szeptember 14

Letöltés címke

Shirak Skunkworks – hív a daráló

Eljött 2014 ősze, lassan mindenki visszarázódik a nyári időszak után a normál kerékvágásba. (Kérdés persze hogy kinek mi a normális, az diákok ismét iskolába járnak, az idősebbek a nyaralásokat követően ismét felveszik a munka ritmusát, és talán az ilyenkor szokásos munkaerő-piac fellendülés által a munka nélkül állóknak is nagyobb esélyük van az elhelyezkedésre.)

Ebből kiindulva szeretnénk mi is felrázni cégünket a szendergésből, új toborzást írunk ki, az alábbiakban ezzel kapcsolatos információkat olvashat az érdeklődő.

 

A cégről pár szóban

A Shirak Skunkworks egy teljes egészében magyar cég, mely lowsec területen, elsődlegesen az Amarr-Minmatar faction warfare (továbbiakban FW) területén tevékenykedik. A cég megbecsült tagja az Amarr militiának, kiterjedt standing-kapcsolatokkal rendelkezik, pilótái az esetek többségében a Not Blue Shoot It policy-t követik. A főhadiszállás Siseide, a rendszer esetleges eleste esetén a szomszédos Egghelende rendszerbe tudunk visszavonulni, mely már nem FW terület. A rendszert 2012 őszén foglaltuk el, 2014 nyár végéig az FW-ben is jelen levő orosz blobnak köszönhetően összesen két olyan rövid időszak volt, amikor Minmatar kézre került.

 

Tevékenység

Az elsődleges tevékenység a környező rendszerek védelme illetve támadása (plexelés) – attól függően hogy épp melyik faction a domináns. Legnagyobb részt eme tevékenység generálja számunkra a PVP-t, mely összes tagunk számára a legnagyobb motivációt adja a beloggoláshoz. A cég első killje 2009 szeptemberében történt, 2014 szeptemberére ez a szám elérte a 40.000-et. A PVP az FW sajátosságai miatt leginkább cruiser és kisebb méretű hajókban történik.

Másodlagos elfoglaltságunk a PVP-hez szükséges ISK előteremtése. Ezt elsősorban a régióban felbukkanó harci Cosmic Signature-ök lelövésével, illetve a rendszerek plexeléséért valamint az FW agenteknél felvehető küldetések teljesítéséért kapott LP beváltásával visszük véghez. Nem tűrjük viszont azt, ha valaki csak azért jelentkezik hozzánk, hogy farmolja az LP-t, vagy biztonságban lövöldözhesse a DED site-okat. Nyilván egyik elsődleges célunk az, hogy a cégben lévő pilóták jól érezzék magukat, és semmiféle ISK problémájuk ne legyen. Ehhez minden segítséget megadunk, a legtöbbször csoportosan küldizünk, anomáliázunk. Azonban ha valakin azt vesszük észre, hogy csak ISK nyomtatónak használja a céget, attól rövid időn belül megválunk.

 

Akiket keresünk

Elsősorban már nem kezdő játékosok jelentkezését várjuk, akik a játék alapjaival már tisztában vannak, nem félnek hajók elbukása árán beletanulni a subcapital PVP-be. Nem vagyunk kifejezetten kiképző cég, azonban volt már rá példa, hogy teljesen kezdő karaktert vettünk fel – aki aztán a későbbiekben túlszárnyalta minden elvárásunkat -, így ha új létedre is nálunk képzeled el EVE-es pályafutásod elejét, nem zárkózunk el semmitől.

Amit elvárunk a cégtagoktól

A cégnél 1,5%-os, jelképes adó van, a cégtagok semmilyen más címen nem kell hogy hozzájáruljanak a corpkasszához, viszont a nem szólóban lőtt pvp loot összegyűjtése és leadása kötelező.

TeamSpeak használata kötelező. Lehet hogy idegenkedsz ettől – mint eleinte a legtöbben -, de hatékonyan kommunikálni és játszani egyszerre csak így lehet. Nem baj ha eleinte meg se szólalsz, idővel bele fogsz jönni.

A cég rendelkezik egy, a repült hajókra vonatkozó doktrínával. Minden pilótának tudnia kell repülni (és nyilván a hangrájában tartania kell belőlük folymatosan pár darabot) az alábbi hajókkat, t2 fittel:

  • valamely kite t1 fregatt
  • valamely armor tankos t1 destroyer
  • valamely kite t1 cruiser
  • valamely armor tankos t1 cruiser

Amennyiben a cégbe való belépéskor a játékos nem rendelkezik ezen hajók repüléséhez szükséges skillekkel, akkor vállalnia kell hogy megszakítja a belépéskor érvényben lévő skill-planjét és a cég valamely vezetőjével egyeztetve – a már meglévő skilleket figyelembe véve – kialakít egy olyan skill plant, mellyel a leghatékonyabban elsajátítja ezen hajókhoz szükséges skilleket, majd pedig törekszik arra, hogy ezen hajókat minél közelebb viszi az “all lvl5-höz”. Nem kell megijedni, csináltunk már ilyen plant, és a 0-ról körülbelül két hónap míg elfogadható szintre, további pár hónap alatt pedig a kimaxolás közelébe lehet jutni. Továbbá ez nem azt jelenit, hogy a cégtagok nem repülhetnek azt amit akarnak. A fenti doktrína évek alatt alakult ki – valószínűleg előbb vagy utóbb magadtól is ezeket a hajókat repülnéd majd -, a low-sec és az FW sajátosságait figyelembe véve ezek a leghatékonyabb setupok. Szólóban mindenki azt repül amit akar, ha viszont egy cégtárs aszisztálást kér, akkor biztosan tudhatja, hogy mely típusú hajókat tud hívni segítségül. Ehhez kapcsolódik, hogy a skill-plan kialakításához és a követelmények meglétének ellenörzéséhez szükséges egy EveBoard regisztráció.

Továbbá ugyan nem kötelező, de erősen javasolt a cég saját fórumának használata. Itt a céggel kapcsolatos általános dolgokat szoktuk megvitatni. Ugyancsak nem kötelező, de örülünk neki ha a cégtársaink megadnak valami RL elérhetőséget.

Szintén nem feltétel a plusszos Amarr Faction standing, viszont mínuszos standing esetén az új cégtagok elsődleges feladata eme standing feltornászása. Szerencsére ez FW-ben viszonylag könnyen megy.

 

Amit kínálunk

A legnagyobb kincs amit adhatunk a pilótáknak, az a tudás. Tapasztalt, több éve játszó pilóták is csak tátották a szájukat a hozzánk való csatlakozás után, hogy milyen dolgokat művelünk PVP terén. Ezt a dolgot leírni igazából nem lehet, látni, tapasztalni kell. Elmondható, hogy a mi cégünknél átlagos képességű játékosok nagyjából fél év aktív játék után képesek győztesként kijönni egy 3v1-ből, a jobbak 5v1-ből…

Ettől kevésbé elvont dolgokkal is szolgálunk persze.

  • két-három naponta JF szállítás Jita és Egghelende között. A hozzánk költözésben is tudunk segíteni természetesen.
  • segítség a játékhoz szükséges ISK előtermtésében (magas FW Tier esetén csoportos mission runok, segítség az LP ISK-ra konvertálásában, a környéken fellelhető anomáliák csoportos lelövése)
  • minden cégtag minden hónap kezdetén annyi millió ISK-t kap ahány killje az előző hónapban volt
  • amint valaki csatlakozott hozzánk, elérhetővé teszünk számára egy terjedelmesebb dokumentációt, melyből minden részletre kiterjedően megtudhatja hogyan működik a cég és az FW.

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, bátran írj levelet ingame vagy a rudolf.akos@gmail.com címre.

Reklámok