október 02

Letöltés címke

CCP Devblog – power projection vége?

Vártuk vagy nem vártuk, de eljött. A devblog-ot érdemes elolvasni mindenképpen!

Mivel elég késő van már, és eddig nagyjából mindenkit sokkolt a változtatások tervezett módja, így most nem nagyon fogok túl sokat leírni, de megpróbálom összefoglalni.

A CCP a túl gyors közlekedést tervezi változtatni. Lecsökkenteni tervezik minden capitál ugró távolságát 5 fényévre, max skillekkel. Ezen kívül bevezetnek egy új timert, amit “jump fatigue”-nak fognak hívni. Nevezzük csak Fatig-nak.

Jump_UI_WIP

Amikor valaki capitállal közlekedik, akkor a megtett távolság alapján kap ilyen Fatig-ot, ami egyfelől befolyásolja, hogy ugrás után mennyit kell várnia amolyan “cooldown” miatt, amíg újra ugorhat, illetve ezek a Fatigok elég lassan csökkennek, 0.1-et percenként. Ha van még Fatig-od amikor a következő ugrást megteszed, akkor a cooldown még nem lesz túl nagy, de a meglevő és az ugrásért kapott Fatig szorzódik, így a következő ugránál már elég dúrván nőni fog a várakozási idő is. Cserébe a capitálok használhatják a 0.0 és low sec kapukat is. (Éljen, mindig is carrier roamingolni akartam!)

A forumon csinált valaki egy ilyen példa számolást, van ccp-s is, de ez is elég látványos, maximális ugrásokkal számolva:

Jump 1: CD = ~6 minutes (5.942 minutes)
Jump 2: CD = ~5.5 minutes (5.3 minutes)
Jump 3: CD = ~20-25 minutes (22.9 minutes)
Jump 4: CD = ~1.5 hours (99.96 minutes)
Jump 5: CD = ~8 hours (483.83 minutes)
Jump 6: CD = ~ 40 hours (2220.82 minutes) * All numbers are approximate.

From the forum, credit goes to Rock Brackenshield from Paradox Outburst

Gyönyörű csavar a történetben, hogy nem csak a capitálokat fogja ez érinteni, hanem ha jump bridget vagy titán bridget használ valaki azt is. Emellett a timer nem hajóhoz, hanem a karakterhez kötött.

Annyi engedmény van, hogy a JF-ek és Rorqualokat csak 0,1 mértékben fogja ez érinteni, amit később majd még átnéznek és finomhangolnak.

Annyi biztosnak látszik, hogy aki mélyen 0.0-ban van, azok nem fognak annyira örülni.

A devbloghoz kapcsolódó forumon már közel 100 oldalas rage megy a tervezett változtatások miatt. Érdemes követni. 🙂

Reklámok