július 09

Letöltés címke

Huola – Egy Erőd Bevétele

Az egész Warzone-ban talán 3 olyan rendszer van ami szinte soha nem kerül ki az ott élő faction kezei közül: Huola/Lulm és Siseide az otthonunk. Bár a legutóbbi Amarr dominancia során Lulmot sikerült elfoglalnunk, annak az offenzívának a mértéke meg sem közelítette a mostani Huola ellen irányulót.

A történet számunkra pár nappal ezelőtt kezdődött (Július 5-én) amikor is magunkat nagyon unva egy igen jó Solo pilótatárssal egy hajnali órán bevettük magunkat a Minmatarok által ellenőrzés alatt tartott és az otthonuknak nevezett Huolaba. Arra lettünk figyelmesek, hogy ebben a TZ-ben a rendszer igencsak sebezhető mióta a WEAZL és a hozzájuk tartozó pár kisebb cég is eltávozott egy a Shadow Cartelből kivált nagyobb csoporttal közösen alakított cégbe. Született pár fun kill, közben elbeszélgettünk egy esetleges ebben az időzónában történő támadásra.

Szó szót követett, majd megkerestük az egyik legnagyobb Amarr cég egyik FC-jét és fölvetettük, hogy egy kis nyomást kéne helyezni rájuk, hogy
1. abbahagyják a rendszerek plexelését és a védekezésre fókuszáljanak
2. pvp-t generál a dolog méghozzá a keményebbik fajtát amiből mindig jó, ha van.

Ekkor kiderült, hogy már egy ideje terveznek egy nagyobb offenzívát a rendszer ellen ami 2012.04.05 óta Minmatar kézen van. A dolgok nagyon gyorsan mozgásba lendültek a jelentősebb erőt képviselő cégek és allyk azonnal melléálltak az ügynek így az időpont és a körülmények is adottak voltak az offenzíva megindításához. Másnap estére már 3db Amarr POS volt lerakva a rendszerben a reshipelés és logiszika biztosítására. Amennyire sikerült kiderítenem körülbelül 120B ISK kezdő befektetéssel indult a dolog és ez az összeg rohamléptekben nő. 🙂

Vannak allyk akik felfittelt hajókat biztosítanak azoknak pilótáknak akik nem tudnak a rendszerben reshipelni. Nem kevés ISK-et emészt fel ez sem de dicséretes hozzállás, részemről donate-eltem néhány százast (összesen) az  allianceknak akik ezt vállalták. o7

Az első nap szórványos ellenállásba ütközött a támadás de elég gyorsan rájöttek a jelenlévő fleetek létszéma és az azokban résztvevő corpok mennyisége láttán, hogy ezt komolyan gondolják és mivel 2 perc alatt reshipelnek az utánpótlás már a rendszerben van. Ez heves ellenállást váltott ki ami a harmadik éjjel már odáig fajult, hogy akit csak tudtak odacsődítettek. Kisebb-nagyobb kalóz cégeket, A Gallente Milícia jónéhány corpját, független neutral allyk vettek részt a csatában az ellenfél oldalán, míg az Amarr Milícia – pár solo neutral pilótától eltekintve – saját maga próbálja megvívni a csatáit. Kíváncsi leszek, hogy bevonnak-e másokat is ebbe végül. Érdekes módon, a 3 jumpra élő Pandemic Legion és a szintén néhány ugrásra lévő Shadow Cartel eddig kimaradt a dologból. Bár azt meg kell hagyni, hogy a fightok kis méretű hajókban de nagy fleetekben folynak és anélkül, hogy valamelyik oldal mellett vennének részt egy-egy csatában a szokásos 5-20 fős gangjeiket pillanatok alatt bedarálnák.

Igen heves harcok dúlnak a nap 24 órájában, már első este 1000-es mértékben meghaladva a legvérgőzösebb 00 rendszert igen gyorsan a játék leghalálosabb rendszerévé vált. A killek és ugrások száma toronymagasan minden rendszer fölött. Döbbenetes statisztikákat produkál a rendszer és igazán izgalmas és szoros csatákat. Egy medium plex több, mint 3 óráig fenn volt és több, mint 330 hajó pusztult el benne… 🙂 Huolából kiérve 2 jumppal arrébb a rendszerek kihaltak, a szokásos pirate arcok csak néznek, hogy mifene hát hol a halál ami folyamatosan zúdúlt rájuk sisében.  zKillboard alapján készült becslésből kiderült, hogy körülbelül 80-100B ISK értékű assets pusztult el eddig persze biztosat nem lehet tudni. Az első délutáni fail után a CCP megerősítette a node-ot, így tegnap olyan 300-as localnal teljesen lagmentes volt ami itt a környéken nagy szó.

FW STATSDotlan

Official Forum Topic

Résztvevőként csak annyit tudok mondani, hogy nagyon élvezetes csatákat vívunk ott nap, mint nap és jó látni, hogy mindkét milícia hatalmas mennyiségű ISK-et és energiát tol bele a dologba. Ha egyben marad a koalíció és valamelyik oldal nem lesz tönkreverve egy nagyobb entitás által (ami a harcok jellegéből adódóan nem valószínű) igencsak izgalmas lesz a rendszer további sorsának alakulása a következő néhány napban. Véleményem szerint ritka pillanatok ezek, mióta FW-ben vagyok ilyen mértékű összefogást még nem láttam azt hiszem ennél jobb reklám nem kell az FW-nek, és szerintem ez egy kiváló példa a playerek által generált content-re.

 

 

Burn Huola – Minmatar vs. Amarr Milita; FC: Mnemic

 

 

 

Reklámok