október 17

Letöltés címke

0.0 Phoebe előtt 2 héttel – elemzés

Az elkövetkező patch jelentősen meg fogja változtatni 0.0 életét és többféle irányban.  Phoebe alapjaiban fogja felforgatni a jelenlegi viszonyokat, legalábbis ezt reméli a CCP. Változás lesz, de az még kérdés, hogy mekkora. Gyorsan összefoglalva a változás lényegét, mindenféle ugrás, ami nem kapun történik (tehát távolságot redukálsz vele), legyen az capitállal vagy jump bridge vagy titán, emeli a karakter “Fáradtság” értékét, ami egy exponenciálisan növekedő érték ha egymás után gyorsan akarsz több ilyen ugrást is megtenni. Egyéb esetben meg várnod kell nagyjából nagyságrendileg egy órát. Jump freightereknek kevesebbet. Természetesen az inkább capitalokat használókat jobban sújtja az a része a patchnek, míg a swarm (cfc, goon), a másik. De összességében mindenkit egyformán súlyt minden.

Alapvetően fontos változás, hogy innentől kezdve még a legmobilabb alliance sem fog tudni ott lenni mindenhol egy időben, illetve rövid idő alatt. Vagyis nincs olyan, hogy este megvédek egy timert Delve-ben, majd 2 óra múlva Pure Blind-ban is. Illetve lehetséges, de akkor sokat kell majd gyalogolni. Komoly könny áradatot okozott a cfc-nél, hogy ezentúl hogy fognak majd 15 perc alatt egy gyors fun pvp-t csinálni. Kackac. 🙂 (mondanám, hogy reseteljék a szomszédokat, de amúgy meg akinek csak 15 perce van egy játékra, az menjen játszon a WOT-al)

Nézzük mi az aktuális helyzet:

Jelenleg a CFC uralja az EVE északi és nyugati részét. Vale of the Silenttől egyészen Period Basics-ig bezárólag. Mindezt a létszámukkal és azzal a Jump Bridge rendszerrel tudják megtartani, amivel rövid idő alatt hajók százait vagy ezreit tudják egyik végéből a másikba elmozgatni. Ez hamarosan megváltozik, így a CFC-nek majd el kell döntenie, hogy a területének melyik részét kívánja megtartani, mert jelenleg túl hosszan nyúlik el. Azon régiók amik nem érhetőek el npc területről, azok viszonylagos biztonságban vannak, mert egy támadó sem fog tudni igazán benyomulni oda.

influence1017

Empire alatt középen, providence-ben a provi group van, alattuk a HERO coalition catch-ben. Ezt leszámítva keleten dél-keleten, a PL renter birodalma van (BOT) illetve az N3 renter birodalma és sovjai terülnek el. Stain, Great Wildland illetve Curse miatt számos olyan pont van, ahonnan támadni lehet ezeket a területek, de itt is vannak régiók amik elérhetetlenek. A problémát itt is a távolság jelenti.

Ezen kívül vannak kisebb entitások npc területeken, Pure Blind, Fountain, illetve komolyabb létszámmal is bíró orosz/ukrán alliance-ok Stain illetve Curse területeken. Ez utóbbiaknak Phoebe nem csak előnyt, hanem hátrányt is fog jelenteni, mivel eddig könnyedén támogatták egymást, attól függetlenül, hogy különböző npc régióban éltek, ez nagyságrendileg meg fog szűnni, nem lesz olyan hatékony.

Mivel készülnek az alliance-k:

A kisebb vagy sov nélküli entitások egyértelműen arra készülnek, hogy szabadabban tudnak majd garázdálkodni, mivel ha nincs otthon a sov gazdája éppen akkor kb nem tud majd sokat tenni ellenük. Ez főleg igaz az orosz alliance-kra, akik vélhetően alig várják és megpróbálnak majd újra területet szerezni.

A nagy allianceok szövetségek várhatóan úgy készülnek fel, hogy hajó raktárakat fognak létesíteni különböző stratégiai pontokon és jump clone-okat fognak oda helyezni az emberek. Így ha nagyon szükséges oda tudnak könnyen menni egy-egy ilyen pontra, lehetőleg olyan ami minél nagyobb területet le tud fedni 2 titán bridgen belül. Ez persze még mindig lelassítja a dolgokat, megszűnik, hogy elindul egy flotta valahonnan és egy titánnal végig lövi magát az univerzum másik végéig. Persze nagy létszámmal meg teheti egy szövetség vagy koalíció, hogy elosztja az erejét és ide is rak, oda is rak erőket. A támadóknak is sokkal tovább fog tartani az erők koncentrálása  egy-egy területre mint eddig, így fel lehet ellene majd készülni.

Érdekes megnézni, ahogy például az XIX épp átvesz sovokat Kalevalában, ami stratégiailag nagyon jól védhető hely lesz, és ezzel kvázi élő pajzsként fogja védeni a mögötte levő régiókat.

Stratégiailag felértékelődnek azok a helyek, állomások, rendszerek, amik régió kapu mellett vannak, mivel a capitalokat, supereket azon átvíve könnyedén lehet ellenőrizni a másik oldalt is.

A tábla kész, a bábuk mozognak:

Nagyjából 2-3 hete már, a teljes N3 ott nyüzsög a CFC területének a szélén és folyamatosan heves harcok folynak. Timereket csinálnak Cloud Ringben, Fountainben, Delve-ben, Queriousban. Jelenleg a CFC az erőinek egy részét Delve és Fountainben tartja, és erősítéseket küld le északról amikor szükséges. Vajon mit tesz majd a Goon ahogy közeledik a dátum? Melyik régióit akarja majd megtartani inkább, felad-e területeket, vagy megpróbálja mindet tartani amíg tudja?

Wild Card:

A Pathetic Legion továbbra is csak a Hero és Providence rugdosásával illetve low sec hotdropokkal foglalatoskodik. Talán idővel gyüjtenek elég bátorságot, hogy ledobják magukról a goon által rájuk erőltetett béklyót. Mindenesetre jelenleg nem tudni, hogy ők mit fognak lépni.

Reklámok