november 27

Letöltés címke

Is(k)boxer, plex, devblog, hatások

CCP a napokban bejelentette, hogy az ISBoxer használata Január 1-vel jelentősen korlátozva lesz. Konkrétan, belogolhatsz vele eve klienst és pörgetheted a hajót az állomáson és kb ennyi. Jelenleg az ISBoxer-t sokrétűen használják, akár incursion flottát mozgatnak, akár bányászokat, akár bomberekkel harcban. A cucc jelentősége, hogy nem automatizál, hanem kvázi másolja a parancsokat a kliensek között, egy egérrel és billentyűvel irányítod az összes klienst. Ha jól vannak beállítva a kliensek, azonos beállítások, akkor megfelelően képesek szinkronban működni. Ennek használata jelentős előnyt tudott adni használójának, incursionnal hatalmas vagyonokat lehet kitermelni, ha tudod egy 10 fős kis flottával egymagad csinálni. 20-30 fúró hajó managelése sem könnyű, illetve isboxeres bomber wingnél precízebb bombázásokat nehéz csinálni. Na ennek most vége. Mindez 2015 Január 1-el tilos lesz, a CCP bannolni fog érte.

Ennek hatására a bejelntés nyomán egyből hullámozni kezdett a Plex ára, esett is mindjárt úgy 840-850m-ig, de visszapattant egészen 940ig kb. Páran úgy gondolták, hogy megéri megvenni az olcsóbb plexeket.

A következő hatások vannak jelenleg a plex piacon:

  • az isboxerek kiesésével várhatóan többször 10-20-30 account befiezése fog megszűnni.
  • a legutóbbi eve trailer óta a napi átlag új játékosok száma nagyjából 5x-e a korábbinak. Ezen új játékosok egy része természetesen úgy jut gyorsan ISK-hoz, hogy vesz plexet a ccp-től és eladja ingame.
  • Jön a Black Friday és a szokásos év végi akciók, a spekulánsok elkezdtek áresésre spekulálni

Hogy mi lesz a hosszútávú hatása a plex árára ezeknek, azt még nem tudjuk. Persze a magyar játékosok 90%-ának valószínűleg az olcsó plex lenne a megfelelő, de vélhetően nem lesz 250m a plex már sosem. 🙂

Reklámok