szeptember 13

Letöltés címke

Az EVE nagyágyúi – RTSAvalanche

Mindenek előtt leszögezném, hogy a következő interjú angol nyelven készült, így (valószínűleg szegényes nyelvi tudásomnak hála) nem tudtam visszaadni azt a hangulatot, ami alanyunk válaszait átjárja, valamint néha egyszerűen kénytelen voltam egész mondatokat kihagyni, mert a szövekörnyezetbe egyszerűen nem fértek el. Más helyeken kicsit belenyúltam a válaszokba a könnyebb olvashatóság érdekében – mindezeket próbáltam úgy megtenni, hogy ne vesszen el a lényegi mondanivaló. Amennyiben valaki szeretné inkább az eredeti, angol szöveget olvasni, úgy megteheti az alábbi link alatt.

A soron következő interjú némiképp rendhagyó lesz. Az interjú alanya ugyanis nem egy magyar pilóta, azonban úgy gondltuk, hogy eme interjú-sorozatnak többek között nem csak az a célja, hogy a magyar közösség által jól ismert játékosokkal interjút készítsünk a nagyérdemű számára, hanem az is, hogy a weboldalt olvasóknak ismeretlen, ámde ingame valami okból kifolyólag híres pilótákkal is megismerkedjetek.

Aki valaha is volt a Shirak Skunkworks tagja, annak nem kell bemutatni a következő pilótát, a többiek pedig dőljenek hátra, és ismerjék meg RTSAvalanche-t Ausztráliából.

Ha pár szóban jellemezenem kéne Őt, akkor rettentő őszinte emberként írnám le, akkor is kimondja amit gondol, ha ezzel esetleg megbánt másokat. Leginkább a szóló harcokat kedveli, amikbe végletekig pimpelt hajóival veti bele magát, azonban nem rest társai segítségére sietni, ha azok bajba kerülnek. A legtöbb harcáról készít felvételt, melyekből ha talál arra érdemesnek valót, feltölti mindenki kedvenc videómegosztójára.

Lássuk akkor a kérdéseket és a rájuk adott válaszokat!

1 – Hogyan és mikor találkoztál az EVE-el, mi győzött meg róla hogy játszál vele? 

Tömören: évekkel ezelőtt a Crysis nevű FPS játékkal játszottam rendszeresen. Egy nap az egyik barátom megemlítette, hogy egy ismerőse egy olyan űrhajós játékkal játszik, melyben ha elveszítene egy hajót, hónapokig kellene grindelnie, hogy ismét megvehesse. “Hónapokig?!” – csodálkoztam. Ha egy FPS-ben meghalsz, vársz pár másodpercet, és már zúzhatsz is újra. A több hónapos várakozás teljesen idegen volt számomra… azt hiszem ebben a pillanatban ejtett rabul az EVE. Még aznap éjjel regisztráltam.

2 – Van más hobbid az EVE-en kívül? Ha igen, mi az? Mit csinálsz, amikor nem játszol? 

Nincs olyan hogy EVE-en kívüli élet 🙂 Komolyra fordítva a szót, szerencsésnek tartom magam, hogy egy olyan hatalmas országban lakom, mint Ausztrália. Egy élet is kevés lehet beutazni az egészet, és én imádok utazni. Keressetek rá a következő helyekre: Coober pedy, Andmooka, Silverton & Uluru. Szeretek koncertekre járni, kedvenceim között megtalálható az Immortal, Amon Amarth, Beegees. És persze ne feledkezzünk meg a másik hatalmas szenvedélyemről, az anime-ről.

3 – A neved a legtöbb low-secben élő pilóta ismeri. Mit gondolsz hogy érted ezt el? Továbbá mit is jelent a neved? 

Ez egy elég furcsa dolog. Beugrasz egy rendszerbe, ahol az emberek (általában wartargetek) annak tudatában cselekszenek, hogy ki is vagy (ledokkolnak vagy leblobolnak – szerk.). Véleményem szerint ezt a kedvezőtlen viselkedést többek között az váltja ki, hogy a legolcsóbb hajó amit repülni szoktam 500 millió körül kezdődik. Tiszta szívemből kívánom egyébként, hogy bárcsak senki se emlékezne a nevemre, lányegesen könnyebb lenne jó harcot találni. A jelentését illetően az Avalanche ugye lavinát jelent, az RTS-ből az R a Reflect-re utal, mely afféle művésznév, a TS pedig a The Storm rövidítése.

4 – Szeretsz pimpelt hajókat repülni. Mondj pár szót a kedvenc hajódról! Kérlek mesélj nekünk egy történetet az egyik legemlékezetesebb harcodról melyben az egyik kedvenc hajóddal vettél részt! 

Sokkal egyszerűbb lenne elmesélnem azt, amikor életemben először ittam magam a sárga földig, mint válaszolni erre a kérdésre, mégis megpróbálom 🙂 A kedvenc hajóimmal kezdeném. Réges-rég az armor tankos-torpedós (wtf – szerk.) Nightmare. A közeli múltból a Cruor -90%-os webbel. A Nano Blaster Vigilant mielőtt a CCP nerfelte a Tracking Enhancereket. 100MN AB-s tengu mielőtt CCP nerfelte a Heavy Missile Launchert. A nagyobb hajók közül imádom a Macharielt, Barghestet, és a boostjuk óta a maraudereket. Az Alliance Tournament hajóimat pedig ugye említenem se kell.

Túl sok a harc hogy minden emlékezetes ütközetet az eszébe véssen az ember. Többek között ez is oka annak, hogy amennyit csak tudok, felveszek. Erőteljesen él az emlékeim között azonban egy eset, melyet Rudex-el egy small fw plexben vívtunk többszörös túlerő ellen; Ő Cambionban én  Utu-ban. Nagyon kevés ember találkozhat AT hajókkal ingame, hát még hogy kettővel egyszerre harcoljon is! Micsaoda dicsőséges halál 😛 

Egy előre lebeszélt 1v1.

És végül egy erős túlerő ellen kűzdő barát kisegítése.

5 – Mi volt a legdrágább lossod? 

Hát ez elég egyszerű… az még nem történt meg 🙂 Az eddigi legnagyobb bukásom, amire vissza tudok emlékezni, egy Vindicator volt. Egy cégtárssal roamingoltunk, mely során szereztünk pár említésre méltó killt, mint például egy Sleipnir + Typhoon páros. A vége az lett a dolognak, hogy miután kilőttünk egy bait drake-et, nekem sikerült elwarpolnom, a cégtársamat azonban elkapták. Hogy jól tettem-e vagy sem… csak nem tudtam otthagyni egyedül meghalni, visszamentem, hogy pontot tegyünk a mondat végére. Youtube videóim között ez pont fent van! Akkoriban az a hajó 5 milliárd ISK-t ért. Hamarosan vettem másik kettő ugyanilyet 🙂

6 -Miféle mágiát használsz ilyen mennyiségű ISK előteremtéséhez? Mennyit érhet az összes vagyonod? 

Nincs itt semmiféle mágia, boszorkányság vagy pogány varázslatok. A vagyonom zömét még az Incarna kiegészítő előtt szereztem. Az Incarna kiegészítő volt az, ahol a CCP teljesen tönkretette az addig jól működő Faction Warfare-t. Azóta persze sokat javítottak a helyzeten, de soha nem lesz már ugyanolyan. Blinken is nyertem egy keveset, és a móka kedvéért később is játszottam vele, amíg a CCP el nem vette tőlünk ezt is. Napjainkban leginkább felélem a felhalmozott vagyonomat, néha-néha megcsinálok egy DED complexet, ezen kívül csak a PVP-ben szerzett loot jelenti a bevételemet.

Nem titok hogy mennyit érnek a felhalmozott hajóim/felszereléseim. 400 milliárdra saccolom az értéküket, nem számítva a liquid ISK-t.

7 – Van valami terved a jövőre nézve ingame? Van bármi amit el szeretnél érni? 

Az Alliance Tourknament. Azonban alapvetően szolóban repülök, csak egy maroknyi közeli baráttal fleetelünk, szinte mindegyükük a világ különböző pontjain, különboző időzónákban él. Nem hiszem hogy hátra tudnám hagyni ezeket a srácokat, és csatlakoznék egy nagyobb szövetséghez csak azért, hogy indulhassak az AT-n. Egy másik lehetséges válasz a kérdésedre pedig az lehetne, hogy minden hajót a végletekig hajszoljak… túllépve azon amire a CCP teremtette őket.

8 – Ha megváltoztathatnál három játékmechanikai dolgot, melyek lennének azok? 

1) Az ECM eltörlése. Jelenlegi működési elvének semmi értelme. Vegyünk egy kis T1-es griffint, ami permajammel egy BS-t… még ha egy körben nem is jön be a jamm, akkor is a BS-nek 12 másodperc kell ahhoz, hogy befogja a griffint. Mire lockolna, addigra ismét jammelve van. Értelmetlen.

2) Dampok nerfelése. A képesség, hogy visszalőhetsz a téged támadóra teszi élvezetessé a PVP-t. Kisganges vagy szoló PVP-ben az e-war mint az ecm és a damp túl erős a többi hatással szemben, teljes mértékben ellehetetlenítik, hogy egy hajó megvédje magát.

3) Boostolnám a Tracking Enhancereket, Cynabalokat… és visszaállítanám a Machariel méretét az eredetire, amikor akkora volt mint egy Archon.

9 – A Shirak Skunkwors srácokat elég jól ismered. Ők ugye magyarok. Ismersz rajtuk kívül magyar pilótát? Akárki más magyar embert RL? Mit gondolsz a magyarokról úgy általában? 

Csak annyit tudok a magyarokról, amennyit az SWKS srácokból látok, de ezek alapján emlékeztetnek engem az ausztrálokra. Egy halom őrült kurafi, pont mint az ausztrálok, szívesen beülnék velük meginni valamit egy pubba!

Reklámok