augusztus 17

Letöltés címke

EVE MAGYAR NAGYÁGYÚI – Yago Yuhn

Sziasztok!
Nem, nem hanyagoltam el a sorozatot, még elég sok nagyágyú maradt ki a sorból 🙂  Egyszerre 3-4 cikk is folyamatban vannak, megkeresések zajlanak, régi letűnt korok vezetői, legendás alakok, és meglepetés szereplők is várhatóak még a cikksorozatban. 😀  A következő szereplőnk Yago aki a PPP egykori CEO-ja , és a magyar közösség egyik jelentős alakja. Manapság már ritkán találkozni vele, szemfülesek azért láthatták a tegnapi AT meccsen. De olvassuk őt, mesél kicsit a múltról, de azért foglalkozunk a jövővel is..

 Írj egy kicsit magadról, mivel foglalkozol? Mivel ütöd el a szabad időd?

Az idősebb játékos garnitúrához tartozom. Lassan fél évszázados múltra tekinthetek vissza.
Az építőiparban dolgozom a tápláléklánc legalján. Ahogy a nóta mondja: “Dolgozom, vedelek, örülök, hogy élek.”

Sokaknak ismerősen csenghet a neved és egyből a PPP-vel az az Pangalactic Punks ‘n Playboys-al kapcsolják össze. Miért is? 

2006-2007 ben, mikor kezdő voltam a játékban a 0.0 entitások uralták a magyar közösséget. Jómagam is egy ilyenhez cstlakoztam a Wings of Turul-hoz. A magyar veteránok döntő többsége megfordult ebben a nagymúltú cégben. Sokat tanultam a játékról és hasznos ismeretségeket szereztem. Hamar problémásnak éreztem, hogy a highsec-es és 0.0 közösségek nagyon elszakadtak egymástól és ha PvP, akkor 0.0, ha kerbír, akkor highsec, meg persze lehettél mocskos kalóz, ami mindennek a legalja. Ez utóbbit választottam végül.. 😉 ..és néhány hasonló beállítottságú figurával egyetemben megalapítottuk a Pangalactic Punks ‘n Playboys nevű céget 2007. tavaszán.

Mi történt a PPP-vel?

Rövid idő alatt megvetettük a lábunkat Khanid lowsecben az Irmalin nevű rendszerben. Az új szomszédaink megtanulták, hogy jobb velünk a békesség. A gyengébbek elköltöztek az erősekkel durva csatákat vívtunk, vagy éppen kiegyeztünk. Fontos barátságok szövődtek itt, egykori ellenlábasainkkal, mint pl. a BALEX, akik most is a legjobbak között vannak. Kidolgoztuk a saját sorhajó típusainkat és a közelharci taktikáinkat. Teljesen új terep volt ez a zero sec-es kishajós bohóckodáshoz, meg a sniper blobfightokhoz képest. Akkoriban még nem droppolták le lépten-nyomon az embert. A PvP arcok kerbírnek, a kerbírek elvtelen kalózoknak tekintettek minket, mi pedig azok voltunk, akiket ez nem érdekel. 🙂

Azt kell, hogy mondjam, azokban az időkben a PPP volt a legnagyobb móka, rengeteg újonc csatlakozott hozzánk. Mellesleg önként és minden különösebb érdek nélkül nekiálltunk segítséget nyújtani más magyar cégeknek, akik war-t kaptak vagy veszélybe kerültek a lowseces érdekeltségeik. Ágálni kezdett az ambícióm és megalapítottuk az Omega nevű szövetséget, hogy összefogjuk a szétforgácsolódott magyar közösségeket. Ez kitűnően működött és jókat játszottunk együtt. Persze akkoriban is akadtak fanyalgók, de nem igazán izgatott minket a dolog.

Később elsőként csatlakoztunk az akkoriban induló FW-hez, majd következett a RAX és a 0.0 pályafutás. Végül a HUN Reloadedben teljesedtünk ki minden szempontból. A mindmáig legnagyobb és legerősebb magyar szövetség (és az akkori közösség) legnagyobb cégévé nőttük ki magunkat. 30+ tisztán PPP memb csatlakozott időnként egy-egy flottához. Ezt kevesen tudják, tudták űberelni a közösségben. Delve volt az abszolute aranykor. 1000+ RAX tag, 100+ RAX flották, a miénk volt a régió egyharmada..

Persze minden véget ér egyszer. Én is ráuntam az aktívkodásra és átadtam a cég vezetését Paulus Thomorinak. Néhányan pedig megalapítottuk a Puritans-t.

Milyen emlékezetes pillanataid voltak a játékban amiket szívesen megosztanál velünk?

Huhh! Ezeket inkább nem írom le.. Jobbára mások szívatásával kapcsolatos élmények.. Akik ott voltak emlékeznek. Legyen elég annyi, hogy imádtuk a könnyeket.. 😉
Azért persze szívesen elregélek ezt-azt, párás tekintettel, egy pohár rum mellett, ha valaki hajlandó megvendégelni egy kiégett vén kalózt..

Az abszolute csúcs természetesen az AT 10 Pandemic Legion elleni meccse volt.

Mit gondolsz a mostani állapotról, jó úton halad a játék fejlesztése? Vén róka vagy te is, sok mindent átéltél.

Sokan panaszkodnak a jelen állapotok miatt. Ez persze így volt mindig is. Ment a hiszti. Van aki nyafog és van aki játszik. Ami most van az a játékosok alkalmazkodásának köszönhető. És az állandó virnyákolás miatt, nem változtathat drasztikusan a CCP sem. Én szeretem, nem unatam rá és (ritkán) ha van időm, szívesen tolom ezt a remek játékot most is.

 Mit tartasz az eddigi legnagyobb sikerednek?

Csak ismételni tudom magam: PPP és RAX és AT10. Nyílván nem egyedül értem el ezeket. És nyílván nem az én részem a legnagyobb ezekben a sikerekben, talán a PPP-t leszámítva..

Jelenleg a Puritans céget vezeted, vannak még terveid a játékra nézve? Mit szeretnél még megvalósítani?

Jelenleg nincsenek terveim. Elértem mindent amit akartam. Csak játszom. Néha.

Mit gondolsz a mostani RAX-ról, nyilván megvolt már az aranykor, látsz még “erőt” az alliance-ben a megújulásra?

Sokan mondják, hogy Nagy Magyar Szövetség nem létezhet. A RAX bebizonyította az ellenkezőjét. Létezett, tündöklött és ahogy ezt a dolgok rendje diktálja, leáldozott dicsősége. Ahogy már mondtam, semmi nem tart öröké. Árnyéka hajdani önmagának, de persze így is a legfajsúlyosabb magyar közösség ma is. Vagy feltámad poraiból, vagy vesznie kell, hogy ne álljon az újabb aranykor útjában. Jelenleg is népes játékos állomány és jó vezetők tömörülnek a RAX logo alatt. Szóval nem lehet tudni..

 Ha olvasod a Resistance-t, mi a véleményed rólunk? Miben kellene esetleg változnunk, mennyire tett jót a társadalomnak az oldal létrejötte és az új közösség formálódása?

Mivel ritkán játszom az EVE igényemet időnként a fórumokon, vagy killboard trollkodásban élem ki. Értem, látom a motívációitokat, és bár kissé izzadtságszagú időnként a dolog, azért örülök, hogy vagytok. Ez az oldal és azok, akik ezen szorgoskodnak, egy új közösség kiforrását hozhatják el. Egyértelműen hasznos a magyar nyelvű játékosok számára.

 Szerinted ki nyeri az AT XII-őt ?

A gyíklények természetesen!

Köszönjük szépen hogy válaszoltál a megkeresésünkre!
Reklámok