Pirate Gangbang Egmarban

Január 10-én egy gyors de véres csata eszkalálódott ki egy helyi konfliktusból Egmarban, Minmatar lowsec területen ami 10 Capital halálát hozta magával. A dolog úgy indult, hogy a Death by Design egy Amarr milicista corp a Calibrated Chaos tulajdonában lévő POS reinf timerére érkezve akart fightot produkálni az Amarrok között talán legszámottevőbb capital flottával (számos carrier és dread, 3 SC és egy Avatar) bíró corppal amiből esetlegesen egy jó capfight eszkalálódhat. Ekkor már a Raven’s Nest aki DbD közeli szövetségese készen állt, hogy a Predator Elite által vezetett DbD-t ledobják az amarrok és erre jöhet a counterdrop. Már éppen warpoltak volna a POS-ra amikor a UHURT FC-je lekonvózta Predet és közölte vele, hogy Egmarban capitalokat fogtak és NEED DPS! Mivel csak 3 jumpra volt a rendszer, azonnal elindultak és szóltak a Raven’s Nest FC-nek, hogy változik a felállás és direkt drop lesz capitalokra. Bewarpoltak gridre, átvették a tackle-t és nyitották a  cynot. Egy Bhaalgornt buktak e jelen lévő Sanctuary of Shadows vegyes Capital és Subcap fleetnek de amint a triage megérkezett gridre szépen tartott a rep és hullottak a capitalok. Mivel a POS-on nem történt fight a CC amint értesült a dologról azonnal csatlakozott a mókához, de mivel nem volt triage így csak egy tökös WHELP lett belőle de azért behúztak pár szép killt az immáron 3 oldalú fightban. Ekkor csak, hogy még kaotikusabb legyen a dolog, a Shadow Cartel becynozott egy közepes méretű Ishtar fleetet majd mintegy vezényszóra megjelent a Dead Terrorist is a szokásos T3+Guardian (a fele logi csak a fleetnek) fleetjével és ekkor indult csak be igazán a dolog. FC legyen a talpán aki egy ilyen 5way harcban tudja kit is kéne lőni. 🙂 Ekkor jelent meg a rendszerben az Overload Everything és a Psychotic Tendencies akik a DbD oldalán beszálltak a harcba. A harc folytatódott és az SC folyamatosan csipegette lefelé azokat akik Triage range-en kivülre kerültek, majd hirtelen headshotolták a Hictorokat a griden és bedobtak két Titant. (2x Erebus) Na ez volt az a pont ahol mindenkinek föl kellett venni a GTFO hozzáállást a harchoz, ugyanis két Titannal a fielden nem lehet mit kezdeni. Egy jól tankolt és resistelt Moros-t nem lehet ki DD-zni de ha mindkettő elsüt rá egyet akkor ott már nincs mit tenni, ahogy azt az ábra is mutatja.

Még aznap este a Raven’s Nest kirakott egy videot a fightról amin jól látszik mit össze fittel egy drenya pilóta egy ilyen fightban és a tény ellenére, hogy leégette a reppert igen ügyesen tolta végig.

Később a DbD is kirakott egy videot saját szemszögükből bemutatva a fightot. Pred a feltett kérdésre amiben arról érdeklődtem, hogy ilyen entitásokkal a környéken nem -e túl veszélyes ilyen fightokba belemenni csak annyit mondott: ” a jelenlegi koalíciónkban körülbelül 150 capitalt és 3 Titant tudunk felmutatni, és ha ennek a létszámnak csak a harmada belogolna végre egyszerre és olyan fightot tudunk produkálni ahol ez a sok AIDS lowsecben (SC/DT) egymás nélkül venne részt akkor igen nagyot tudnánk rájuk ütni. Nem szokásunk elfutni a harc elől csak ha már nyilvánvalóan nincs mit tenni és néhány drenyával+carrierrel a fielden 2 Titánnal és a tudattal szemben, hogy emellé még a capflottájukat is azonnal be tudják dobni sajnos nincs mit tenni.”

Időközben a Shadow Cartel elhagyta Avenodi bázisáát és valahová Placidba költözött, így dobórange-en kivül került az amarr/minmatar lowsec nagy része hacsak valami oknál fogva a közelbe nem hoznak egy fleetet.

 

Reklámok