július 11

Letöltés címke

Devblog: űrbeli keretek újragondolása

A CCP “Pirate Unicorn” csapata informál minket a legújabb, kereteket érintő változásokról.


 

A “Pirate Unicorn” csapata jelentkezik egy frissítéssel az űrbeli keretlistán (bracket) történt munkánkról, ami Júli 22.-én a Criusszal lesz éles. Ez az a lista, ami feljön, ha valami fölé viszet az egeret.

A legutóbbi Teszt Szerver Visszajelzés fórum alapján, bevezettünk egy ‘kompakt lista’ módot és elvégeztünk pár módosítást a korlátozott lista nézeten. Valamint, a listában megjelenő szöveg olvashatóságán és az elrendezésen is javítottunk. Ezek a változatások a Sisi-n már egy ideje elérhetőek és azok is maradnak, hogy tesztelhessétek és visszajelzést adhassatok, szóval telepítsd te is a Singularityt, hogy megnézhesd.


A kopakt keretlista nézet


Korlátozott keretlista nézet

Eredetileg úgy terveztünk, hogy a kompakt nézetet fogjuk használni azokra a keret ikonokra, amelyek megjelennek a képernyőn, ott ahol az objektum van az űrben és megtartjuk a teljesebb, korlátozott lista nézetet azokra a keretekre, amik a képernyő szélén jelennek meg – jeleneten kívüli objektumokat reprezentálnak. Némi visszajelzés után úgy döntöttünk, hogy megadjuk a lehetőségét, hogy ki lehessen választani melyik nézet jelenjen meg. Ezt az opciót külön lehet állítani azokra a keretekre, amik a képernyő szélén jelennek meg és azokra, amik látszódnak az űrjelenetben.


Keretlista beállítások

A legfrissebb változtatásai a lista megjelenítési beállításoknak hamarosan elérhetővé válnak a teszt szerveren. Ezek a fejlesztések a Crius kiegészítővel lesznek elérhetőek a Tranquility szerveren, a folyamatos játékélmény javítására irányuló munkánk részeként.

Mivel az űrbeli keretek megjelenítése teljesen elkülönül a tooltipekétől (kicsit felugró ablak), ezért első körben a UI-nak csak ezzel a nagyon fontos részével foglalkoztunk. Most, hogy ez kész, későbbi kiegészítőkkel javítunk a tooltipekhez kötődő játékélményen. Azon gondolkodunk, hogy a tooltipeket kategória szerint konfigurálhatóvá tegyük, ami lehetővé tenné, hogy beállítsd a tooltipek kinézetét a megjelenítendő információ fontossága szerint.

Pirate Unicorns Csapat

Eredeti devblog itt.

Reklámok