december 06

Letöltés címke

Hungarian Bastardz – Interjú

Megkerestük a HUBAZ vezetőséget pár kérdéssel, válaszokat Noel Wilbury-től kaptuk.

1. Kicsit a múltról, milyennek éltétek meg az elmúlt 1 évet a rax-ban?

A HUBAZ mind anyagilag, mind emberi erőforrásban megerősödött köszönhetően a nyugodt háttérországnak és az Ordónak (a RAX kiképző cége – akik nem ismernék). Ám az elmúlt egy évben lassan, de biztosan az is kikristályosodott, hogy mást akarunk, mint a RAX 2 másik működő cége, más a habitusunk és az értékrendünk. Ez nyilván folyamatos konfliktusforrás volt, amit végül úgy oldottunk meg, hogy a HUBAZ folytatja azt, amit eddig is csinált, csak most már a Kadeshi színeiben, a RAX pedig új (vagy ősrégi 🙂 ) életformára vált a megújulás érdekében.

2. Szerintetek Phoebe előtti delvees instant evakuálás indította el ezt a lavinát a szövetségen belül?

Lavinát nem láttam, pedig erősen néztem. 🙂 Én személy szerint nem tartottam szerencsés ötletnek a Delve-be történő kipakolást, és az volt a benyomásom, hogy elhamarkodott, kapkodó döntés volt, de nem láttam bele a HC lapjaiba, így a pontos motivációkról nincs teljes képem.

3. Mit gondolsz mi lesz a szövetséggel, véget ért a nagy magyar álom?

Véget ért vagy szünetel egy időre: nehéz megmondani. A RAX vezetés – gondolom – azt várja, hogy a hangulat jobb lesz így, hogy a renitensnek tekintett cég kilépett, így az összhang megfelelő lesz allin belül. Ha optimistán nézem, ezáltal visszatér egy csomó inaktív ember (emellett egy új hely, új környezet mindig pezsdítőleg hat), és játszhatják a saját játékukat nagyjából kötöttségek nélkül. Ha pesszimistán akarom nézni, akkor nem lesz meg a kritikus tömeg az alli hatékony működéséhez. Az idő majd eldönti.

4. Az is világossá vált, hogy a HUBAZ is kilép a raxból, mik a terveitek a jövőre nézve?

Mi élvezzük a nagyobb pvp szövetségek pezsgő életét, a kötelezettségeket éppúgy mint a (benefiteket??). A Kadeshit választottuk, úgy éreztük ők állnak legközelebb hozzánk mentalitásban. Célunk alapvetően a beilleszkedés az új alliba, eleget tenni a kötelezettségeknek, maxolni a ‘fun’-faktort, folyamatosan fenntartani a közösségi élményt a corpban, elsősorban pvp-vel, de sok egyéb aktivitással. Az Ordó kiesésével saját recruitprogramot indítunk bízva tapasztalt verbuválóinkban. Pörgés 200%-on.

5. Sokakban ez a kérdés is felmerül, mi lesz az ordoval és a “fiatal” játékosokkal?

Jó kérdés. Annak idején Drezdor (HUBAZ-os!) zseniálisan szervezte meg alli szinten az egészet, sok ex-Ordós hálás neki azóta is. Miután lemondott errről a tisztjéről, a színvonal is óriásit esett. Nagy kár érte. Én abban bízom, hogy az ő vezetésével cég szinten tudjuk majd biztosítani a saját utánpótlásunkat.

6. Szerintetek megfelelően kezelte a felmerülő gondokat a rax vezetése?

Határozottan nem. Ezért léptünk ki először a HC-ből, majd részben ezért az alliból is. A részletek nem publikusak.

Reklámok