január 19

Letöltés címke

Hatalmas fight Esoteriában – A-CJGE

Tegnap este hatalmas fight zajlott este A-CJGE rendszerben Esoteriában.

A-C03

Az előzmények:

Az elmúlt hónapok során a stainben élő orosz és oroszbarát erők (StainWagon) fokozatosan szorult kifelé Esoteria-ból. Jelenleg a Stainhez legközelebb levő konstellációban zajlik leginkább a harc, az is főleg R64-ek birtoklásáért. A karácsony körül hirdetett nagy SW offenzíva igen nagy hirtelenséggel védekező harcba váltott és folyamatos harcok folynak. Jelen állás szerint az SW-nek nincs R64-es holdja Esoteria területén, de folyamatosan próbálkoznak. Sov szerzés az utóbbi időben nem járt sikerrel, minden rendszert sikerült megvédeni amit megpróbáltak.

A tegnapi napon két kissé korai időpontra állított R64-ért ment a harc elsődlegesen, ami egy totális 1800-as körüli local csúcsal bíró blobfesté változott viszonylag hamar. Az előkészületek megtörténtek és felvonultak a két fél erői.

N3 oldalról a Nulli egy 170-200 fő körüli rattlesnake flottát vitt, nagyjából 100 BS-el. Mivel tudni lehetett, hogy erősítést kap a SW ezért jött az NCdot is egy tengu flottával.

SW oldalon, az SW nagyjából 200-as fleettel készült, jöttek a curse ruszkik is, GE machariel flottája illetve számítottunk a goonok érkezésére is.

A harc az első pos gridjében kezdődött és viszonylag hamar sikerült a tenguknak 0-ra warpolni a bs-ekre és ezáltal scramble-jeikkel megbénítani őket a mozgásban. Ekkor 35 supercarriert vetett be a Nulli, hogy lehető leghamarabb sikerüljön a sok ellenséges BS-t likvidálni. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy ez csak a közel 4 órás csata és a 10%-os TiDi kezdete.

A felvonuló erők a következők voltak, nem időrendi sorrendben, SW oldalon: SW, Gorgon macharielek, Goon ishtar flotta, Goon AF flotta, CFC valami vegyes mindenféle support, DRF tengu fleet és persze bomber flotta.

N3 oldalon kezdeti erőként a Nulli Rattlesnake flottája volt a rendszerben, triage chimerákkal és a 35 supercarrier illetve az NCdot tengu fleetje. Evoke bomberek és Nulli bomber fleet. Később érkeztek még Kadeshi ishtar fleet, Skeleton ishtar flotta (asszem szanaszét bombázták őket), NCdot amikor feltöltötte a fleetet reinforcement logikkal, PL tengu flotta.

A csata hosszúra nyúlt eleinte jobban hullottak az SW bs-ek, de folyamatosan ültek bele újabb bs-be azok akik elpukkantak és jöttek vissza a csatába. Az NCdot fleet elvesztette a logijait így ki kellett vonnia magát a fightból az erősítés beérkezéséig. A rattlesnake-k lassan fogytak de később átváltottak a triage-k lelövésére, amik elfogyásával nagyjából megpecsételődött a rattlensake flotta sorsa. Látszik is a statisztikában, hogy nagyjából 80%-uk elpukkant. Ettől függetlenül a fielden levő flották elég ideig tartottak ki az erősítések beérkeztéig. A supereket nem sikerült megkarcolni sem, ellenséges supercapitálok nem kerültek bevetésre.

A-C01

Az ISK-vart elvesztette az N3, mivel nagyjából 100B értékben bukott hajókat. A SW is jelentős veszteségeket szenvedett, nagyjából 50B értékben. A stratégiai célokat viszont az N3 érte el, megvédett 2 post a rendszerben, 1-et lelőtt és egy negyedik post szintén megvédett egy harmadik rendszerben.

A-C02

Minden bizonnyal lesz ennek még folyománya.  166B pukkant el és hatalmas roncsmező maradt a csata színhelyén. Külön érdekesség, hogy közel 80 interdictort veszített a cfc és sw együtt. Nagyon ott akarták tartani a supercarriereket a helyükön. Az eltelt 2-3 óra alatt 100km felett aproacholtak le mamik.

Reklámok