szeptember 09

Letöltés címke

AT XII – Nulli Secunda nagy összesítő.

Üdv emberek, ahogy ígértem összedobok egy kis összesítőt az egész tevékenységünkkel kapcsolatban.

Ahogy Shonion megígérte nekem mikor a nulliba jöttünk, meg is kaptam a kapitányi rangot az idei AT-ra a nulli secundában. És éreztem, hogy itt most mi sokra vihetjük. Az előzőekben hiányzott az emberanyag és a megfelelő anyagi háttér.

A munkát már júniusban 1.-vel el akartam kezdeni, de ccp nagyjából 12 napig pöcsölt sisi server sem volt, meg összevissza beszéltek is. Majd az 1. gyakorlást június 18.-án sikerült megejteni, persze addigra már sok setup volt a kis listán amit ki kellett volna próbálni. A kezdeti létszám jónak indult 30~ érdeklődővel. Aztán valahogy lecsökkent 20-ra majd még egy kicsit kevesebbre, úgyhogy keresni kellet elég gyorsan teszt partnert. Az INK jött is sokat egyeztettünk velük és segíteni is próbáltunk, de valahogy nem kértem belőle. Úgyhogy  a nagyjából 100 meccsel velük körülbelül 10 meccset nyertek meg ellenünk. Ügyetlenek voltak és nem igazán hallgattak ránk így nem volt meglepő amikor 0-2 vel ki is estek a 2. hétvégén. A másik gyakorló partnerünk a TEST alliance volt. Ők sokkal jobban teljesítettek, de ez várható is volt már 3 éve járnak AT-ra és folyamatosan gyakorolnak. Mivel az utolsó hétvégéig maradtak igy sikeresen tudtunk velük edzeni egészen az utolsó hétvégéig, habár az utolsó hét elég eredménytelenül telt.  A gyakorlásról ennyit a CCP impotenciájáról egy másik cikkemben már írtam, Július 18 körül lehetett először a Dualityre ( zárt kódolt rendszerbe ) belogolni. Maga a gyakorlás elég intenzív volt. Június 18 és Augusztus 16 között 24 Napon sikerült átlagosan 3 órát gyakorolni. Ez elég jó volt kezdésnek. Az utána következő 3 héten 9 napon gyakoroltunk még, de az már főleg a többiek setupjainak tesztelése volt illetve a mieink finomítása az ellenséggel szemben.

Az első két meccsről nincs mit mondanom az elég könnyű volt Itt vannak a linkek:

17th(day2):  S2N vs FCON                        http://www.twitch.tv…3065?t=3h43m50s

23rd(day3): S2N vs Surely You’re Joking  http://www.twitch.tv…1442?t=4h45m24s

Az utána következő meccsek már érdekesebbek voltak 🙂

31st(day6):  S2N vs RvB                            http://www.twitch.tv…1502?t=0h12m58s

Az RVB ellen nem igazán készültünk és nem is tudtunk…. Ők ugyanis csak 1 meccset játszottak mert a CODE. feladta meccs előtt első hétvégén nekik…..

Tehát amit láttunk tőlük az elég kevés volt ahhoz, hogy bármilyen rendes felkészült is tehessünk. Plussz még ráadásként annyira a HYDRÁRA fókuszáltunk, hogy totál elcsúsztunk a gilák mellett. Még jó, hogy azt hitték a Blackbird csak bait ezért nem lőtték, csak ők nem tudták, hogy a drónokat is lehet jemmelni ezért van az, hogy a logink is tovább élt és a közvetítésen nincs jemmer jel nagyon sokáig. Ettől függetlenül nagyon szoros volt, Shonion sem segített a kis pánik MJU val. 🙂 De végül skillből lehoztuk, ahogy tudtuk. Szoros volt és szerintem ennek is sok köze volt ahhoz, hogy a HYDRA alábecsült utána minket.

31st(day6): S2N vs Hydra Reloaded       http://www.twitch.tv…1502?t=7h37m44s

Na igen, ez a meccs volt az amire már szinte az elejétől készültünk és annyira fostunk a kémektől, hogy tényleg csak azok tudtak a setupról amit vittünk, aki ott volt a meccsen ! A bannokkal lényegében magunk ellen bannoltunk és hála istennek a hydrának ez nem esett le, arra számítottunk, hogy nem hoznak semmi speciálisat mert nem érzik szükségesnek. És bejött. Még júliusban megkérdeztem Progodlegendet, hogy meg akarja e verni a hydrát ? Azt mondta persze ! Én meg rendben van, az egy 50 milliárdos flagshipbe fog kerülni. Progodpersze rávágta, hogy DONE! És bejött itt a videó amiben szét izgulja a picsáját 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=A-YykFQabBs Realtime a Nulli ts-el a meccs. Imádom. A Setupról annyit, hogy Hydra Tengu-t és Loki-t bannolt amire fel voltunk készülve, officer smartbombok bent hagy szóljon. A meccsen látható minden, és az is mennyire sokkoltuk a kommentátorokat 🙂

6th(day7):    S2N vs PL                              http://www.twitch.tv…3489?t=4h36m14s

http://www.twitch.tv…3489?t=5h17m14s

Na igen Pandemic Legion. Tudtuk a maraduer setupok erősségét megnéztük őket, de arra pont nem gondoltunk amit ezen a két meccsen kaptunk. A bomberek összekeverése tényleg nem jutott eszünkbe egyszerűen és beleszaladtunk. Arra számítva, hogy megint valami sentrys setup jön olyan fittel voltunk ellátva, hogy túléljen. A bomberek pedig vaporizálták a logit ott már vége is volt. Nagyon erről nincs mit mondani : “Havent seen that coming”

A következő meccsre ezért pánik bannoltunk kicsit, és nem igazán sejtettük a következő paladin-os felállást sem. A dominix alapvetően elég rossz hajó volt ezen az AT-n nem sejtettük, nem néztük meg egyszerűen nincs mindenre idő.  A gilás setup tűnt stabil döntésnek, így azt hoztuk. Rábasztunk megint, de hozzá tenném amikor gilákat vittünk csak azon a meccsen kaptunk ki velük !!!!!! GILA SECUNDA 🙂 Ez a kettő arcba kapott bukta elég kemény volt morálisan, de felálltunk és készültünk a következő ellenfélre.

S2N vs Afterlife                      http://www.twitch.tv…3489?t=7h27m28s

Az afterlife várható volt, hogy hasonló marauder alapú setupot hoz így kis apró módosításokkal készültünk a gilás setupppal megint. Az eosokat kivéve mindenen volt kb Tackle. A logi pedig elég jól tőlélésre volt fittelve. De megmondom őszintén, ezt a meccset nem a setup hozta le. Ha időben váltanak a logiról és csak elriasztják Konkrétan szét lőhették volna az előre rongyoló többi hajónkat viszonylag gyorsan és a marauderrel bent nem biztos, hogy hozható lett volna a meccs. Mi viszont ügyesek voltunk szép teljesítmény.

7th(day8):    S2N vs The Tuskers co.         http://www.twitch.tv…0424?t=0h34m38s

http://www.twitch.tv…0424?t=1h20m26s

A tuskers meccsei nem voltak olyan nagy számok és láttuk, hogy nem szeretik a maraudereket illetve a tinkereket sem. Azt gyanítottuk, hogy nem néztek rendesen utána és ezt akartuk kihasználni. Bejött terveink szerint olyan setupot hoztak ami ugyan látszatra jónak tűnt ellenünk, de nem volt az. Lehetséges, hogy ha ügyesebbek akkor elkapnak minket rendesen és jobb fókusszal elég hajót lelőnek, hogy utána izgalmasabb legyen. De a marauder setupok lényege az, hogy takaríts addig amíg már a marauder elintézi egyedül is.

A 2. meccs az már kicsit izgibb volt, nem gondoltul, hogy tinkert hoznak, viszont nekünk nem jelentett gondot az ő dpsük. A miénket meg nagyon okosan elkezdték lereszelni, hogy védjék magukat az “overtime”-ig ( Ez az amikor letelik 10 perc és felgyorsítják a játékot megnehezítve az életünket 🙂 ) Körülbelül 2- 3 milliárdnyi értékű drone-t lőttek le tőlünk a 10 perc alatt, de igazából nem érdekelt minket a gilákba van 5 szettnyi.  Amit nem vettek észre nagy szerencsénkre, hogy shonion valamiért megállt egy kis időre és 10k-ra került tőlünk a kis vexorban, simán fejbe lőtték volna mielőtt oda érünk, még jó, hogy nem vették észre 🙂 Ami nagyon aranyos a végén a sok célpont váltás mivel nekünk sokkal nagyobb dps-ünk volt, várható volt, hogy a hirtelen váltásokkal is jól járunk. Nagyon szép teljesítmény volt ettől függetlenül amit leművelt a logi pilóta a túl oldalon, respect.

S2N vs PL        másodjára                      http://www.twitch.tv…0424?t=2h36m33s

http://www.twitch.tv…0424?t=3h22m40s

Vártuk őket a múltkori miatt bosszú éhesen 🙂 Az előző 2 bukta lényegében ECM miatt volt nekik, így mi is gyorsan módosítottuk a Control ( damp, ecm ) setupunkat. Be is jött, de a legjobba része akkor is az volt amikor lesmartbomboztam a bombáikat 🙂 Majd szépen lepotyogtak ahogy kellett. A Drónok jemmelése ismét jól megszívatta őket, meg az is hogy a flagshipet akarták átlőni. Itt már igazából 3 meccset buktak egymás után várható volt hogy a morál nálunk van.

A 2. meccsen lényegében tudtuk, hogy valami újat fognak hozni úgyhogy a jó öreg gilás setuppal mentünk mert az a legstabilabb és megmondom őszintén, vicces volt, ahogy semmi dps-t nem tudtak leadni ránk csak addig amíg a logit jemmelni tudták….. nem teljesen értettem mit akarnak a setuppal mivel az csak sentryk ellen volt jó és mi nem nagyon sentryztünk. Minden esetre küzdöttek és szép harc volt összességében, de a logi fregattozást nem tudtam hova tenni tőlük annyira nem érnek semmit azok a hajók ebben a környezetben csak golyófogók 4 pontért. Tehát összességében bejöttek a számításaink mindkét meccsen a 2. fordulóban 🙂

S2N vs The Camel Empire     http://www.twitch.tv…40424?t=4h6m48s

http://www.twitch.tv…0424?t=4h48m55s

Na igen és itt jött a Camel a nagy ellenség a HYDRA Junior csapata. Meg kell modani azért nem volt nehéz dolguk, a Tuskersig nem kellett semmi erőset mutatniuk skillből és setupból egyaránt lehozták, ahogy kell. A tuskers ellen pedig bejöttek a számításaik és ugyan mutattak 2 fajta setupot, de nem igazán lehetett tudni mit terveznek. A bannokkal ettől függetlenül sikerült egész jól bánni, és ugyanarra jutottunk mint ők. Marauder vs Marauder. Ami a trükk és apró módosítás volt a részükről az a Paladin vs Golem és a 2 heavy neut a paladinon ami kinyírta a Golem kapját folyamatosan a meccs alatt. A másik vicces dolog a 2 kis szutykos incursus volt, azon jót mosolyogtam nagyon sokat számított a meccs lefolyását illetően. Sikerült pont annyira módosítani a setupjukat, hogy megfingasson minket szép volt.

A 2. meccs trükkösebb volt a részükről, Hoztak sentry-t és heavy-t is tinker ellen, volt egy rakás neutjuk, és ami a legfontosabb: ECM BURST !!!!! Ezen az AT-n először. És igen ha az nincs lett volna elég kapunk hogy tankoljuk őket untig. Ez is egy kis apró trükk volt ami igazából elfér egy hajón mint a stratios meg eos és a tinkereket kicsinálja. Ettől függetlenül a Camel úgy verte el a pl-t is hogy nem buktak hajót, mi pedig azért beléjük martunk mind a 2 meccsen rendesen. Kis vicces info, a flagshipünk a legértékesebb killmail volt ezen a tournamentem, de teljesen megérte. RIP HERCULES. Büszkén szállhatott az űr sötét sírjába mivel a PL és a HYDRA A team is azért kapott ki mert ott volt. A kommentátorok már azon viccelődtek, hogy “put justice forhungary into the flaggeddon and go kill em” ( Tegyék justicefh -t az armageddonunkba és menjen őlje meg őket ).

Úgyhogy nagyon szép menet volt és büszkén jelenthetjük, hogy az átkunk ami a pl ellen bejött eddig mindig végül mégis csak létezik ! 🙂 Reptiliánok forever.  Extrának azért elmondom, hogy erre az AT-ra bizony iszonyat sok pénz kellett. 137 milliárdos keretből dolgoztunk, és az utolsó hétvégén ebből 29 milliárd volt folyékony formában. Körülbelül összesen 40 milliárd értékben volt hajó fittelve, a flagship teljes felszerelése 50 milliárd volt ebből 30-at használtunk a tinkeren és az implantok értek kb 15 milliárdot ami folyamatosan a hangárban volt. Azt azért tegyük hozzá, hogy csak és kizárólag Augmented drónokat használtunk és a lőszert fogyasztó hajókon pedig Dread guristát illetve egyéb ritka lőszert. A végére 51 milliárdos lett a veszteség implantok hajók fittek drónók ( jita 4-4 corphangár FGC-nek 😛 ) és a folyamatos újra riggelések.  Ennél lehetett volna sokkal többet is költeni, de ezen az AT-n a sok drón hajó miatt nem érte volna meg a 80 millárd értékű etana még a végén sem nekünk…. Camel hozta egyedül és szépen kezelte tinkerben így biztosítva a túlélését.

Alapvetően ahhoz képest, hogy csak most álltunk össze ezekkel a srácokkal nagyon szép kört futottunk, de bakker kell a gold medálom ! Már csak az hiányzik a készletből és kiszálltam 😀

Na üdv néktek !

 

Reklámok