augusztus 09

Letöltés címke

Kell-e nekünk az e-peen méregetés?

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy összmagyar Killboard. Jó volt, szép volt, de mivel eljárt felette az idő, így idővel bezárt a bazár. Persze minden komolyabb Corp készít magának egyet, meg ott van az eve-kill.net, de ez mégsem ugyanaz, mint amikor az adatokat egymás mellé rakva láthattuk, vagy elkapott ebnnünket a csak még 2 kill kell, hogy benne legyek a TOP5-ben. Egyszó mint 100, igen ösztönzőleg tudott hatni a magyar PVP társadalomra, sőt még a kevésbé PVP orientált emberekre is.

Ez is mi oly sok minden csak a kezdeményező késégen múlik. Ez az elv hozta létre ezt a blogot, vagy a fórumot, bár ez utóbbit a közösség már nem tartotta fontosnak.

Mivel némi erőforrás felszabadult, így gondoltam újra nekifutok a régóta dédelgetett történetnek, és megvalósuljon az amiről már régóta beszélgetünk.

Mivel programozó nem vagyok, így abból építkezek amiből lehet. Akik használnak azok tudják hogy a régi eve-dev.net-es killboard felett eljárt az idő, és sokan már elkezdték használni az új engine-t a zKillboard-ot.

A kezdeti lépések után be kellett látnom, hogy ide egy vékonyka szerver kevés lesz, mert ami egy Corp-ot kiszolgál, az 5-10-20 cégnek bizony kevéske lesz. Persze mint minden ez is csak pénz kérdése. Komolyabb havidíjért cserébe nagyobb tárterület és komolyabb CPU és RAM mennyiség jár, de ezt most még nem fontos.

Elkészült az alap telepítés ami itt érhető el : http://killboard.eve-offline.hu

Egyenlőre “gyári” kinézete van, de van egy olyan érzésem, hogy lesz aki ebben majd tud segíteni 🙂

2014-08-09 00_14_05-Home _ zKillboard

Csak az FGC-s killmail-ek hatására 10 Gbyte felett van az adatbázis méret. Az hogy meddig lesz elég a tárhely nem tudom, és azt sem hogy mennyi időt fog megélni ez az egész dolog. Egy viszont biztos, hogy itt az idő, hogy TE is felkerülj a killboard-ra, és együtt méregessük azt a bizonyos E-PEEN-t. Amennyiben szeretnéd, hogy a Corp-od megjelenjen, akkor jelezd nekem (DeeSnow) akár ingame, akár e-mailben a deesnow@freegates.info címen, és készíts egy corpos API-t.

Most pedig jöhetnek a kommentek!

Üdv

DeeSnow

UPDATE 1:

Az aktuális szinkronizált lista a következő:

2014-08-10 14_45_30-Account _ zKillboard

UPDATE 2 :

Kicsit változott a felállás. Ally-t nem fogok hozzárakni, mert túl sok (több mint 0 🙂 ) killmail-t húz be amire semmi szükség. A jelenlegi magyar cégek listája lent látható. Aki hiányzik szóljon :

2014-08-12 11_23_21-Account _ dev

Reklámok