EVE lore spekuláció, theory craft

Mivel nagyon izgatott lettem a Jove cuccoktól a mai munkanapomat hasznosan töltve elkezdtem kicsit beleásni magam az EVE háttértörténetébe. Amit találtam az több mint amire bármikor gondoltam volna. Azt hittem találok majd pár összefüggő történetecskét de semmi többet. Kb 10 perc keresés után annyi információt találtam, amiből egy scifi Harry Potter össze jönne.

Mostanában történt események:

  • Tudjuk, hogy a SOE frakciónak évekkel ezelőtt sikerült stabil féregjáratot nyitnia Thera-ra, és így kolonizálni azt, ám most beütött valami és elvesztették a járatot. Valószínű, hogy valami Isogen-5 alapú dolgot használtak, ez játékon belüli leírásokból sejthető.
  • Tudjuk hogy az Isogen-5 felrobbanása megbontja a tér idő hálózatot. (Seyllin incidens)
  • A nemrégiben minden rendszerből látható “Caroline star” valószínűleg ennek a robbanásnak a következménye volt.  Ez magyarázhatja az új shattered wormhole-ok megjelenését.
  • A robbanás után valami történt a Shansa-k körül is, elvesztették a képességüket a stabil WH-k nyitására. Ráadásul meglepő módon nem az otthonuk felé evakuálnak (lábon) hanem arra, amerre feltételezhetően a Jove űr található.
  • Megjelentek a Circadian Seekers, ám jellemzően csak olyan helyen, ahol a rendszerben vagy annak közelében olyan “unidentified structures” van, ami a WH-kban gyakori

Nyilván ebből mindenki arra spekulál amire szeretne, leírom az én véleményemet.

Van nekünk egy ismeretlen misztikus figuránk, akinek még neve sincs (The Other), mindössze annyit tudunk róla, hogy “suttog” Jamyl Sarum-nak, és rá szeretné venni, hogy a biztonság kedvéért pusztítson el mindent, illetve valószínűleg szorosan kapcsolódik a sleeperekhez. Az Amarr klón haderőt sleeper implantokon keresztül irányítják, ami itt kapóra is jöhet. Szerintem tehát  Jamyl Sarum az öngyilkossága után nem “önmaga”, hanem egy sleeper klón.

A misztikus figura valószínűleg a sleepereket irányítva háborút indít az ismert galaxis népei ellen.

A Jove-ok pedig a  Gallente elnökválaszát idejére támadhatnának be, szintén kiszagolva a közelgő konfliktust. Ennek előszele lehet a Sansha mozgás, hiszen ők már korábban is összetűzésbe keveredtek velük, ráadásul rendelkeznek a technológiájukkal is.

Ti mit gondoltok?

U.I.: A teória részeit különböző forrásokból szedtem össze, és 100%-ban fan made, valószínűleg a valósághoz semmi köze (bár jó lenne ha lenne 🙂 )

Reklámok