augusztus 12

Amikor lekapcsolják a szervert

eveoffline

Auguszus 12.

Az EVE ONLINE szerver részlegesen elérhetetlenné válik, nagyjából DT előtt 2 órával. A játékosok közel 80%-át érintette az elérési probléma. A DT-vel a szervert VIP módba kapcsolják, hogy ne érje hátrány azokat akik nem tudnak kapcsolódni. A CCP bejelenti, hogy kapcsolódási gondok vannak, és dolgoznak a problémán. Nézegessük sűrűn a https://twitter.com/eve_status oldalt.

Augusztus 13.

Reggelre a CCP megoldotta a problémákat, habár a játékosok elégedetlenek voltak a dolgok ilyetén működésével, de megígérték, hogy kárpótolni fognak mindenkit. Juhéé, újabb 50k skillpont, mit is kezdjek vele majd… sebaj. A posok sem álltak le legalább.

Augusztus 14.

Ismét problémák vannak a játék és a weboldal elérésével. Este amúgy is tesztelni akartunk a tournamentre, így amíg a duality működik, szerintem nincs nagy gond. Este fél 9 felé a CCP összes szervere elérhetetlenné vált. Hivatalos közlemény a szokásos, keresik a hiba okát. A tornamentre készülők kicsit kezdenek idegesek lenni.

Augusztus 15.

Még mindig nincs szerver. A dolog kezd kissé bosszantóvá válni, holnap tournament lenne. A CCP bejelentette, hogy szükség esetén elhalasztják a tournamentet egy héttel. Csodás. Arról, hogy mi a pontos probléma, még mindig nincs semmi hír.

Augusztus 16.

Ma egy rövid időre elérhető volt a szerver, de csak VIP módban futott, azóta semmi. A társaság elkezdte más játékokkal levezetni a felgyülemlett feszültséget. Náhányan Xcom-oznak, mások EU4-eznek, páran elővették a Banished-t, mi meg Therian Sagázunk páran.

Augusztus 17.

Tournament! Reménykedünk egész nap, de semmi. Elkezdünk válság sörözést szervezni. Még jó, minden más működik azért, még sem egy zombi apokalipszis. Legalább be tudom fejezni az Xcom-ot én is. Asszem sosem aludtam még ennyit hétvégén mint most, meg valahogy a meccsekre félre tett söröket is el kellett fogyasztani.

Augusztus 18.

Hilmar publikált egy hivatalos állásfoglalást a CCP részéről. Nagyon dolgoznak! Mi egyre kevéssé hisszük. A CCP-vel kapcsolatos hírek kaptak szárnyra, miszerint csődbe ment a cég. Lesz miről beszélni holnap a sörözésen. Páran azzal viccelődtek, hogy biztos lescammelték őket, de valószínűbb, hogy ők minket…

Augusztus 19.

Nagy válság sörözés. Többeken elvonási tünetek jegyei látszanak, de kellően kompenzálják sörrel meg röviddel. Valaki azzal viccelődött, hogy megy a szerver. A mentősök azt mondák, hogy még ilyen csúnya balesetet nem láttak, hogy valaki kezét lábát törte a csúszós wc-ben. Elfogyott a sörkorcsolya, átmegyünk egy másik helyre. Petíciót állítunk össze a CCP-nek. Ha nem lépnek valamit, akkor lőni fogjuk a posukat, és szarunk a concordra, hukkk….

Augusztus 20.

Több CCP alkalmazott is bejelentette Twitteren, hogy átmennek a Riot Gameshez. Bezzeg a Fozzie maradt. A szerver még mindig offline. Már nem is nagyon nézzük. Elmentünk megnézni a tűzijátékot meg a légi bemutatót. Sovány vigasz, de jobb mint a semmi. Idén legalább vihar sem volt.

Augusztus 21.

Hillmart Thaiföldön látták, legalábbis onnan postolt valami selfie-t a facebookra. Páran javasolták, hogy rakjunk vérdíjat a fejére, de emlékeztettük őket, hogy ez csak a játékban legális. Azért erősködtek vele még egy ideig, de elvetettük az ötletet.

Augusztus 22.

Páran a játék letörlésével és az accountjaik törlésével fenyegetőztek levélben. A levél nem kézbesíthető hibaüzenet jött vissza. Sokat mondó… Valaki pár hete fizetett be 2 évre előre. Azért legalább jókat kacagunk még így is.

Augusztus 23.

Többeket korházban kezelnek elvonási tünetekkel. Azt mondják annyi idő megszabadulni mint amennyi időt eltöltöttél a játékkal.

Reklámok