékbeli dolog, ezért eladható a játékban, és tegyük fel esetünkben, hogy ez a játékos eladja és vesz belőle hajókat

Most az aktualitás az, hogy 830 millió körüli értéken fut a PLEX. Ez elég sok az átlag játékosoknak. De majd a hozzászólásokban nyugodtan írjátok le mennyit is kerestek és milyen nehéz nektek ezt kitermelni, szerintem sokunkat érdekel kinek mennyi idő is ( HIGH,LOW) stb helyeken a pénz termelés.

Kinek jó ez, hogy ilyen drága a PLEX? Az eladóknak és a CCP-nek. Egyszerű az RMT ( real money trade ) ezáltal valószínűleg nem olyan csábító azoknak akik eddig ezt csinálták mivel az mégis csak kockázattal jár a PLEX adás vétele pedig nem.

Tehát sok ember abban a hitben jön játszani, hogy ” azt mondta a haverom, hogy itt ingyen lehet játszani “. És mikor kis idejüket is azzal töltik, hogy játszanak, hogy még tovább játszhassanak az kicsit nem játék már. Az ingyen játék kezd ténylegesen illúzió lenni a kezdő karaktereknek. A napokban elég nagyon ugrott az ára nagyjából 100 millió isket. És még ingadozik továbbra is.

plex ára változás

Amit itt meglehet említeni a két elmélet ami mindig előjön egy PLEX árváltozása során.

  1. Aki pénzből fizeti a játékot az eddig is abból fogja sőt csökkentve a saját munkáját a játékon belül akár több PLEX-et is fog venni az ár növekedése miatt.

  2. Mivel ilyen magas lett az ára, aki nem pénzből fizeti meglehet, hogy már túl sok és egyszerűen nem fog vagy tud ennyit játszani, hogy kitermelje ezt a mennyiségű isket.

Véleményem szerint: ingadozik ugyan, de folyamatos növekedést mutat. mint a fenti ábra mutatja. Elég értelmetlen messzemenő következtetéseket levonni egy kis ár növekedésből, persze kinek mi a kevés.

 

Megoldási lehetőségek:

  1. Sokak szerint fixálni kéne az árát

  2. Régebben voltak akciók ha veszel 10 PLEX-et a 11. ajándék. Meg hasonlók persze kisebb mennyiségben is, illetve egyszeri akciók.

  3. Fixálni a havidíj árát. Ez mit is jelent ? Jelenleg ez van:

Cost/Month Total Cost
1-month-plan € 14.95 € 14.95
3-month-plan € 12.95 € 38.85
6-month-plan € 11.95 € 71.70
12-month-plan € 10.95 € 131.40

Ami itt nyilvánvaló az az, hogy mi európaiak lévén euróban fizetünk csakhogy árfolyam kizárva az amerikaiak ugyanannyit fizetnek csak dollárban. Ez összességébe annyit jelent, hogy Amerikában ugyanaz a játékidő egy kicsit kevesebbe kerül az árfolyam rés miatt. És a legjobb rész, az angoloknál az árfolyam is bele van számolva, de mindenhol máshol nem. Kicsit szemét dolog ez, pedig ha még ugyanannyi lenne, el gondolkoznának emberek a bankkártyás fizetésen is akár.

The UK

Cost/month Total cost
1-month-plan £ 9.99 £ 9.99
3-month-plan £ 9.33 £ 27.99
6-month-plan £ 8.33 £ 49.99
12-month-plan £ 7.50 £ 89.99

Outside Europe

Cost/Month Total Cost
1-month-plan $ 14.95 $ 14.95
3-month-plan $ 12.95 $ 38.85
6-month-plan $ 11.95 $ 71.70
12-month-plan $ 10.95 $ 131.40

Az ingyenes játék régen lehetetlen volt, kevesebb magyar is játszott mint most. De ez sokat nem segített szerintem, hogy most sokan csak azért játszanak, hogy még tovább játszhassanak. Az, hogy végül is milyen hosszútávú változás lesz, ez még teljesen ismeretlen. Viszont azt látom, hogy mindenhol ez a téma megy jelenleg és nagyon sokan nyűglődnek emiatt. Engem személy szerint nem nagyon zavar még ekkora összeg, de lehetséges, hogy ha tovább nő már engem is fog 🙂

Mindenki írja le a véleményét a hozzászólásokban ! Köszönöm !

Reklámok